Jump to content


Peglanje talasastih vinila


HiFi User

Recommended Posts

Stavi lika ovde javno na stub srama.Jasno je da je iskusan u svojim prevarama obzirom na izgovore koje koristi.1500 uopÅ¡te nije mali novac,ali nije sve u parama. bolje da znamo ko je da ga zaobidjemo.Da je leto pa joÅ¡ da poverujes da je moglo neÅ¡to da se desi s ploÄom u transportu.I meni se desilo na poslednjoj berzi da kupim ploÄu od 15 sa greÅ¡kom i vraćam je nazad prodavcu,srećom on uvek ima dosta toga Å¡to me zanima.Imam tri ploÄe spremne za peglanje,ko za inat peh se desi baÅ¡ sa onim plocama koje obožavas.250 su nikakve pare kad spasis pravu ploÄu.

Link to comment
Share on other sites

Sad, da ne odgovaram svima pojedinaÄno.

 

Ime nije važno, ali proslediću privatno svakome ko bi ipak hteo da zna. Da ne ostanem kratak, on zaista ima preko 2k pozitivnih, od toga preko 250 unikatnih ocena i samo jednu negativnu. Dakle, reklo bi se da nije problematiÄan trgovac. Sve dok ne nastane problem, oÄigledno. Možda bi sad moglo da je javi desetine njih koji nisu imali problema sa njim. Ali ja jesam. Zato izbegavam imena.

 

Moj utisak je bio takav, da se Äudom Äudim Å¡to Äovek, za 1500 dinara, (a oÄigledno da do sada nije imao 100-tine reklamacija koje bi ga odvele u minus i bankrot), ne želi da uvaži jednu reklamaciju, u ovom sluÄaju - moju.

 

@lupita: ploÄu sam peglao u Jurija Gagarina 26V, na Äetvrtom su spratu zgrade. Ne možeÅ¡ izgubiti niÅ¡ta, go for it.

 

@vu metar: sve stoji, ali, složićeš se, iz moje perspektive, ja nisam dobio predmet u opisanom stanju a on je dužan da ga upakuje tako da smanji šanse da se dogodi takvo oštećenje u transportu.

Jedan moj kolega je prokomentarisao, kada je video ploÄu "kao da je namerno upakovana pro-forme, da bi se vadili na poÅ¡tare". Ne kažem da je bilo tako, ali opet, defanzivan stav i bezobrazluk u reÅ¡avanju ovog problema me navodi na pomisao da je ovo bilo namerno.

Link to comment
Share on other sites

Ne branim ja njega, on je bio dužan da prihvati reklamaciju ako je ozbiljan trgovac. InaÄe džabe i dobro pakovanje ako ga poÅ¡tar ostavi pored sebe dok pije kaficu grejući dupe na nekoj peći. Imao sam prilike da vidim termo peć koja u poÅ¡ti služi kao radni stol za respredelu poÅ¡iljki. 

Link to comment
Share on other sites

Da, ima istine. Na žalost, tako nam je kako nam je. Å to se tiÄe prodavca, zaradio je na meni 1500 dinara, ali je izgubio potencijalnog kupca koji bi mu ostavio 10x viÅ¡e, jer stalno visim i pratim ponudu plastike...

 

Meni je drago da je sve reÅ¡eno na, za mene, najbolji naÄin. PloÄa je pridodata kolekciji a ja sam imao prilike da preporuÄim One Hi-Fi za sve koji imaju istu ili sliÄnu muku sa vinilima.

Link to comment
Share on other sites

BaÅ¡ zato Å¡to ima 2000 pozitivnih nebi trebao da gubi obraz za 1500din,a oÄigledno i ugled u poslu koji kad jednom ode otiÅ¡ao je.Trebao je da ti uvaži reklamaciju i da zna da 100% zna da nisi u pravu i sam to ispegla.Imam drugara koji ima 100% feedback na Amazonu sa svojim proizvodima i da vidiÅ¡ samo Å¡ta je sve spreman da uradi da ga saÄuva jer od toga živi godinama.Al u Srbiji smo, kad doktora i profesora zabole za diplomu Å¡to bi se sekirao jedan prodavac ploÄa oko jednog Äoveka koji se oseća prevarenim.Tu smo gde smo i s kim smo.Pusti na pp ime,da ga zaobidjem.Zato i na berzi volim da pazarim najveći broj ploÄa kod istih ljudi.Poverenje je Äudo- teÅ¡ko se stiÄe,a tako lako gubi.BaÅ¡ me recimo zanima reakcija prodavca na moju reklamaciju na berzi,Å¡to bi rekla Lepa Lukic biće dva putića.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Imam dva primerka ploÄe "I'm New Here", Gil Scott-Herona. Oba primerka su izraženo talasasta, pa dok ploÄe sviraju, glava gramofona skaÄe gore-dole kao Äun po uzburkanom moru. Ipak, ploÄe sviraju normalno, bez preskakanja, izobliÄenja itd., i kada glava gramofona ne bi neprijatno skakala gore-dole sve bi bilo u redu.

 

Šta da radim? Da ih nosim u One Hi-Fi na peglanje, ili da ih slušam ovakve kakve su (trudeći se, naravno, da pritom ne gledam ka gramofonu)?

Link to comment
Share on other sites

Jel igla iskaÄe iz brazde (ne mora znaÄiti preskakanje, može da se vrati tamo gde treba)?
Na milisekundu izgubiš jedan ili oba kanala. Događa se?
Ako ne- uživaj :D
A i koju glavu imaÅ¡? Većina MM glava sa nude iglama je viÅ¡e nego dovoljno robustna za takvu rabotu. Za MC ne mogu da jamÄim.

Link to comment
Share on other sites

Ja nemam nikakav problem sa talasastim ploÄama dok god ne preskaÄu.
ÄŒak imam 2 ploÄe koje zovem "ploÄama za dresiranje igli". Status Quo- Hello i Oktobar 1864 prvi album.
Obe sviraju ok (s tim Å¡to je quo pohaban+ kriv), bez preskakanja a ruÄka samo pleÅ¡e... :D
Osećam da bi suspenziju na novoj igli usvirao u roku od 2 ploÄe, sat vremena mjuze, kako su krive XD

Link to comment
Share on other sites

Kao Å¡to sam i mislio, nema problema, dok se ne desi problem. Uglavnom, stvar je individualna, i zato nisam hteo javno da prozivam nikoga.

Ne razumem ovakvo rezonovanje!!!

BaÅ¡ treba javno da ga prozivaÅ¡,kakav crni PM.Neke kolege  traže da ga Å¡titimo ,krijemo!

Imaj pre svega u vidu kako su se njegov otac i on ophodili prema tebi!!! To je kljuÄno.

Svojevremeno sam na Limundu kupio radio-kasetofon za auto od prodavca sa preko 200 pozitivnih.U opisu ureÄ‘aja je navedeno da je sve u odliÄnom stanju.Stigao mi ureÄ‘aj i ne radi kasetaÅ¡,samo radio.Nazovem ga i kažem mu za problem a on mi nespretno priznaje da nema kasetu i nije probao kasetofon.ZavrÅ¡im ja razgovor s njim na kulturan naÄin, jer ja sam takav-ne mogu viÅ¡e da se cimam oko te transakcije od 2500 din. RazmiÅ¡ljao sam i dam mu vrlo nerado negativnu jer je zaslužio.

Epilog, meni Limundo dodeli negativnu ocenu a njemu ne.

Verovatno sam ja jedini Älan Limunda koji ima ukupno jednu ocenu i to negativnu,jer mi je to bila prva i poslednja transakcija.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Da oživim temu i ako mogu dobijem neki hint.

Stigao vinyl, ali jedan deo je toliko kriv da je reprodukcija nemoguća, tj. ručica toliko skače da preskače čim se stavi.

Poslao sam poruku prodavcu sa discogs-a i ne sumnjam da ćemo naći neko rešenje (redovno kupujem od njega, krajnje korektan), ali dok čekam da mi se javi, rekoh da pitam kako ovo rešiti.

Da li One Hi-fi i dalje "pegla" ploče? I koliko može da bude ploča iskrivljena da bi se video učinak?

Ploča mi je važna (teško se nalazi), pa bih voleo da je sredim. 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Zamislite šta mi se desilo, skoro svi moji vinili su postali blago talasasti zato što je peć na drva u mojoj sobi bila malo više naložena nego što je trebalo, srećom vinili i dalje sviraju bez ikakve greške ali mi bode oči što su malo talasasti, inače imam oko 70 ploča tako da to nije zanemarljiv broj.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...