Jump to content


Nove VINTAGE komponente u Vasem domu


ZoranBG

Recommended Posts

Samo da spomenem da mi slucajno pao saka jedan od najljepsih uredjaja...Nakamichi 630... mislim....ovo uzivo izgleda prekrasno!!!

Samo da spomenem da mi slucajno pao saka jedan od najljepsih uredjaja...Nakamichi 630... mislim....ovo uzivo izgleda prekrasno!!!

Idler Äestitam na ovoj zaista interasntnom preamp/tjuneru joÅ¡ ako je srebrne boje noÄas neÄu mirno spavati jer imam njegovog suborca iz te serije Dek 600

post-15891-0-55075400-1355256599_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Prvo koristim priliku da vam pozelim sve najlepÅ¡e u novoj kalendarkoj...Zatim, da se zahvalim Zoranu iz NS na ovom Pioneer QX-4000 risiveru, koji sam udomio zajedno sa gramofonom Pioneer PL-520. Sa ova dva ureÄ‘aja ulazim u 2013, sa zvuÄnicima MB Quart 390 Äine moj sistem za sluÅ¡anje vinila. ZvuÄnicu za gramofon joÅ¡ nisam kupio, ali biće to AT95E, nema se trenutno za bolje.

post-10661-0-24984100-1357056547_thumb.jpost-10661-0-49917200-1357056563_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...

Evo i jedne nove vintage komponente: SABA 9240 electronic, risiver iz najboljeg doba ove firme. Mislim da je bio dosta skup u svoje vreme. Imao sam priliku da nabavim i 9241 sa digitalnim displejom ali nisam hteo - mnogo se greje i hoce da crkne a meni nije do petljanja sa njim.

 

Veliki trafo, risiver ima 14.5 kilograma za samo 2x52 W na osam oma. Ogroman liveni hladnjak celom sirinom na zadnjoj strani. Ludacka osetljivost tjunera od 0.5 mikrovolti. Cetiri Texas Instruments tranzistora po kanalu, odvojeni izlazni moduli, a dugme za stanice kada okrenete nastavi da se vrti kao kod starih japanskih tjunera... Vecina prekidaca je logicka, skoro da nema mehanickih preklopnika.

 

Svabe su se ovde potrudile oko dizajna, ali opet - cak i poklopac izgleda jadno a u stvari je cvrst i masivan. Opsti kvalitet izrade je izuzetan.

 

Slika je sa neta, moj primerak je malo izgreban odozgo i iscupali su mu 75 omski ulaz za antenu, ne rade dve sijalice na skali ali sredicu to...

 

Kako svira? Ne znam, moram da prvo pronadjem/kupim/napravim konektore.

 

Nazalost, ovi i slicni SABA lepotani su ostali skroz zaboravljeni.

 

post-9475-0-72557000-1374677160_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hello svima.

 

Nešto me krenulo ovih dana, pa sam kupio ovog lepotana:

 

Receiver01_resize_zpsd6becd75.jpg

 

Receiver02_resize_zps4ef62795.jpg

 

Završio je kod ćaleta u stanu, jer je prethodni Ei crk'o. A hteo je "nešto da sluša". Kada sam video šta sam zapravo nabavio, bilo mi žao da mu dajem, hteo sam zadržati sebi. Al' ajd, njemu je namenjen bio.

 

UreÄ‘aj je kupljen preko KP, od SubotiÄkog ne samo trgovca, nego i zaljubljenika u ovaj hobi. Dakle, ne sirovi kontajner/otpad/reciklaža/srbijaKP nakupac, nego Äovek koji kod kuće sluÅ¡a Revox magnetofon, sa nekim AR kutijama i neki NAD snagaÅ¡. Preamp nisam skont'o.

 

Tokom kratkog razgovora, doÄ‘osmo do istog Äudnog pitanja. Kako je bre ovo uspelo tako savrÅ¡eno da ostane oÄuvano?!? Sprava je bukvalno 10/10. Nema nikakvih tragova korišćenja. Bukvalno nikakvih, ni na jednoj povrÅ¡ini. Ni na konektorima. Ima jedna sitna friÅ¡ka ogrebotina, oÄigledno od puta ka nama. Ali, staklo (plastika) na skali je savrÅ¡eno glatko, k'o polirano, nema ni onih mikroriseva od obiÄnih brisanja. Dugmići su kao nikada dodirivani. U unutraÅ¡njosti nema praÅ¡ine?!? Ovo ili je stajalo 30 godina zapakovano u nekom magacinu, ili je neko uradio savrÅ¡enu full reparaciju. Al' ako je ovo drugo, otkud to uopÅ¡te u Srbiji?!?

 

Zvuk je veoma dobar. Da se razumemo, i onda je ovo bio ureÄ‘aj srednje klase te ne treba oÄekivati neki visoki krajTM, ali ovo jeste (zvuÄno) u rangu neke danaÅ¡nje viÅ¡e srednje klase. Meni se na mojim Neat Motive 2 Äulo jako lepo, kod ćaleta na NiÅ¡kim zvuÄnicima u skladu sa zvuÄnicima, ali ipak mnogo bolje od prethodnog muz.stuba.

 

...ako ikad budem imao kuću i neku radnu sobu, ćale će dobiti mini linju sve sos uesbe i empetri, a ovo ide kod mene. :P

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...