Jump to content


ProAc Tablette Reference Eight


hosse

Recommended Posts

Jel ima tko kakav prijedlog pojačala za tablette reference 8 do 1200 €?? Ili sa čim ih je slušao da su najbolje radili ??

Ne znam u kom si svetu i kolika je prostorija za slušanje, ali ja sam se teška srca odrekao kombinacije Synthesis Ecstasy + ProAc TR8 koja je zvučala sasvim korektno. I to sve zbog veličine prostorije*. :plakanje

* ÄŒitaj prevelike prostorije (30kvm + 3m plafon)

Link to comment
Share on other sites

hosse nije odavde, ne verujem da ce naci proac i naim u istom shopu tamo.

ako sam se prevario, onda je prvi izbor za manje proac kutije u one hifi je acoustic masterpiece 201 pojacalo koje je paralelni pushpull sa EL84 (4 po kanalu). izuzetno pojacalo koje kosta manje od lebena 300 a mislim da pruza mnogo vise. slusali smo to na jednom sajmu sa nesto vecim proacima (D18, po secanju) i to je bio mozda zvuk sa najvise muzike koji je one hifi napravio na jednom sajmu.

edit: treshold :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

@anubisgrau AcousticMasterpiece kosta vise od Lebena cs300. Prvi je kod nas 3050E a drugi oko 2300e. Jedino ako si gledao cenu AM na akciji onda su im cene bliske jer mu je trenutno cena u One HiFi za exdemo model 2300e. Inace izuzetno cenim Proac mada sam se kad sam kupovao odlcio za nesto drugo ali zvuk koji sam cuo iz kombinacije Proac response D2 i Leben cs600 me je ostavio bez daha i naterao da preispitam svoj stav po pitanju lampasa. Takodje se secam komentara koje sam cuo za kombinaciju Proac i Audiomat. Sve pohvale. Sa druge strane covek je pitao za pojacalo do 1200e a mi odosmo na 3000+. Malo mlatimo praznu slamu u tom smislu. pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

Offtopic: @Hose, @nkrgovic Naim i Proac su jako dopadljiva i slusjiva kombinacija mada mislim da mu lampe vise leze. Push pull pre nego SE. Od tranzistoraca mogu samo da teoretisem na bazi iskustava kolega sa foruma vezanih za nas Exposure koji citam uparuju uspesno sa Monitor Audio i Dynaudio. Ja Proac po nekom zvucnom utisku vidim negde izmedju ova dva brenda pa mi se cini da bi imalo smisla probati. Takodje iz iskustva sa kombinacijom Hegel i Neat usudio bih se da onako napamet za probu preporucim i Hegel. I ja sam pomislio da Hose nije sto bi rekli odavde. Steta jer trenutno je Creek Destiny na akciji kod distribtera za samo 1100e. To je jako povoljna cena za to pojacalo. Kad smo kod price o Proacu i njegovom kombinovanju sa lampama mozda i neki hibrid tipa Unison Research ili cist UR lampas?
Link to comment
Share on other sites

hvala puno na odgovorima , ja bi isto išao na lampe, a LEOBEN mi je malo skup, a nema ih baš polovnih !!

Ne znam kakva je situacija u Hrvatskoj po pitanju proizvodnje lampaša, no u tom cenovnom rangu možeš da razmotriš npr. Synthesis, neko od pojačala poreklom iz Srbije ili eventualno čak i nekog Kineza (npr. Cayin). Slušni test se naravno podrazumeva, ukoliko postoji mogućnost.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...