Jump to content


Kvalitet pojedinih vinil izdanja


Srle

Recommended Posts

On ‎30‎.‎9‎.‎2019‎. at 23:49, sondek said:

jel' neko ima ovo na nekom novom izdanju,impulse recimo.Razmisljam naravno radije o starijem USA ili japanskom ali bas je skupa ploca...bar x2 za dobro stanje starijeg izdanja.S druge strane ne bih takav album bilo kakav...Mslm Audio Analogue izdanje na discogsu ko letovanje

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_$_2.jpg

na ovo sam nalateo danas u MM-u..svira do00no dobro...cist pres.bez suskanja-puckanja...

IMG_3698.JPG

IMG_3699.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Stigao EKV....konačno.

3LP, sva tri vinila, sa papirnim unutrašnjim omotom, bez pregrada u spoljnom omotu.

Vinili nisu talasasti, obični (nisu heavy 180g), sasvim dobro urađeni.

Muzika je odlična, kvalitet je dobar za domaće izdanje jedne domaće grupe i master od pre dvadesetak godina.

Ko voli EKV ovo treba da ima.

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče EKV-a imam Mascom reizdanja Ljubav, Samo par godina za nas, Dum Dum i Neko nas posmatra, po meni su to loše odrađena reizdanja iz dva razloga, prvo nema dinamike nego zvuči nekako nagruvano, kao drugo izvor nisu master trake iz PGP-a nego CD izdanja pomenutih albuma EKV Recordsa iz 1998, po čemu znam?
Znam po tome što imam first press PGP izdanja Ljubav i Samo par godina za nas, na CD izdanju Samo par godina za nas iz 1998 ima distorzija na celom albumu koja na first press vinilu nema ali je zato ima na Mascom reizdanju, po tome sam provalio da su izvor CD izdanja iz 1998, e sad za Iznad grada live album mislim da je druga priča jer čini mi se da sam video na Fb stranici Mascoma pred izlazak CD izdanja da su radili remaster sa master trake.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ima li jos neko iskustva sa ovom relativno novom jazz Universal/GZ Media edicijom,pod sloganom Vital Vinyl.

Za sada znam da vinyle presuju Cesi u GZ Mediji,da se rade sa digitalnih remastera visoke rezolucije (izgleda 24/192).Imate li nesto od naslova iz pomenute edicije.Kakvi su vam zvucni utisci i impresije.

Ja sam ljubitelj latin jazz-a,pa je prvi naslov "Stan Getz/Charlie Byrd-Jazz Samba".Generalno sam zadovoljan,ali nikako da se otmem utisku da je moglo i bolje,posebno kada su niske frekvencije u pitanju.

Ziveli i pozdrav svima!

 

Link to comment
Share on other sites

Da li je neko slušao ovo izdanje, koje je, kako je predstavljeno, "snimano u savršenim uslovima Saburban Sound studija u švajcarskom gradu Vinterturu, na Steinway A 1952. klaviru i sa potpuno analognom (i skupocenom) opremom za snimanje"?

 

71luI-lIZNL._SS500_.jpg

Naime, nakon kupovine albuma i stavljanja ploče na gramofon doživeo sam prilično razočaranje. Muzika je toliko tiha, čak i kada je potenciometar na pojacalu u položaju 12h, a prisutan je i šum, koji toliko iritira da ploču čini neslušljivom.

Istina HIFI oprema koju posedujem  je vrlo skromna: Technics d202, HK 6500 i Bose acoustimass am5, te mi se kao jedini logični zaključak javlja da je ova ploča suviše kvalitetna za moj sistem. Da li vam ovakvo razmišljanje uopšte ima smisla ili je nešto drugo u pitanju?

Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, Carudian said:

... Technics d202, HK 6500 i Bose acoustimass am5, te mi se kao jedini logični zaključak javlja da je ova ploča suviše kvalitetna za moj sistem. Da li vam ovakvo razmišljanje uopšte ima smisla ili je nešto drugo u pitanju?

Imam i ja par ploča (Francusko izdanje Miles Davis - Miles in Paris i RTB (Philips) - Benny Goodman - King of Swing), ne zna se koja očajnije zvuči.  Nema mi logike da vinil može da bude tako snimljen da ne može da se čuje dobro na tvom gramofonu i tvom pojačalu, to su sasvim pristojne sprave.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Carudian said:

Technics d202, HK 6500 i Bose acoustimass am5, te mi se kao jedini logični zaključak javlja da je ova ploča suviše kvalitetna za moj sistem.

Kvalitetno snimljena ploca i kod tebe ce biti kvalitetno reprodukovana a na boljem sistemu jos "kvalitetnije".

Ploca koja iz ko zna kog razloga ima produkciju tesku za reprodukovanje na tvom sistemu i zahteva znatno bolji sistem da se lepo cuje sta je snimljeno... i nije bas dobra produkcija ili je los mastering za vinil ili je nesto trece lose uradjeno.

P.S.  Moguce je da je klavir snimljen tiho ( i / ili sa udaljenim mikrofonom ) i da imas neki shum, da li od magnetofona ili surface noise, ne znam.

Link to comment
Share on other sites

Uh,bas razocarenje.Ocekivao sam da je bas dobra ploca.Narocito sto Hrčak ima bas visoku cenu za taj album,mislim da su mi rekli 6700din minus popust koji daje bulevar books.

Moze biti par scenarija sum trake,mikrofona,surface noise od vinila,...ili jednostavno tih album,a velik sum na tvom ampu ili  "buka" gramofona i kablova koja dodje tada u prvi plan jer je snimak tih.Iskreno mislim da bih pre sumnjao na vinil ili gramofonski set up nego snimak.Ne verujem da bi isticali taj snimak i opremu da je to lose snimljeno.

Link to comment
Share on other sites

Da pojasnim malo.Naglaseno je uoci promocije da je album snimljen sa Stainway 1952 klavira u savrsenim studijskim uslovima u svajcarskom studiju na potpuno analognoj opremi na 180g vinilu.

Evo nudim se da proveris snimak kod mene i potencijalno odkupim plocu .Ipak mi je zao sto sam zakasnio na promociju.

Link to comment
Share on other sites

Imam dotični album i upravo ga slušam dok čitam ovu temu. Na mom primerku snimak nije tih, barem ne prekomerno, ima dosta vazduha i klavir zvuči poprilično masivno, no ima malo "surface noise"-a. Imam utisak da ga sa svakim sledećim preslušavanjem ima sve manje...

Zvučnica koju koristim je Nagaoka MP-110, moguće je da bi sa nekom kvalitetnijom MC zvučnicom sa manjom masom kantelivera, dijamanta i kalema površinski šum bio znatno manji...

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...