Jump to content


Novi članovi


Chowek

Recommended Posts

Hvala nesone! Obicaj je da se, pored licnog predstavljanja, predstavimo i nekim muzickim uredjajima koje posedujemo (ili (bi)smo posedovali)... pa evo, vec nekih desetak godina druzim se sa Yamahom i Monitor Audiom, vrlo prosta kombinacija od risivera, cd plejera i kasetofona (da, kasetofona) uz RX2 na stalcima.

Verujem da smo se svi manje-vise susretali sa raznim (ne)kvalitetima zvuka koji slusamo, od radio prijemnika i mnogo dobrih emisija nekada davno na nasim radio stanicama, kada se svasta lepog moglo cuti i nauciti (samo da pomenem neke - Apsolutni zvuk, Modulacije, Sto velicanstvenih...), i da stoga imamo izgradjene stavove o tome sta je za nas dobar, pitak zvuk koji prija ili od kojeg bezimo. Tako sam i ja, posle prilicnog traganja zastao na Yamaha/MA kombinaciji, za koju me vezuju lepe uspomene. 

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima! :)

Deca malo poodrasla, supruga našla neka svoja zanimanja pa sam "malo" ostavljen na miru da se i ja bavim stvarima koje volim i koje me zanimaju.

Iz Beograda sam, pregazio 40 godina i veliki sam ljubitelj muzike vinila! Taj medij me jednostavno fascinira i zamađijao me je još dok sam sasvim mali bio (dobar deo ćaletovih ploča sam što izgrebao iz dečije radoznalosti, što "pojeo" jer sam neke albume prosto morao da žvaćem (ne sećam se, tako mi pričali posle).

Za 18. rođendan sam nasledio/dobio ovu Aurex liniju

716789104_linijaaurex.thumb.jpg.f1f90c940434574ec988c482fa901497.jpg

uz par AR-ovih zvučnika

zvucnici.jpg.6c4454da2f995174aa416ee8a757cd49.jpg

I Technics SL-Q303 gramofon

1559164005_TechnicsSL-Q303.jpg.fd6ab5d5702b1bf25293725e73810df8.jpg

To sam tad sve povezao, priključio, upalio i... to je to, radi i dan danas - štucnulo nije!

Zvučnici su imali sunđerasta vešanja za membrane pa sam to u jednom momentu zamenio za gumene, al ovo sve ostalo prosto ne ume da se pokvari (kucam u drvo).

Kasnije sam nabavio tj. dodao još dva gramofona Technics SL-1200 i SL-1210 MK2 na sve ovo i verovatno bih kupio još dva da umem da objasnim ženi šta će mi! :D

Muziku slušam kad sam sam kod kuće (što je retko) ili kad me svi ostave na miru kasno uveče pa onda to radim na slušalicama (sve češće i češće).

Ovom forumu sam zahvalan što kroz godine, kad god sam nešto tražio ili istraživao, gugl je ljubazno izbacivao linkove sa njega gde sam nalazio praktično sve što me je interesovalo.

Kao mlađi sam dosta forumašio kojekuda, al sad jednostavno ne postizavam! :)

Reko' ajd sad, u ovom nekom novom nadahnuću, da se registrujem i zahvalim svima vama za postove kroz godine! 

 

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Filipescu said:

Добродошао!

 

Hvala! :)

21 minutes ago, zek said:

Dobrodošao.

Koliko sa slike vidim ima tu i neki JBL?

Hvala! :)

Nema, izvinjavam se... Slike koje sam postavio su slike koje sam našao na internetu, kao ilustraciju šta imam kod kuće.

Doduše, imam JBL FLIP 4, onaj portabilni Bluetooth ako se to računa? :D

Link to comment
Share on other sites

Hvala giZ_Mo, kad napisah to, bas sam se pitao ima li jos clanova koji se bave pevanjem ili su se bavili pevanjem... nije da sam poslednjih godina nesto aktivan ali svojevremeno sam poceo i dosta dugo pevao sa, sada veoma poznatim imenima svetske muzicke klasicne scene sa naseg prostora. Kad se setim tih dana... Radio Beograd, razna studija i tehnika, mili boze, sto je to bilo savrseno vreme za nas zaludjenike, svasta smo slusali na tada veoma dobrim studijskim masinama... ostajali smo prilicno dugo i dosadjivali toncima svakakvim pitanjima...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pozdrav ljudi, neko vreme vec lurkujem pomalo. Spansko selo za mene sve sto citam manje vise :D

Nov sam u celoj ovoj prici, imam neki basic desktop setup, Jbl lsr 305, smsl su8, philips shp 9500 koji se koristi na poslu.

Neki dan sam popravio infinity 61mk2, pa gledam i neko pojacalo za to. Polako citam, ucim, za neki sledeci setup na koji bi polako presao, dac/amp za posao i bolje sluske i hi fi za novi stan, ali o tom potom. :)

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav ekipo :D

Evo i ja da se predstavim, zovem se Goran, kao sto neko u postu iznad rece materijalno stanje mi sada dozvoljava da pocnem kupovati vinile i sreci nikad kraja. Krecem polako i da se upgrade-ujem sa HI-FI opremom, tako da je ovaj forum svakako pravo mesto na koje sam dosao.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav za sve članove foruma :wave2

 

Dođoh i ja konačno  na forum posvećen HIFI. Do sada sam samo posećivao forume o računarima, televizorima, telefonima...

Rešio sam da se upustim u ove vode sa 37 godina, ali nikad nije kasno. Za sada čitam i upijam vaše znanje i iskustva. Još uvek se premišljam oko kupovine komponenti. U narednom periodu ću izložiti šta sam zamislio.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Da Vas i ja sve pozdravim i da se predstavim u par reči:

Veliki sam ljubitelj i skromni kolekcionar starih, lampaških radio-aparata domaće proizvodnje (sa teritorije današnje Srbije). Na nekadašnjem RHU forumu koji je okupljao kolekcionare starih radio-aparata bio jedan od moderatora do njegovog gašenja. Administrator Fb stranice "Stari radio aparati". Proveo prilično godina po radio-stanicama kao spiker/tonac/montažer od 1995, pa sve batalio pre 10ak godina zbog sve prisutnijeg "sektaškog" sistema funkcionisanja dotičnih. 👋

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...