Jump to content


"Uglavnom bezopasan" sistem


Mostly Harmless

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

"Mostly Harmless  - Molim sve koji su imali strpljenja ili volje da proÄitaju moju "kratku" storiju, da mi pomognu na bilo koji naÄin da naÄ‘em i digitalni kraj mog Grundig sistema. Informacija, hint, broj telefona, whatever. Hvala unapred!"

 

Ne samo da sam imao strpljenja i volje nego sam sa uzivanjem procitao tvoj tekst. Svaka cast za Grundig i vjerujem da zvuci bas onako kako kazes. I ja sam ljubitelj vintage uredjaja, ali sam u zadnjih godinu sklopio potpuno novi sistem tako da cu sada da uzivam u njemu, a onda se bacam na vintage uredjaje jer kod mene u komsiluku radi entuzijasta koji se bavi osvjezavanjem i kompletnom reparacijom vintage uredjaja, pa cu da sklopim nesto sto nisam mogao da priustim ili se nije imalo kod nas kupiti kad sam bio mladjan momak ja. Uzivaj i dalje, pogotovu u plocama, jer je i za mene to puno bolji i prirodniji izvor zvuka u odnosu na digitaliju. To je i razlog zbog kojeg imam Naim pojacalo i cd, od svega sto sam slusao, to najvise vuce na gramofonski zvuk. 

Link to comment
Share on other sites

Sta sve ima u Grundig muzeju ? jeste li slusali muziku :listen  ili pricali o gradnji mostova  :blah ?

Kako se vama svideo Grundig ?

Pozdrav

U Grundig muzeju ima svaÅ¡ta, od horizontalnih centara, do pre/power kombinacija, sve kao novo. Primetio sam da je sistematski zaobilazio FineArts seriju ali njegovo obja[njenje je da je Grundig time pokuÅ¡ao da uÄ‘e u visoku hi-fi arenu ali je i napustio svoj karakteristični zvuk. I Dragann najviÅ¡e insistira na kombinacijama koje ima i Mostly Harmless: V7000, Box 850, uz CD7550.  Ovaj poslednji na klizavoj podlozi ustukne jedno pola santimetra unazad kada se zatvori fioka - pažnja audiofili: ovaj CD plejer je osamdeseth godina imao zelene LED diode koje su osvetljavale disk u ravni laserskog pikapa. Na terasi mu je instaliran pljosnati Box 303. Sve to ima ugodan i pitak zvuk, projektovan za sluÅ¡anje muzike u dnevnoj sobi nemačkog doma na koji je lako navići se, a onda posetilac prestane da bulji u komponente i sluÅ¡a ureÄ‘aje i prepusti se muzici, razgovoru, roÅ¡tilju i pivu . Paradoksalno, umetanje drugih komponenti i pribora, kao Å¡to su non-Grundig kablovi i sl. menja taj tipičan Grundig zvuk.

Link to comment
Share on other sites

Uh, samo Äitajući ovo, kreće mi voda na usta. Voleo bih da vidim bar slike tog muzeja, ako niÅ¡ta drugo. Kakve su Å¡anse da ubediÅ¡ gos'n Dragana da se reaktivira ovde?

 

@tesla1: hvala na lepim reÄima. Idelano bi bilo da se ima najbolje iz oba sveta, jer ni ja nisam gadljiv na nove, dobre komponente.

Ali u ovo doba finansijske stiske, bio sam prinuÄ‘en da izaberem jedan od ta dva. Izabrao sam vintage, i ne samo da se nisam pokajao, već ne prestajem da se iznenaÄ‘ujem, Äak i na dnevnoj bazi, Äega sve lepog tu ima...

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima!

 

Pf1fyel.jpg

 

Vidim ovde je Grundig zurka pa bi imao jedno pitanje za iskusnije posto za Grundig kao hifi opremu nisam ni znao do ove godine. Imam setup sa slike + Elac EL60 kutije i jedan arcam alpha 5+ u rezervi. Zanima me LIN (Linear) taster tj. kako vi stusate pojacala koja ga imaju, npr v7000.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

E, da dodam i ja koju, posto sam bio na ispijanju piva, usput i slusanje sistema. Shalim se, mjuza je bila na prvom mestu ( a malo i trgovina, nesto kupili, nesto prodali - 3 komponente u dva sata promenile vlasnika).

 

Dakle, priznajem da sam ziveo u zabludi da je GrundiNg dobar za kucne aparate - miksere, blendere, tostere. Od hife sam slisao FineArts 9009, top model CD koji je zvucao prelepo tada. Ostalo nisam poznavao.

Ali, zahvaljujuci klubu ljubitelja GrundiNga, vidici mi se prosirise.

 

I jedan i drugi sistem kod druga nam Bezopasnog zvuce - vrhunski. Naravno, sve je to brizljivo odabrano i lepo sastavljeno i to zaista ludacki svira - transparentno, muzikalno. Jednostavno - lepo za uvo.

Uzivali smo uz pivkanu dok nas je muzika veselila bez opterecenja.

Nas drug Bezopasni ce uzivati jos puno puno sati uz tople zvuke GrundiNga u svojoj kuci.

 

Long live R'N'R!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Update:

 

1. Marantz CD5400 je zamenio stari, lepÅ¡i i milozvuÄniji Philips CD304 (tnx to Gox)

 

DSC_7965_1.jpg

 

Dobio sam ono što sam dugo tražio. Dupli TDA1540P svira bolje nego bilo šta što mi je došlo pod ruku, u ovom sistemu. Quest pronađi adekvatan CD player je završen, uspešno.

Jedino Å¡to vremenom može da ga zameni je Grudnig CD7500 i CD7550 (koji je gotovo identiÄan 304-ki)

 

 

2.  DoÅ¡lo je do promene zvuÄnika takoÄ‘e. Ne zato Å¡to sam nezadovoljan 850-kama, naprotiv. Već Å¡to sam poželeo niÅ¡ta manje kvalitetan zvuk u dnevnoj sobi.

Novi ljubimci se zovu Hi Fi Box 400

 

 

DSC_7955_1.jpg

 

Dakle, 850-ice su preseljene u dnevnu sobu, u skladu sa svojom veliÄinom. Kao zamena, jedno vreme sam koristio Compact box 350, dok pre par dana nisu stigle Hi Fi Box 400.

Dobio sam prefinjenost 350-ke sa malo viÅ¡e basova, taman koliko je falilo sjajnom kompakt paru.  Sad imam tri para kutija, koje ću rotirati po potrebi i muziÄkom raspoloženju.

 

 

3. Last, but not the least - ploÄe. Kolekcija se umnožila od poslednjeg slikanja. Ima tu svega i svaÄega, igrom sluÄaja doÅ¡ao sam do neÄije liÄne kolekcije nedavno. Sad podjednako rabim digitalno i analogno.

 

DSC_7956_1.jpg

 

NabaÄena i je imala polica za ploÄe levo jer je interna u polici postala premala.

 

 

Sve to sada izgleda ovako

 

DSC_7949_1.jpg

 

 

 

ZvuÄno, dobio sam joÅ¡ bolji Grundig zvuk nego Å¡to je bio pre ovih promena, iako sam mislio da je to teÅ¡ko postići.

 

 

Od nekih planova za budućnost ostaje mi želja da PS1020 Äastim sa nekom boljom zvuÄnicom nego Å¡to su Shure Encore M75EJ / M85G.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...