Jump to content


Kvalitet pojedinih vinil izdanja


Srle

Recommended Posts

Nadji nekog na Discogsu ko nece staviti racun u kutiju i ko ce napisati na kartonu spolja, Vrednost / Value : 3 $ ili 5 $ ili 9 Funti,  meni je tako dosada prolazilo po 5/6 ploca bez problema, 12" do 2 Kg nesto manje LP ploca

Second Hand se takodje napise ili Gift , tao nek zezalice, bez racuna nema naplate sem ako spolja ne pise prava vrednost... tipa 50 Eu,  to bi moguce iskoristili za naplatu.

Edited by Krca44
Link to comment
Share on other sites

Pazario sam sinoc na Recordsale.de i oni lepo nude hoces Invoice ( racun ) u kutiji ili na mail, samo ne znam jos da li pisu vrednost na kartonu spolja, provericu kad ploce stignu kod sestre,  a takodje i kvalitet jer sam kupovao NM i EX, za 12 do 15 eu, neki jazz, vrlo pristojna cena ako su ocene tacne.   Neko mi je rekao da jesu ali da vidim sam pa javljam.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Desila mi se zanimljiva situacija, ploče koje sam kupio 13 februara od Juno-a su stigle 20-og, 5-7 dana kao što je uvek bio slučaj dok ploča koju sam kupio 30 januara još uvek nije stigla, nije mi jasno šta se sa njom desilo, iz Juno-a kažu da je 31 januara ploča otišla iz UK, da je bila npr. na carini do sada bi sigurno stigla, uglavnom iz Juno-a su mi rekli da im se javim ako ploča ne stigne do 1 marta.

Link to comment
Share on other sites

Прошло је много година од како нисам наручио плоче поштом. У време када сам активно наручивао плоче из Британије, у великом броју случајевима долазиле су са извесним оштећењем ивице омота где је плоча у транспорту пробијала , тј секла омот у дужини од максимално 5цм. Паковање плоча је било чврсто , није били кривљења, али плоча унутар омота се је слободно померала и као нож секла омот. То су биле махом плоче британске производње које су по правилу имале тањи омот од америчких и канадских.

Како стоје ствари данас, дешава ли се то?

Link to comment
Share on other sites

Zato pravi iskusni trgovci plocama koji za to znaju plocu pri transportu stave van omota.Naravno u debeli najlonski omot sa pločom.Ne desava se redovno,ali bude ponekad.Los kvalitet omota je i dalje.Najvise me nervira kad u radnji kupujem novu ploču,a omot već rasečen na vrhu.Drugog primerka naravno nema,a neizdrž napala.Za Moondance sam se 3 puta predomisljao i na kraju je uzeo.

Link to comment
Share on other sites

Касно је сада да се кајем што нисам од мог рикорд дилера из Велса тражио такав начин испоруке а и они сами се нису тога сетили . Мени је био примаран сам винил тако да се нисам претерано нервирао због тог естетског проблема. Видим на једном страном форуму да цена таквих плоча пада приликом продаје за четвртину.

Link to comment
Share on other sites

Ja kupio petostruki Lux box set Eve Cassidy znacajno ispod pune cene jer je ćošak kartonske kutije nagnječen neznatno.Kad otvorih celofan i pogledah unutra,a ono Songbird tako na vrhu prosečen.Verujem da ih je dosta koji su pazarili po full ceni isto doziveli kad su otpakovali box set jer ploče igraaju kolce unutra.

Usa i naročito kanadske kartončine iz proslosti su neprevaziđene.

Link to comment
Share on other sites

Zavisi kod koga se narucuju ploce u UK i koliko komada.  Juno pakuje jednu ili dve ploce u tanak kartonski omot koji sam cesto dobijao sa iskrivljenim coskom usled transporta.   Vise ploca iz druge radnje je stizalo u debelom kartonu pa nije bilo mogucnosti da se bilo sta iskrivi .

Americki Amazon je povremeno, zavisno od izdanja, stavljao velike kutije u kojima je ploca fiksirana. 

Niko od njih nije vadio plocu iz spoljnjeg omota, tako sam dobio samo jedanput od radnje iz Madjarske, posebno spoljnji omot, unutrasnji originalni prazan i novi unutrasnji sa plocom, sve zajedno spakovano u solidnu kutiju da nema pomeranja ili krivljenja coskova.

 

Link to comment
Share on other sites

6 sati ranije, sondek said:

Ja kupio petostruki Lux box set Eve Cassidy znacajno ispod pune cene jer je ćošak kartonske kutije nagnječen neznatno.Kad otvorih celofan i pogledah unutra,a ono Songbird tako na vrhu prosečen.Verujem da ih je dosta koji su pazarili po full ceni isto doziveli kad su otpakovali box set jer ploče igraaju kolce unutra.

Usa i naročito kanadske kartončine iz proslosti su neprevaziđene.

Ja sam letos kupio RHCP-Stadium Arcadium 4xLP u boxu, box sadrži 2 omota po 2 vinila, znači karton na omotima je baš debeo, za karton od boxa da ne govorim, mislim da je to US izdanje.

Link to comment
Share on other sites

To tako rade iskusni kolekcionari i lp tatamate.Oću da kažem,ja ću sutra tako da ti pošaljem sutra Sunflower B) hahaha šalim se, tu je vrh o' davno već dobio carski rez,ipak joj je 40g,sto bi klinci rekli milfača. :D

Inače kad sam prvi put tako dobio ploču bilo je iz japana,first press 40-50g star,kao nov,jos je bila u onom celofanskom samolepivom omotu.Pomislih kakvo ludilo mozga,ovaj drzi ploce ovako da nebi dobio ring od napred,malo mi je trebalo da skontam

Link to comment
Share on other sites

EKV vinili pristojni  (Mascom je izdavač), Pink Floyd vrlo dobar ono što sam čuo (imao sam prilike da preslušam remasterizovani Wish you were here). Meni je uglavnom OK produkcija novih vinila kada su izdavači EMI, Sony Music, Blue Note, Deutsche Gramofon... Nisam još naleteo na deformisan vinil ili na neki reciklirani koji pucka. Ovo sa slike je radnja u Čumićevom sokačetu, kupio sam tamo EKV.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam kupio ceo EKV LP komplet, uzeo sam ga jer first press poslednja dva albuma je preskup dok Samo par godina za nas i Ljubav imam first press, nažalost za ovaj komplet nisu korišćene master trake iz PGP-a nego CD izdanja EKV Records koja su izašla 90-ih, npr. kada se sluša Samo par godina za nas primećuje se distorzija na celom albumu koja je prisutna samo na CD izdanju EKV Recordsa dok te distorzije nema na PGP first pressu.

Link to comment
Share on other sites

Mascom je svakako prodavnica za preporuku. I poštom, ploče dolaze neoštećenih omota.
Mali minus: umeju u katalogu da drže i ploče kojih neće više biti. 

Dva skorašnja naslova. Sad se mogu kupiti i pojedinačno (Parlophone), a Mascom je u pretprodaji imao i neki solidan popust. 

Dobar presing. O remasteru se može diskutovati, ali čitam da su drugi uglavnom zadovoljni. 

eHQctSCpaTqVBYB3MnU9XnOpeCvx8vbP68nfYiH25sg4J_E56FuVQoOMr_eE9pp0PVBU4VSKvq7C33iTtTvQLXW_O59w3e4eXhCSKG0bBnmF7E5hgwL3lCYCL1dEqxWvTom0HmMVuRekK7pALcNlFHj_FMyPJDYoV2sgsFh6ekHMiwAl3cRoGkw-4USHydoLpigFsZp28hvJ_WTRwe61igSYBm8AkkcvmIw6ZN0d44ax7PcMxT150LUhcmr37UJ4wWDpfaq2XdU6M2zb5rxWnRFFG-RFn0OHbb1ynNlN83QLBwXarD0G8EXfD7ldICb-BXD37u9zF--Pn9MgVPl0B1RpehAOtgY54R2hd05D6euGN9qf15UnwVuAr-zZpEA8aB3B5urPJ7xvjWx7H97A58RrmILGf70L-Hw8QE0jPCKH2hWuWDNv7MdHnOBTDr7U92NhYNadaWXH-e5fJMhUvLE57WKtbe61RgsWbbjffgUBqC4IydEbK1VfQMFvWoCpYxpRGlVqVHW70AYfp9fZoLfsRJXLxMhG2tWUsH51DH40YeWZ1nzg4-cwVTh8VMHZvGInoAFpkH1V3YWeYDicBhjWFQ47himjAYb2ON18=w1426-h1069-no

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Drage Vinildzije & Gramofondzije !

Evo izvestaja izvrsene kupovine u radnji Recordsale.de !

Kupio sam 3 ploce, zbog njihovog sistema paketiranja ( 3 Vinila do 40 Eu imaju odredjenu postarinu, za UK 7Eu, Srbija 9Eu ).

Ono sto je znacajno je sledece : sve ploce su imale ocenu Vinyla NM ili EX, sa cenama do 12Eu.

Ocene su zaista postene, sami vinili nisu NM, oni su prakticno skoro pa novi, ili da kazem ovako : ovo bi ste u Srbiji platili znatno vise sa vrlo mogucim blagim pucketanjem,   kojeg ovde ne da nema, nego sam zaista zapanjen kvalitetom.  Ploce preslusane sa Benz MC da se cuje koliko je zaista dobro ocenjivanje.

Druga vazna stvar za nas je ta da se Invoice / Racun moze dobiti na mail, na kartonskoj ambalazi pise samo cena postarine, 7 Eu za UK, racuna unutra nema pa mislim da carina ovde nema sta da naplacuje ili ako ce naplatiti PDV na 9 Eu postarine za Srbiju.... neka ih, sjajno !   ( Na paketu postoji kvadrat za citanje mob aplikacijom ipak da znate )

Kupljene ploce :

1. Gerry Mulligan - Night Lights ( Mercury 1965, reissue  mislimm iz 80ih, mozete videti po omotu na Discogsu )

2. Claus Ogerman ( & Michael Brecker ) - Cityscape ( Germany izdanje 80te )

3. Gary Thomas And Seventh Quadrant - Code Violations ( Enja 1988 )

Ploce spakovane u obican karton za 3 ploce, same ploce u unutrasnjim omotima van spoljnjeg, 2 ploce sa spoljnjim debelim plasticnim omotom.

Da se razumemo nisu sve ploce po 10 Eu, ima izdanja koja kostaju i 30Eu a ima i novih ploca, pogledajte na sajtu sta ima i sta Vas zanima, obratite paznju za stara izdanja uvek pise godina i godina reizdanja, naime kod novih ploca pise godina kad je izasao original ali ne pise kad je izdato reizdanje.

Ocene EX, M, NM u ova tri slucaja vise nego korektne !

Eto ne stekujem se, dajem info gde i kako kupiti odlicne stare ploce posteno ocenjene. Platio PayPalom, sve korektno i brzo ( kod sestre u Englesku, sigurno isto vazi i za ovde ).

Sledeca tura stize ovde kod nas pa  cu javiti kako sam prosao sa carinom/PDVom, ako je bude.

Pozdrav od Krce   :)

 

DSCN2026 copy.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...