Jump to content


Lampucera Dac


pera451

Recommended Posts

Zar nije dovoljno da službenik u carinskom birou otvori paket i vidi taj famozni raÄun, koji se već nalazi u paketiću?

ÄŒak i na paketu postoji original zapis, šta je unutra i kolika je vrednost sadržaja.

Verovatno su pošiljke prema NS stigle istovremeno i zajedno, pa je carinskom službeniku probudilo neopravdanu sumnju.

Žao mi je što imate ove komplikacije, nadam se da će se pozitivno rešiti.

Link to comment
Share on other sites

Zar im nije to dovoljno?

Mislim ja ću probati sa time kad mi stigne paket.

Evo mene, uhvatih internet u mc donalds-u, pa da napišem par redaka (pišem sa iPhone-a).

Å to se tiÄe toga Å¡ta je pravi dokaz, mislim da je ovde po sredi sumnjiÄavost carine u ns, poÅ¡to im je stiglo par istih paketa u isto vreme, pa bi da provere. Papir u paketu može i ne mora da bude dokaz, a liÄno mislim da carina traži i invoice (fakturu), kao dokaz o plaćanju da bi uporedili cifre na ova dva papira, poÅ¡to su posumnjali u ovih $25 na papiru u paketu koji je Vincent stavio.

ÄŒim vas zovu znaÄi da su otvorili pakete (verovatno su odjednom stigli, isto pakovanje, ista cena, Å¡to je ukljuÄilo alarm), videli papirÄe, nije im se "svidela" cifra i sad traže potvrdu (ili demanti).

E sad, ja ne znam zašto je Vincent stavio $25 ( ja mu nisam rekao), kad sa originalnom cifrom ulazimo, svako ponaosob, u kvotu necarinjenja (cena bez shippinga je $63, što je nešto manje od €50, a to je oslobođeno carine).

Ja ću kontaktirati Vincenta, ako se složite, dok kraja dana i izneti mu problem, iako, po meni je rešenje malko komplicirano, zato što oni traže paypal invoice (tj. traže papir gde se vidi bankovna transakcija), da bi uporedili cifre. Tražili su i meni par puta i sve je bilo ok kad bih im odneo paypal invoice odštampan na papiru).

Jednostavno, može im se da cimaju do u sitna crevca, a to svi treba da zahvalimo buvljaÄkom Neckermanu, s obzirom da su celu ovu papazjaniju oni napravili i direktno su odgovorni za to Å¡to se mi ovako cimamo ni krivi ni dužni.

Link to comment
Share on other sites

ÄŒuo sam se sa osobom sa carine. Treba im nekakav dokaz da je cena 25USD. Rekao sam da je faktura u paketu - kaže da nije i da Kinezi nikada ne šalju fakture :) . Nastavio sam da se pravim blesav (to mi barem nije teško) i pitao šta sad - kaže da kontaktiram Kineza da dostavi fakturu ili da dam nekakav dokaz o uplati. Kazao sam da je prijatelj platio za mene - rekla može i tuÄ‘a transakcija sa PayPal-a (uznapredovala Carina m... im njihovu), da mi prijatelj pošalje email-om, da odštampam, pribeležim broj carinske prijave i pošaljem faksom.

Dakle Ringe prijatelju, molim Te iskatuj transakciju sa PayPal i smesti je u Word (tako sam radio svojevremeno), promeni iznos na 25USD sa prevozom (ili ostavi meni da to uradim) i pošalji na [email protected].

I ostalim novosaÄ‘anima će trebati isto, ali mislim da je pametno da pozovu Carinu i dogovore ovo isto i da promenimo broj transakcije, da ne bude identiÄan, da nas nebi provalili da fejkujemo.

Link to comment
Share on other sites

Da li je neko od novosaÄ‘ana već poslao/odneo ovaj PayPal invoice? Ja ću verovatno danas skoknuti do njih... imate neki savet kakvu priÄu da priÄam?

Šta ako pogledaju na ebay, ukucaju samo Item No. koji piše i dobiju 62.99$ + 10$ Shipping, a kod mene piše 25$, ufff nije baš jednostavno... možda je pametnije da predamo originalni PayPal invoice, nisam samo razumeo da li ga RR ima za svakog od nas posebno ili je platio odjednom?

Link to comment
Share on other sites

A ja sam konaÄno našao kutiju "mojih snova" za DAC...post-17126-0-32755100-1320400833_thumb.jpost-17126-0-84955300-1320400840_thumb.j

Napred bukvalno identiÄna, apsolutno ništa ne bih menjao, osim što bih izbacio taster za upsample (zajedno sa indikatorskom lampicom) i lampicu lock. Samo power/led + preklopnik za biranje digitalnih input-a (po 2 optiÄka i koakcijalna, ukupno 4, bez USB-a).

Prednja ploÄa audiofilska, debeli aluminijum, boja native:)

Pozadi ista situacija, osim što kod input sekcije treba da bude 2 reda sa po dva optiÄka i koaksijalna ulaza, bez prekidaÄa za napajanje.

I to je to što se tiÄe mojih planova za Lampuceru, jedino još nisam naÄisto da li ću da pravim eksterno napajanje ili će da bude interno.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...