Jump to content


Hi-Files: HiFiles 41 je u prodaji


Ljuba

Recommended Posts

43-naslovna41.jpgNovi broj magazina Hi-Files pojaviće se u prodaji u četvrtak, 5. maja. Pored vesti i aktuelnosti iz audio-video sveta, Hi-Files 41 donosi izveštaje sa LG EISA seminara u Švajcarskoj i Philips Winter Media Event u Španiji, kao i reportažu iz Philipsovog razvojnog centra u Belgiji, a tu je i nezaobilazni izveštaj sa prolećnog Hi-Files Showa. Kako smo već ranije najavili, majski broj je posvećen domaćim proizvoÄ‘ačima, pa možete pročitati detaljne testove hibridnog integralca BFA, cevnih pojačala Trafomatic i Pointe, kao i regalskih zvučnika iz serije Tizo, šabačkog proizvoÄ‘ača Dayens. Tu je još mnogo testova, od pristupačnih JBL zvučnika, preko Hi-Fi ureÄ‘aja srednje kategorije, pa do prestižnog integrisanog pojačala Hegel i A/V risivera Yamaha. Ljubiteljima kućnog bioskopa namenili smo testove najnovije serije LG 3D televizora, kao i Samsung Blu-ray plejera i 2.1 sistema, a redovni čitaoci rubrike "Retro" uživaće u prikazu integrisanog pojačala Revox B250. "Muzika & film" donosi nastavak putovanja kroz istoriju muzike i prikaz najatraktivnijih sadržaja na nastupajućem festivalu Exit, priče o čuvenom strip junaku Dylanu Dogu i Holivudskoj divi Elizabeth Taylor, a tu su i uobičajene recenzije novih muzičkih, filmskih i Blu-ray izdanja. Na kraju, pružamo vam uvid u domaće tržište audio-video ureÄ‘aja, kao i pregled testova u prethodnih deset brojeva magazina Hi-Files.

Pročitajte ceo članak

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Svaka cast za test BFA pojacala,to je prava ekskluziva.Posle svetskih hifi sajmova(i naseg Hifiles show-a) i nagrada,prava stvar je test u nasem omiljenom casopisu. Drago mi je i zbog testa Point pojacala konstruktora Tibora Sindrica.Mnogi ce se setiti njegovog ucesca na jednom od hifi sajmova u hotelu Hayat,u istoj sobi bili su Acoustic Energy zvucnici.Naravno raduje me i test jednog od najpopularnijih pojacala svojevremeno Revox-a B-250.

Link to comment
Share on other sites

Zaista lepo od vas, Å¡to ste se "konaÄno setili", da testirate jedan ozbiljan avr(Yamaha rx-v3067), a ne samo neku "surround boraniju", kao do sada !!!

Jer, red je da i Äitaoci imaju prilike, da iz nadam se "dobrog pera" saznaju impresije, umesto da svoje stavove o "jeftinom i degradiranom surround trendu", baziraju kako na svojem, tako i tuÄ‘em iskustvu, sa "raznoraznim spravicama" ekonomske i srednje klase...

Nadam se, takođe takvom trendu i izboru i u budućim brojevima !!!

Link to comment
Share on other sites

Izgleda bas dobar broj, tek deo procitah 2-3 teksta,odoh da nastavim posle ovog posta.Evo par prvih utisaka.

Zanimljiv tekst o Pointe pojacalu,verujem da je to domaci Best Buy a i covek je sa ove planete sa cenom (za razliku...). Skromnost je izgleda cesta vrlina u Subotici.Imao sam prilike da ga posetim jednom prilikom u Subotici dok su ta njegova pojacala bila u idejnoj fazi.Imao je tada dobar gramofon,u sto marke da sad znate i koji :rolleyes: .Lepo je procitati ovakav(ovakve) tekst podrske nasoj hifi sceni,licno verujem da je uredjaj odlican i nije preskup,bilo bi ga negde lepo cuti.

Standardno dobar vintage tekst.Ako neko ima na prodaju takvog Revoxa ...3,4 sad na KP,zazubice su tu,sad vredi bar 100E vise.

Nego,nisam procitao bas sve hi filese, al skoro sve jesam.Da li je ikad neki Karan-ov uredjaj predstavljen.Mislim da ne postoji ni jedan hifi casopis na svetu koji nebi bio ponosan da predstavi nesto od Karan Acoustics,pa cak i samo poslusa.Jes' da nismo bas interesna grupa,al' mogli bi smo bar da "odvoajerisemo" i procitamo nesto,ne mora bas snagas od 80kg,ali bar integralac,Dac...Imao sam prilike da to par puta poslusam i bogami kad bi se nekad negde ,spotakao o grumen zlata...Ako se varam pa je bilo,nek javi neko koji broj.

U rubrici "kiselo nam grozdje" sto onakav raspored zvezda na Exitu.NHF,al' de da okrecem drugi list za Jamiroqui.

Cini mi se da je popravljen kvalitet fotografija i opsti izgled casopisa.

Link to comment
Share on other sites

@sondek:davno bese to dok je Sindra imao LP12 kao svoje vlasnistvo u drustvu P.Lourne,Kuzma,VPI i Thorensa 125 vrtilica :D ..mnogo vode proteklo Dunavom od tada,poodavno jedan Well Tempered Classic radi posao...

Inace lep text za SE288,slusao vise puta,spominju se opsani brendovi kao "konkurencija" :D novine video nisam ali na preliminarnom pdf-u je lose ispisano ime "firme",nije Point,nego Pointe

Link to comment
Share on other sites

I dobro sto ga se resio,praveci pojacala uz Linn gramofone i zvucnike ne moze daleko da se stigne,tu vec postoji uparena elektronika,a to sto bi se napravilo uz te uredjaje nebi dobro radilo sa drugima sto sam mu i rekao.Ovako uz neutralne izvore i zvucnike prave se univerzalniji uredjaji za mnogo siri krug audiofila.Jako mu se svideo naim tom prilikom,rekao je da je cak zbunjen i da radi kao lampas.Srecu nam je pokvario mali kvar na mom pojacalu od transporta do Subotice-jedna plocica je izgubila kontakt od tour de Serbia,barem me je nateralo da uradim i recap servis pojacala.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...