Jump to content


Hi-Files 40


nkrgovic

Recommended Posts

Novi broj magazina Hi-Files pojaviće se u prodaji u utorak, 1. marta. Tema broja posvećena je skretnicama, kao jednom od najviše zapostavljenih, a veoma važnih činilaca svakog zvučnika. Pored brojnih vesti iz audio-video sveta, tu je i izveštaj sa Samsung European Foruma 2011, koji je održan u Budimpešti. Rubriku sa testovima otvara veliki uporedni test podnostojećih zvučnika, iz cenovne kategorije od 500 do 1.000 evra, nakon čega slede raznovrsni testovi uređaja - Audio Research, Simaudio i Audiolab su samo neki od njih. Nezaobilazna rubrika "Retro" posvećena je Marantz prenosivom kasetnom deku, a "Muzika & Film" obiluje sadržajima, od biografija poznatih muzičara, preko muzičkih i filmskih recenzija, pa do "Malog vodiča kroz istoriju muzike" - u pitanju je nova serija tekstova, u kojima ćete, nadamo se, uživati. Na kraju, tu je pregled tržišta, sa popisom testova u deset prethodnih brojeva, kao i aktuelnim cenovnikom audio-opreme na domaćem tržištu.

Tema broja

Skretnice

Grupni testovi

Wharfedale Diamond 10.5

KEF Q500

Epos M16i

JBL Studio 190

Testovi

Audio Research DAC8

Simaudio Moon i-7 RS

Audiolab 8200CD

Harbeth Monitor 30

MartinLogan Motion 12

Yamaha NP-S2000

HRT iStreamer

Harman Kardon HK 3490

NAD C 356BEE

Mini testovi

Philips 40PFL6605H/12

Sony BRAVIA KDL-40EX710

Muzika & Film

Tori Amos

Kornelije Kovač

Blu-ray recenzije

Cher

Mali vodič kroz istoriju muzike

post-1-0-08009300-1298727770_thumb.jpg

post-1-0-08009300-1298727770_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

E, novi broj izgleda odlicno... Jedino steta sto je i-7 na testu, koji je vec skinut sa sajta proizvodjaca... :/ Ne da bi se bunio za jedan... :D

No, izbor je na distributeru - casopisu svaka cast. Svidja mi se baby blue boja. :D

Taj uredjaj je planiran za test bio mnogo ranije... pa se sve nesto odlagalo, ali evo sad konacno... mislim da se isplatilo raditi test, jer je sprava zaista sjajna.

Link to comment
Share on other sites

Samo prelistao, Äitanje tek sledi. Po sadržaju deluje kao zanimljiv broj.

Primetio sam da je kvalitet fotografija ponovo dosta nizak. Å ta je problem? Papir, priprema za Å¡tampu ili sama Å¡tamparija? Stvarno je Å¡teta da se ne poradi na ovome, kvalitet fotografija puno znaÄi, barem meni.

Link to comment
Share on other sites

Ovo pitanje u vezi kvaliteta fotografija se pominje, mislim, od proÅ¡log broja, moguće i od oktobarskog. Nije problem da saÄekamo joÅ¡ neki dan za razjaÅ¡njenje, kao Å¡to ni moja namera nije da pitanje bude shvaćeno kao nepristojno ili sa loÅ¡om namerom.

Kao što sam rekao ranije, broj je veoma zanimljiv, kvalitetni su tekstovi, testovi i obrađeni su aktuelni uređaji. Samo fotografije kvare pozitivan utisak, odnosno njihov kvalitet.

Uostalom, mislim da je filtracijom utisaka Älanova foruma o Äasopisu Hi-Files ovde na forumu, Äasopis samo dobijao na kvalitetu. Sigurno nikome ko Äasopis kupuje redovno nije u interesu da ovde pljuje po istom, već da probamo da damo predloge da bi bio joÅ¡ bolji.

Link to comment
Share on other sites

Naravno, mislim da je vaše mišljenje veoma važno, a to se i vidi jer se najava svakog broja postavlja na forum.

Upravo komentare i očekujemo, a svaki naredni broj pokazuje da čitamo vaša mišljenja i da ih uvažavamo.

U prošlom broju smo imali problema sa nekalibrisanim monitorom, te su neke fotografije kod nas izgledale odlično, a u stvari su bile podeksponirane (tamne i bez detalja).

Za ovaj broj nisam siguran šta je tačan odgovor, jer nije problem u pojedinačnim fotografijama, već sa svim.

Moj jedini logični odgovor je da je kriv papir. Ali kao što sam već rekao mnogi časopisi (Playboy, CKM, FHM...) koriste isti papir, pa nemaju ovaj problem.

još jednom, hvala na kritikama.

Link to comment
Share on other sites

I meni je prvo na pamet pao papir, neki drugari koji rade u malim Å¡tamparijama mi kažu da papir može dosta da utiÄe na kvalitet Å¡tampe, ja se ne razumem u to ali verujem im.

Drago mi je da smo razjasnili mogući nesporazum na normalan naÄin - razmenom miÅ¡ljenja. I da, primetio sam da Äitate miÅ¡ljenja Älanova foruma, vidi se u svakom novom broju, Å¡to je dobro. Biće, verujem, sreÄ‘eno i ovo sa Å¡tampom.

PoÅ¡to sam već okupirao temu a ostali, izgleda, Äitaju natenane :grin: moram da pohvalim i tekst Bojana Jovića o Harbeth zvuÄnicima, nekako sam posle proÄitanog dobio osećaj da je naslov sasvim ispravan, ZvuÄnik za ceo život.

Za ovaj broj, od mene toliko, over and out.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...