Jump to content


System by RingeRaja


srdjan_cvetkovic

Recommended Posts

8 sati ranije, Aoxomoxoa said:

Svaka cast za rucku.Po meni jedna od najlepsih,secam se kada sam je kupio 1977.g. malte ne sam se upisao u gace od srece sto je imam.

Mada me spopade crv sumnje da si za te pare mogao da kupis,na primer,Grace G707,koja je kudikamo bolja rucka?

Kao što je napisao stoN, Grace 707 je mislena imenica za naći, a da si siguran da je u dobrom stanju. Znam, pošto sam je tražio, i to na stoN-ovu preporuku, ali ih je bilo par na prodaju, sa cenama koje uopšte nisu bile niske.

Ova je kupljena od profi prodavca sa par hiljada feedbackova i ratio 100%, što dovoljno govori o tome da je u pitanju preozbiljan lik koji od toga živi i neće da se zeza sa kojekakvim muljanjem.

 

Link to comment
Share on other sites

13 minuta ranije, RingeRaja said:

Ako budem nekada menjao bazu imaću te u vidu, hvala unapred.

И то далеко већу базу бар по габаритима јер је и ручка 12" а самим тим се и повећава поптребна контра сила а то значи да или тег мора да иде што даље од ручице или да се стави тежи тег. Обрни окрени има посла ихај.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, RingeRaja said:

Ovo je prelepo...ali baš prelepo...:klanjanje

Ako budem nekada menjao bazu imaću te u vidu, hvala unapred.

Нема проблема.

Када сам ја радио моју конверзију, добио сам велику помоћ од стране других форумаша који су премерили важне димензије. Комплети тегова који се продају online су уууужасно скупи за то што јесу. Добар стругар би то склопио за један дан кад би имао детаљне цртеже. И важније, моје искуство са eBay продавцима каже да често мешају (намерно или не) термине месинг и бронза. Рецимо, први лежај сам поручио уместо да га правим. Рекламиран као "bronze knife edge bearing", био је дефинитивно израђен од месинга.

За крај  (око ручице), препостављам да је ревизија ручице узела у предвид и контролу (и евентуалну промену) хоризонталних лежајева. Код мене су били у "добром" стању, али се ипак ради о 40+ година старим отвореним лежајима, па променио сам их свакако.

За будућу референцу, SME 3009/3012 користи отворене лежајеве димензија 9х17х4.

Код SKF-а, то је модел 618/9.

Link to comment
Share on other sites

51 minuta ranije, RingeRaja said:

Mislim da nema razloga ako čoveka lepo zamolimo, u pitanju je koliko vidim uglavnom plastika, sa par metalnih delova. Baš bi bilo izazov napraviti u kućnoj režiji.

Skeniraću ti ravno na staklu taj deo zajedno sa lenjirom, pa skidajte dimenzije.

Samo da se setim gde sam ga spakovao.

Krečili smo i radili parket prošlog leta, morali smo da se iselimo iz stana pa ponovo uselimo, te od tada ništa ne znam gde mi je. :D

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.ukaudiomart.com/details/649311737-kuzma-stabi-turntable-with-kuzma-stogi-tonarm/images/1370765/

Koliko se krecu cene  Stogi rucice recimo verzija mk2 od kraja osamdestih, ne vidim ih u ponudi.Ima je moj prijatelj sa V.D.Hull ozicenjem.Tada nije bila preskupa.Prava rucioca za mc zvucnice kao sto je bila i Zeta.

Link to comment
Share on other sites

15 sati ranije, RingeRaja said:

A to bi moglo da se napravi i pomoću 3D štampača.

О томе сам и Ја размишљао али на несрећу не знам ко би то могао да уради а да не кошта пуно, наравно.

И још нешто у вези силиконског уља, оригинално је 200, 000 cs вискозитета.

 

Link to comment
Share on other sites

Nisu baš ti 3D printovi idealni i glatki. Potrebna je dodatna sekundarna obrada hemijom ili ručno koja podrazumeva iskustvo u invazovnom delovanju da se ne odstupi od zadatih mera i perfektnih sklopova.

Bila mi je u firmi kompanija 3D Systems koja prodaje 3D printere i prateći materijal. Na prezentaciji svih modela i tehnologija danas zastupljenih i već posle par nezgodnijih ali direktnih pitanja se dođe do dosta praktičnih problema i glavobolja.

Treba biti oprezan i dobro se raspitati pre nego se uleti "grlom u jagode" u 3D štampu.

Link to comment
Share on other sites

Један мали (али кључан) део делова за ручицу коју сам дизајнирао је штампан на 3D принтеру.

Ако се води рачуна о лимитацији тих технологија, резултати могу бити изванредни. У овом случају, кадица за damping како и припадајуће "весло" се може урадити релативно јефтино (*), релативно лако.

(*) Јефтино ~ отприлике 20ЕУР за кадицу и пар весла. 

Link to comment
Share on other sites

Zaboravih...

Stigla je i letva sa dorade, pošto je u startu bilo problema sa kvalitetom zvuka, bila ubijena dinamika, preteralo se izgleda sa filtracijom.

Sada je to potpuno druga priča, nema blage veze sa prethodnom. Šta je majstor prčkao ne znam, ali pokazao je da zna znanje.

Usput je urađen upgrade, pa sad postoji signalizacija faze, tj. zna se kad su utičnice ubodene fazno ispravno, ne moraju da se ćule ušesa.

Link to comment
Share on other sites

On 14.10.2017. at 10:25, RingeRaja said:

Malo sam intenzivnije slušao muziku sinoć i jutros i evo prvih impresija.

Osim što mi je ova letva rešila kombinovanje backup UPS-a sa 8 utičnica i produžnog sa 6, što je smanjilo gužvu iza police i malo uredilo kablove, imam i par dodatnih napredaka u kvalitetu zvuka:

1. 3D - dosta bolji; pomerao sam se levo, desno, pomerao sam i stalke sa kutijama - definitivno bolje

2. Separacija - ovo je možda i najizraženije

3. Bass - dobitak i kvalitet

4. Tišina - "čuje" se jasno, ovo mi je najpre zapalo za uho kada sam počeo da slušam, ali nisam mogao u startu da skontam šta je to što mi je sada drugačije

Od mene preporuka za ovaj tip letve, ulaganje nije baš šaku kikirikija, ali je dobitak značajan. Obrni-okreni, po stoti put se potvrdilo da je struja najvažnija karika u izvlačenju maksimalnog kvaliteta.

Što se tiče konstrukcije i ostalih tehnikalija, to bih ostavio stoN_Cold-u, mogu samo da kažem da, koliko znam, deo letve ispod displeja uopšte nije prazan, daleko od toga, tu se nalazi filtracija. Žica je pun presek, naravno, kvalitetan bakar. Šukoi su isto odlični, nisu firmirani, ali konstrukcijski jako dobro urađeni. Sve je spakovano u aluminijumsku kutiju, koja je napravljena sa profilima.

Da dodam... Do sada sam imao zujanje iz kutija kada se pot odvrne, a nema signala, preko pola pot-a je bilo nesnosno. Sada mrtva tišina i na maksimumu, ama baš ništa se ne čuje.

Definitivno Hi-End letva u svakom pogledu, majstorski odrađena.

 

Nesto mi nije jasno otkud se pojavio gubitak dinamike.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...