Jump to content


Novi članovi


Chowek

Recommended Posts

Pozdrav HI-FI ekipi od novog-starog (po godinama) Älana. Kao Å¡to vidite po onom 126MK III zaljubljenik u kaiÅ¡eve. NaÅ¡ao sam vas kopajući neÅ¡to za Thorens i ispalo je dobro, vidim da nas ima dosta. Nadam se da ćemo se lepo družiti i razmenjivati iskustva.

 

Kaishevi,da ne znash shta oko kablova imamo vamo na koti 45 dvojicu izgubljenih u saraundu iz Nish.Urgentno potrebna pomoc.Ako ne znash onda Nish.Pozdrav i dobrodosho dje se prividja i prichuje.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam vec jedno krace vreme clan foruma, ali sam tek sad video ovu rubriku.

Pa da se predstavim, ja sam Kosta iz Beograda 29 godina. Veliki ljubitelj ali slab poznavalac Hi-Fi opreme.

Kako sam sa ovog foruma vec dobio korisnu pomoc i naucio ponesto, moram da pohvalim sve clanove na kolegijalnosti i naravno strucnosti.

 

:cheers

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Поздрав Ñвима, Зовем Ñе, а видим да ниÑам и једини, Дарко и живим у Панчеву. Имам 44 године, углавном Ñам увек имао нешто од аудиофилÑке опреме, међутим у једном тренутку Ñам оÑтао на неком Ñтаром Кертингу, који је жив и дан данаÑ, а преживео је Ñве и Ñвашта. Сада је у заÑлуженој пензији. Толико, у делу ваша опрема ћу напиÑати шта тренутно имам. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pozdrav drugari.

Moje ime je Marko iz Nis-a sam. Imam 32 godine.

Na forum sam se pridruzio pre par dana (30 апр 2014). :) 

Volim da slusam muziku.To je najblaze receno inace prosto uzivam u svakom tonu koji izadje iz zvucnika ili gramofonske igle :P.

Od muzike slusam sve.Narodnu pokusavam da zaobidjem, mada nekad mi dodje i taj trenutak da je slusam. :) (GRAND) NIKAD. 

Muzika u kojoj zaista uzivam je Rock i Jazz.

Recimo od Rock muzike volim da slusam AC/DC, Bon Jovi,Scorpions,Guns N' Roses. Jazz prosto obozavam.Prvo sto mi pada na pamet je recimo "Blue in green" by Eliane Elias,  "Autumn leaves" by Manhattan jazz quintet. 

Nadam se lepom druzenju ovde na forumu. :)

Za sad toliko od mene 

pozZ. Svako dobro :)

Link to comment
Share on other sites

Pozdravljam Cenjenu Družinu, i da se predstavim!

    Ja se zovem Geza Zelenka, iz Temerina sam i skoro sam napunio 52-u godinu.Kao mladić sam imao priliku da kupim svoje prvo pojaÄalo oznake:

"NAD 3225 PE".Sećam se, da sam celu noć vozio da bi stigao ujutru u Zagreb u predstavništvo da ga kupim za 600DM.

    Kad sam stigao kući i pokazao drugovima da sam kupio pojaÄalo snage 2x25W-i za te pare, svi su bili ubeÄ‘eni da sam poludeo.MeÄ‘utim kad su se

uverili Å¡ta to pojaÄalo pruža, svi su promenili miÅ¡ljenje.A ja sam postao dasa kome su svi zavideli.

    To pojaÄalo je terao dynaudio zvuÄnike,koje sam malo kasnije isto kupio u Zagrebu od Äoveka koji je predstavljao zvuÄnike za samogradnju u "SAM"-magazinu.Za izvor sam imao "Optonika" gramofon koji sam pozajmio od jednog drugara.Taj gramofon je i dan-danas kod mene.Jednom sam hteo da ga vratim, meÄ‘utim ovaj moj drugar nikako nije hteo da ga uzme poÅ¡to njemu sad to ne treba.Mogu reći da mi je drago Å¡to je ispalo tako, jer sam zavoleo taj gramofon.JoÅ¡ da ne zaboravim, imao sam za izvor i "SABA"-ov VHS Hi-Fi videorekorder.

    Kasnije je to sve prodato, pare su uložene u preduzetniÅ¡tvo pa posle ženidba, pa deca, tako da sam ja ostao bez muzike godinama sve do skora.

MeÄ‘utim sadaÅ¡nji moj sistem nameravam da predstavim u temi gde je to predviÄ‘eno, Äim ugrabim malo viÅ¡e vremena.

    InaÄe za ovaj forum sam se prijavio iz razloga da imam mogućnost da izrazim svoje pozitivne utiske o "JPLAY" softveru, naravno i to u za to predviÄ‘enoj temi.

   JoÅ¡ bi voleo da se zahvalim "Hi-Files" ekipi i ostalim novinarima iz sveta koji se bave sliÄnim poslom, jer sam svoj danaÅ¡nji audio-sistem odabrao iskljuÄivo oslanjajući se na njihovu procenu i mogu reći da sam prezadovoljan.Spasli su me mnogih nedoumica i traganja za mene odgovarajući sistem. I moje miÅ¡ljenje je da je najlakÅ¡e sastaviti sistem Äitajući "Hi-Files" i njima sliÄne novine.

    Da ne dužim viÅ¡e. SrdaÄno vas pozdravlja: Hefest!

 

PS:InaÄe sam kovaÄ po zanimanju.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Zovu me Cane, zivim u Beogradu. Nekada davno imao sam hifi opreme u slobodnoj proceni 10000 dem jos davne 1989. Bili su tu od pojacala Marantz 1152Dc, od zvucnika AR14 i AR11, gramofon i igle to je kostalo ko do neba, kolekcija gramofonskih ploca, akai magnetofon, ... a onda cudna balkanska desavanja gde se nekom posrecilo da sve to uzme badava, pa formiranje porodice i deca, a sad...

E pa sad imam 44 godine i deca su porasla a mene ne prolazi zelja da ponovo imam svoj kutak za slusanje muzike. Dosao i taj dan da ponovo preturam oglase i razmisljam sta i kako, naravno ogranicenim finansijskim prihodima.

 

Jos od malih nogu u osnovnoj bio sam nadaren elektronikom, tako da sam jos tada poceo po TV servisima da ucim zanat iz razonode. Kroz srednju skolu popravke su mi donosile znacajne dzeparce pa sam vec tada popravljao deckove, pojacala, mono blokove, ... i tako zavirio u krug ljubitelja hifi, iz tih prihoda formirao sam i svoju kolekciju ploca i komponente.

 

Obzirom da trenutno ne posedujem - bolje receno nemam nista od hifi, nadam se da cete mi pomoci pri odabiru komponenti jer pretpostavljam da sam ispao iz fazona i da me vreme malo vise pregazilo jer nisam ni pratio desavanja zadnjih 25 godina.

 

Ono sto mogu da ponudim jeste drugarstvo. Mogu da vam pomognem da osposobite svoje neispravne komponente, a isto tako bio bih zahvalan ako mi se nadje neko ko bi mi za nesto skromnije novce ustupio neki neispravan hifi uredjaj ili zvucnike jer znanje nisam izgubio i skoro sve umem da osposobim i povratim komponentama stari sjaj.

 

Za pocetak poceo bih sa tjunerom. evo vec neko vreme pratim cene i smatram s obzirom na sadasnji trend zivota da bih se bazirao na slusanje tjunera kako aerial prijema, tako i kablovskog sbb kao i satelitskog radija. Ostalo mi je nesto kvalitetnih kaseta koje cuvam jos iz starog doba. To bi bio neki source za pocetak, a o kolekciji gramofonskih ploca ili o magnetofonu jos uvek se ne usudjujem ni da razmisljam, mada koliko pamtim tek tu sam imamo pravi zvuk.

 

Zanima me koji tjuner mi preporucujete za pocetak, a definitivno bih u razmatranje uzeo samo tjunere sa prikljuccima za dve FM antene.

 

Pozdrav svim clanovima foruma :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...