Jump to content


Nove VINTAGE komponente u Vasem domu


ZoranBG

Recommended Posts

Slusao sam malo detaljnije preamp i snagas. Nema sanse da se provali godiste ili velicina ovih komponenti: to svira 'em ozbiljno 'em snazno. Neverovatno. Mislim da su po odnosu cene i kvaliteta nesto najbolje od pojacala sto sam ikada kupio.

Link to comment
Share on other sites

Zoki cestitam na nabavci Aiwa linije :thumbsup2:cheers .Aiwa je u tim godinama bila jako dobra,imao sam iz tih godina pojacalo AA-8300e koje sjajno svira.

Inace cena linije 22 sa zvucnicima sc-e 11 e je bila 1398 dm,bez zvucnika oko 1100 dm.Linija 22 je bila testirana u casopisu Hifi Stereophonie.

Link to comment
Share on other sites

ÄŒestitke za mini liniju.To je opasna sprava i prosto mi je neverovatno da si je pronaÅ¡ao u tom stanju.Na KP je prodavana viÅ¡e puta ali nikada kompletna i uvek bez ruÄki.Ja imam AIWA model 30 minilinija.To je moj prvi ureÄ‘aj ikada i saÄuvao sam ga i dan danas, kompletan je odliÄno oÄuvan, imam i zvuÄnike.Moj je neÅ¡to noviji model ali su u osnovi vrlo sliÄne

Link to comment
Share on other sites

E deÄki , ja sluÄajno kupio sinu Wega CV 210 predpojaÄalo i pojaćalo ,je...ote kad ono mrak svih mrakova.Trafo veći -i jaći nego u Rotelu 971BT, a ono kao mini linija? Izlazi svaki za sebe ,može raditi u "bridgu" U kratko ÄŒudo za sitnu lovu .Rado bi kupio joÅ¡ jedan izlaz CV 210 da ih probam kao mono blokove .Bez zeke ozbiljan izlaz.Ako netko ima ovaj izlaz voljan sam ga udomiti za normalnu cijenu.Wega je inaće NjemaÄka "varijanta" SoniYa.

Link to comment
Share on other sites

Evo da pokrenem temu iz mrtvih... setam pijacom i naidjem na... za neverovati... Aiwa Series 22 mikroliniju u izuzetnom stanju... i evo je sada kod mene.

http://www.thevintag...A22/AIWA22.html

post-9475-0-17232500-1337758135_thumb.jp

post-9475-0-01991900-1337758138_thumb.jp

post-9475-0-64622300-1337758146_thumb.jp

post-9475-0-48616100-1337758151_thumb.jp

Cak su i originalni kablovi tu, jos uvek je bila povezana. Jedino je vlasnik (kazu da je stigla iz Nemacke) sve kablove za struju spojio u jedan, pa to treba raspetljati.

Series 22 je najcuvenija Aiwina mikrolinija i jedna od najkvalitetnijih ikada, pre nego sto su srozali kvalitet pod dirigentskom palicom Sony-ja. Radi se o pokusaju da se velike komponente smeste u zaista mala kucista, bez gubitka kvaliteta.

Pojacalo je slabasno, ima 2x30 W na 4 oma ali pri izoblicenju od 0.06%. Medjutim, njegovo napajanje je ozbiljno a izlaz nisu STK i slicna kola. Bez problema gura moje srednjeosetljive podnostojece Elac kutije.

Radio je sjajan, a osetljivost mu je samo 1.4 mikrovolte, sto je odlicno.

Kvalitet izrade je fantastican, bas kao na velikim starim uredjajima, nigde nema znaka stednje.

Nikada nije otvarana, cak su i zavrtnji malih dimenzija.

Posle trideset i kusur godina (Serija 22 se pojavila negde oko 1979.) neverovatno je da jos uvek radi, sa manjim neispravnostima:

- dek ne funkcionise, iskljucuje se, sigurno su gumice propale

- On i peak power LED pokazivac ne rade na snagasu, verovatno hladan lem ili sekcija napajanja.

Ono sto me je fasciniralo jeste da svi preklopnici/prekidaci i potenciometri rade besprekorno, nema krckanja, sustanja i sl.

Osecaj velikog pota za jacinu zvuka na preampu je bas kao kod starih pojacala.

Jako lep sistemcic. Ono sto mi je uvek bilo zanimljivo kod ovih malisana je da su i sa ozbiljnim velikim zvucnicima mogli da sviraju prilicno kvalitetno. Prikacite danasnje mini linije na zvucnike - nema svirke........

Link to comment
Share on other sites

Jako lep sistemcic. Ono sto mi je uvek bilo zanimljivo kod ovih malisana je da su i sa ozbiljnim velikim zvucnicima mogli da sviraju prilicno kvalitetno. Prikacite danasnje mini linije na zvucnike - nema svirke........

Pa ne mora da znaci... testirao sam Yamaha PianoCraft i svirala je odlicno sa velikim Jamo C809 zvucnicima.

Medjutim, stos je u tome KOLIKO ona DOBRO svira sa svojim malim, bednim zvucnicima (koji, iako jadni, uopste nisu toliko naivni). Ta sinergija je toliko dobra da se ulaganje u daleko skuplje zvucnike apsolutno ne isplati u odnosu na cenu linije. Zvuk je ustelovan da izvuku 70-80-90% sa svojim jevtinim zvucnicima.

Link to comment
Share on other sites

Hvala Scepane, sve cestitke i Vama, na Aiwi, izgleda prelepo, a u kvalitet uopste ne sumnjam.

Nazalost, pregovori ne idu nikako, jer prodavac ne zeli da posalje PS-8750, a ja ne mogu da idem u Svedsku po njega. Plus sto bih sa slika rekao da i nije bas u mint stanju, a moj PS-6750 je kao nov...Kupicu PS-8750 kad-tad, nigde ne zurim, moj PS-6750 je bombonica. I zvucno, i vizuelno ;).

Koristim Moon LP3 kao phono stage (ljubaznoscu Ace-HiFi User-a). Zvuci dosta bolje od ugradjenog phono-a iz risivera, koji je tu verovatno samo za prvu pomoc, kao bonus. Kupio sam sam bio i Pro-Ject Tube box SE II, jer su mi ga mnogi preporucili, ali u mom sistemu, i za moj ukus, bolje radi Moon LP3, tako da Pro-Ject prodajem jer mi ne treba.

Pozdrav, vidimo se danas na Audioberzi,

Danijel

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...