Jump to content


Glassesless 3D


accuphase

Recommended Posts

Ukoliko je suditi po najavama i reakcijama sa berlinske IFA izložbe, najveći problem današnje koncepcije prikaza 3d slike(aktivnog ili pasivnog sistema, svejedno), potreba za nošenjem naoÄara je prošlost !!!

Verujem, da niko nije oÄekivao tak brz nastup na tržištu, posle prošlogodišnjih malih lcd-panela, koji su bili iako puni potencijala prepuni "deÄijih bolesti" nove tehnologije...

No, biće da je TOSHIBA zaprava Äuvala "keca u rukavu", odnosno potpuno zrelu tehnologiju, od ove jesene pristutne na tržištu... pitam se samo šta će "ostali" sada, oÄito zateÄeni razvojem situacije imati da kažu na tu temu.

Kako god bilo da bilo, dame i gospodo, prvi pravi 3d tv... Toshiba zl2-series...

- http://eu.consumer.t...oducts/tv/55ZL2

Uz malo fotografija sa promocije u berlinu...

- http://areadvd.de/ha...shiba_ifa.shtml

Link to comment
Share on other sites

In front of the panel is an incredibly complex layer of tiny lenses, which, in combination with the head tracking webcam below the screen, can provide 3D images to up to nine viewers simultaneously. The technology is too comple to describe in detail here, but the resulting perceived resolution is around 720p.
Link to comment
Share on other sites

Znaš onda i sam kako je kad se "tiskaš" sa svima.

Izgleda super, ali ovo mi nije prvi put da vidim 3D bez naočara.

Imao je i Philips ekran od nekih 40k eura još prošle godine.

P.S. i nemoj da misliš da su drugi zatečeni, znaju svi dobro šta ko radi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Imao sam prilike videti neke 3D beznaoÄara panele (po aerodromima, puštaju reklame) a videh i dosta ovih malih ekranÄića, recimo na ovim 3D kamkorderima, i meni to deluje GROZNO! Ima se neki 3D utisak, ali je meni to sve igra pred oÄima, 3D nije kompletan, svako oko pomalo primećuje "i onu drugu sliku" koja nije njemu namenjena, 3D efekat se potpuno gubi na nekim udaljenostima i pri nekim uglovima gledanja, a u nekim položajima se stiÄe utisak da će glava zaboleti posle 2 minuta. OÄi su na momente totalno zbunjene i ima se jak utisak da "nešto nije u redu". Kada se uhvati pravi položaj, sve je ok, ali malim pomeranjem je sve to mnogo manje ok.

Da se razumemo, video sam i sve druge tride tehnologije, gledao filmove po ovim fancy bioskopima kao i silne trailer-e, gledao sam još onu ajkulu 3D sredinom osamdesetih i to dva puta, i sve to je bilo ok. Ali ovo bez naoÄara je najneprijatnije i najgore 3D iskustvo što sam pratio. Super je da se vrti logo neke korporacije, ali ne bih mogao zamisliti da gledam film dva tri sata na tome.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...