Jump to content


To HD Ready or HD


Iron man

Recommended Posts

Kako ne gledam Tv uopste se i ne razumem u ta sokocala ali za roditelje moram da nabavim neki jer je trinitron izgubio crvenu boju.

Na Neptunovoj reklami http://www.neptun.rs/Download/Neptun%20A3_maj11_I_all.pdf ima neki LG Full HD i Wireless. LG 37LE4500.

Na sajtu LGa http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/televisions/LG-led-tv-37LE4500.jsp pak pise da je HD Ready 1080.

Kome verovati, da li je HD ili HD ready? Sta je 1080 a sta 1920?

Cemu sluzi taj Wireless.( ako ga uopste ima)?

Ili preporuka za neki drugi ako ovaj ne valja

Hvala ako ima poznavaoca TVa da me posavetuju.

Link to comment
Share on other sites

Siroma, na sajtu LG-a ti sa desne strane objaÅ¡njavaju prednos full HD rezolucije u odnosu na HD ready. ZnaÄi taj model jeste full hd i led tehnologija Å¡to znaÄi da ćeÅ¡ imati znaÄajnu uÅ¡tedu struje i sjajan kontrast . E sad ako je namena tv-a za matorce potpisujem da oni neće primetiti ne malo razlike izmeÄ‘u hd ready i full hd, jer ih to prvo ne interesuje drugo vid verovatno dobrano oslabio. Ako imaÅ¡ aspiracije i ti da se kaÄiÅ¡ na njega onda je to druga situacija. Za matorce ti preporuÄujem Å¡to jeftiniji tv važno je da je kvalitet izrade ok da nemaÅ¡ problema oko kvarova i sl. Ja evo tri godine Å¡ljakam hd ready , gledam pola sata dnevno tv (samo pred spavanje) i sasvim je ok za sada.

Å to se razlike u rezolucij tiÄe hd ready pravi 1080 X 720 piksela a full hd 1920 X 1080, imaćeÅ¡ mnogo viÅ¡e finih detalja a to ćeÅ¡ videti samo ako koristiÅ¡ blu rej plejer. Za gledanje naÅ¡ih tv programa za sada ti ta rezolucija niÅ¡ta neće znaÄiti. Pozdrav :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Pa dal da se protegnem za neki pravi HD ( 1920), ionako ne kupujem mojim parama. :rolleyes:

I sta sa ovim TVima koji imaju UTP konektore? Da li je bolje jeftiniji TV pa neki player ( makar i laptop sa HDMI izlazom) ili skuplji TV sa UTPom pa na ruter i internet tj opet neki komp za pustanje filmova?

I sta mu je onaj Wireless? Veza na ruter?

Link to comment
Share on other sites

Wireless sluzi za bezicno povezivanje sa mrezom/internetom. U uputstvu za model mozes naci sta je podrzano od servisa.

Izmedju lcd i plazme, dajem glas plazmi i to Panasonic. Ako se ide na led onda def Samsung.

Ako tvoji gledaju dosta SD materijala plazma i samo plazma. Koji ti je budzet?

Link to comment
Share on other sites

SD?? :unsure:

Budzet je best price/performace. Nista izludjivanje.

60-80 tisuca. Naravno i 40 ako je kvalitet Ok. Neki PHILIPS je na (radnoj) akciji za neku tako smesnu cenu; ( Tehnomarket)

U neptunu je i SONY povoljan mada prodavci kazu da sa USBa moze samo jpg da se gleda a ne i filmovi pogotovo ne sa titlom( sto i nije tako strasno ako filmove pustam sa playera ili laptopa)

Link to comment
Share on other sites

taj wireless je verovatno kobajagi. zapravo, wireless imaÅ¡ samo ako kupiÅ¡ lg usb dongle koji gurneÅ¡ u neki usb otvor na tv-u, i koji koÅ¡ta 40-50 evra, recimo...neki obiÄan usb wifi neće da može...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...