Jump to content


Novi članovi


Chowek

Recommended Posts

3 hours ago, nesone said:

Sinda, lep  prostor.:listenUzivaj.

Nego lozi li se taj kamin iza tebe preko zime? Kad zapucketaju drva jos bolji ugodjaj:thumbsup2

Hehe,lozio se nekad,pre par godina uveli centralno,pa se ne lozi,ali nisam hteo da sklanjam,zlu netrebalo :) A sto se tice dnevne sobe,zajebana je malo,ima dosta kosina na plafonu,al ajd,sredicu sta budem mogao,a da ne urusim izgled,jer iovako zena gudnja na audio sprave :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Zdravo.

Zovem se Ivana, iz Beograda sam. Pratim forum godinu i nešto dana, pa rekoh red je da se predstavim pre nego napišem prvi post.

Od audio opreme trenutno nemam ništa vredno pomena, ali planiram to da promenim.

Krenuću prvo od sistema za slušalice jer njih većinom i slušam da ne smetam drugim ukućanima, pa ću polako da nadogradjujem.

Kupila sam slušalice Beyerdynamic DT880 250Ohm, a sad je na redu DAC/amp combo.

Link to comment
Share on other sites

Здраво, имаш на форумским огласима овако нешто ако ниси гадљива на старост јер је подршка произвођача престала што се тиче овог сјајног модела 😉

ако оглас више није актуелан имаш ово за неку инспирацију.

поздрав

Link to comment
Share on other sites

Dobro dosla.

Lep start su ti te sluske. Studijske i vrlo precizne . Probaj da ih cujes sa lampaskim  headampom. Slusalice su bar lake za probati kod prodavaca. Neki unutasnji osecaj da ce spoj preciznosti slusalica i toplina lampi dobro da legnu zajedno. Kolega Solaja sa foruma je domaci proizvodjac oslicnih lampaskih pojacala. Ako je head amp ujedno i za nosenje probaj neki Ifi dac headamp. To sto sam probao od njih solidno se nosilo sa Senheiser dosta zahtevnim sluskama i nema ostar zvuk.

Ujedno ako ides na sistem sa zvucnicima prvenstveno dobro razmisljaj na temu odnosa soba/zvucnici. Kod sluski nema tog uticaja prostorije kao kod zvucnika  kao presudnog faktora kako ce ustvari da zvuce.

Link to comment
Share on other sites

@sondek Hvala na dobrodošlici. Za te sluške sam se odlučila jer su neutralnije od dt990. Od Grado slušalica sam takodje odustala jer sam se uplašila naglašenih visokih tonova. Prenaglašeni visoki su mi zadnjih nekoliko godina naporni za slušanje.

Što se tiče lampaških pojačala imala sam iskustva samo sa gitarskim 😁. Gitara mi je bila glavni hobi kad sam bila mladja, sad slabo nalazim vremena za vežbanje. I sad imam jednog Les Paul-a i Flying V (nisu original Gibson ali solidne su). Obožavam Les Paul promukli zvuk, uvek je prepoznam u pesmama.

@ab Hvala na predlogu. Za početak bih uzela neki DAC/amp combo za slušalice uz obavezan USB audio ulaz jer u poslednje vreme slušam skoro isključivo Tidal preko lap topa ili telefona.

O pojačalu za slušalice ću postaviti poseban post u odgovarajućoj temi da ne off-ujem ovde.

Link to comment
Share on other sites

@ab Da, videla sam sinoć da ima USB ulaz ali nisam bila sigurna da ima i integrisano pojačalo za slušalice. Jutros kad sam malo pročitala o njemu, vidim da ima. Deluje kao bolji izbor od portabilnih varijanti za kasniju "nadogradnju" kako sam se izrazila u prvom postu. Trenutno je izvan mog budžeta, a s obzirom na to da ću neko vreme ostati samo na slušalicama, ostale njegove mogućnosti bi mi za to vreme ostale neiskorišćene. Hvala još jednom. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dobar dan, ja sam se kasno predstavio i odmah sam krenuo da nešto zapitkujem :)) Zovem se Nikola. Kao sin audiofila ceo život slušam o spravama i slušam iste. A najbitnije je, naučen sam dobrom muzikom.

Najranija sećanja iz detinjstva su mi Žarov oxygene koji svirućka u kasno popodne i dosta Bachovog gruvanja koja su me dosta plašila zbog jelte velikog dinamičkog opsega klasične muzike :)

Iako je moj žanr više rock/metal tek nedavno sam počeo da otkrivam mnoštvo mjuze koju ćale sluša i samim tim se i "bavim" hi-fijem nepune 2 godine, neću se sad hvaliti sa mojim budžet sistemom, za ovu zimu mi je cilj da nabavim dobar gramofon itd...Trenutno me zanima vintage tj. "jeftino a dobro" varijante.

Što se mojih godina tiče, završavam srednju školu pa sami procenite ;)

Po mojim procenama audio priča bi trebala da mi evoluira tek negde posle studentskih dana...

Cilj mi je da što više saznam od iskusnih naravno, proširim poglede i  znanja

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Pozdrav svima. Hi Fi hobijem se bavim bezmalo pola veka. Imam 58 godina i od prvog Iskrafon gramofona koji sam imao sa nekih 8 godina do danas sam izmenjao preko 200 razlicitih modela pojacala, zvucnika, gramofona, tjunera, kaset dekova i CD plejera. Forum pratim 15 godina i smatram ga sjajnim mestom za nova saznanja o HI FI uredjajima. Nekoliko godina unazad sam razocaran kombinacijom pojacala Onkyo A-8870 i Braun LS 150 zvucnika odustao od HI FI uredjaja i zalutao u Logitech Z5500 i Microlab Solo7 i H300 vode.

Ovih dana sam kupio Harman Kardon HK6500 u savrsenom radnom i vizuelnom stanju. To pojacalo sam imao 1992. godine, a posto stara ljubav zaborava nema, ponovo sam u HI FI vodama. Uparen je sa IQ Ted4 zvucnicima i to radi veoma dobro, iako je za sada izvor zvuka integrisana kartica sa kompa i sve povezano no name kablovima. Planiram da kupim gramofon, CD plejer i DAC jer sam sacuvao kolekcije ploca, diskova i imam gomilu flacova na kompu. Kad bih nasao gramofon Sony PSX800 (na slici u mom avataru) koji sam imao 1990. uparen sa Luxman L435 pojacalom, mojoj sreci ne bi bilo kraja.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dobro došli :cheers 

@SlušačOmota291 samo lagano, hi-fi neće da pobegne, slušaj razne žanrove i otkrivaj polako muziku koja ti se dopada. Skoro svi smo krenuli od rocka i metala, pa vremenom osetiš da ti druge stvari još više leže. Ako već nisi, kupi akustičnu gitaru, sada su barem jeftine i dostupne, i nauči osnovne stvari o gitari i muzici ... to će ti oplemeniti život, možeš i sam sada da učiš i vežbaš preko Youtube i ostalog.

@kkinte gramofon menja doživljaj hi-fi-ja, svima savetujem da ga nabave. Vidim da na HifiSharku ima raznih alternativa https://www.hifishark.com/search?q=Sony+PSX800 . A vidim da preko eBay neko iz Bgd prodaje baš jedan takav. Cena je poprilična, ali vredi možda da kontaktiraš https://www.ebay.com/itm/265684274688?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&campid=5338421113&toolid=10001&customid=f565bec0-b0ee-11ed-abd0-366261623633 i probaš da dogovoriš cenu, jer je često cena u lokalu drugačija. U svakom slučaju srećno sa traženjem gramofona, to su slatke muke! :) 

@borisbg88 probaj drugi optički kabal u svom sistemu, a ako problem ne bude rešen, kontaktiraj servis. U svakom slučaju - bez nervoze, uvek se prilikom zamena i obrta opreme jave neki takvi problemi, meni prosto bude čudno kada sve proradi odmah bez ikakvih problema ;) ... sredićeš sve i onda sledi uživanje u AV i audiu...       

 

Link to comment
Share on other sites

On 20.2.2023. at 8:43, NL. said:

Dobro došli :cheers 

@SlušačOmota291 samo lagano, hi-fi neće da pobegne, slušaj razne žanrove i otkrivaj polako muziku koja ti se dopada. Skoro svi smo krenuli od rocka i metala, pa vremenom osetiš da ti druge stvari još više leže. Ako već nisi, kupi akustičnu gitaru, sada su barem jeftine i dostupne, i nauči osnovne stvari o gitari i muzici ... to će ti oplemeniti život, možeš i sam sada da učiš i vežbaš preko Youtube i ostalog.

Ee, hvala hvala, ja zaboravio da sam se predstavio, nikog u predsoblju da se javi :D

Link to comment
Share on other sites

On 20.2.2023. at 18:24, kkinte said:

NL. Hvala na dobrodoslici i linkovima za Sony PSX800.

Vidim da ga covek prodaje za 2450$ i nije mi dobro kad se setim da sam ga 1990. 33 godine mladjeg platio 200 maraka.

Zaista cena deluje nerealno visoka... :( 

Ali pošto je prodavac naš zemljak, a vidim i da je slanje iz Srbije, da sam na tvom mestu (i da mi je baš stalo do tog modela) sigurno bih kontaktirao prodavca, otišao bih da pogledam i poslušam gramofon i pokušao da dogovorim razumnu cifru... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...