Jump to content


Moji omiljeni albumi - Rumours


Koko Bil

Recommended Posts

Ko bi rekao da će jedna moja paralela izazvati toliku polemiku i dosta offtopica. :)

Elem, nadam se da je svima jasno da sam "Saturday Night Fever" naveo samo kao primer tipiÄne komercijalne mejnstrim ploÄe tog doba samo da bih istakao kontrast u odnosu na Rumours. ÄŒisto da pomenem, godinu dana kasnije, jedan od najprodavanijih albuma bio je joÅ¡ jedan soundtrack - Grease. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ode teme u nedođiju, ubiće nas Koko, ali ipak ću da se na trenutak ukrcam u offtopic voz.

Iz tog vremena, za rockere je Travolta bio velika humpa-cumpa ljiga a sva ta disco muzika oko njega, smatrana je za neopevano smeće.Rock Äistunci nisu hteli da imaju bilo kakve veze sa tim. TakoÄ‘e, i mnoge velike grupe iz 60’tih i s poÄetka 70’tih kojima je ponestala kreativna snaga prezrene su sa ulaskom u mainstream vode (uostalom, direktna reakcija na tadaÅ¡nje mrtvilo u rocku je pojava punka).

Uglavnom, i ja sam, s pravom ili ne, delio ovaj tvrd stav, a i sad, posle toliko decenija ponekad uhvatim sebe kako mislim da su svi odreda izdali rock muziku zbog novca i svih lagodnosti koje uz to idu – onoga zbog Äega su se u poÄetku i pobunili (kao da je rock bajka moglo drugaÄije da se zavrÅ¡i :roll:).

MeÄ‘utim, kad se pojavio ,,Rumours'', posle poÄetnog vrlo kratkog ignorisanja album je probio led i kod ortodoksnih rockera, i prihvaćen je kao poÅ¡teno uraÄ‘en pop rock album sa pregrÅ¡t dobrih pesama. InaÄe, prvi dobar album tog muziÄkog stila za mene je bio ,,Tapestry’’ od Carole King. Nisam baÅ¡ voleo da istiÄem kvalitete ovog albuma kod svojih ’pravovernih’ ortaka :D .

Mogu da razumem razoÄaranost ondaÅ¡njih fanova starog F. Mac-a, onog iz vremena Petera Greena.

Ja sam imao sliÄan problem sa mojim ljubimcima, Jefferson Airplane. Istina, kad im je nestalo prave inspiracije, oni su pod tim imenom prestali da rade 1973. godine, ali su rad nastavili u bendovima - naslednicima. Jedan od njih, Jefferson Starship, napravio je 1975. godine bestseller, album ,,Red Octopus’’, kvalitetnu pop ploÄu koja je meni u mnogome promenila stavove, tj. otklonila neke zablude po pitanju rock&rolla. Evo jedne pesme sa tog albuma pa procenite sami:

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Sad sta je tacno - ko zna.

Wiki tvrdi da je licnost izmisljena. Interesantno je da je u pitanju ista novina:

Bostock's first appearance is on the original cover art and packaging of the album Thick as a Brick, which is designed to look like a small village periodical (that actually folds out into a full-length newspaper with 12 pages), entitled the St. Cleve Chronicle & Linwell Advertiser. The newspaper makes references to Gerald Bostock as a schoolboy who has written an award-winning epic poem called "Thick as a Brick." In the newspaper, Jethro Tull claims to have adapted his poem to music on their album (though Anderson in fact authored the lyrics himself).[1]

Svi linkovi na parohiju "St. Cleve" vode na istu stranicu. I interesantno je da se bas na istoj strani oglasava koncert Ian Anderson-a...

Koliko vidim po Net-u TAAB2 je nastavak price o GP, gde se on sada pojavljuje kao dugogodisnji aktivista Laburista, sa homoseksualnim sklonostima, odnosno na ploci se pojavljuje pet mogucih scenarija njegovog odrastanja.

Kazu da je ovo Andre C. Le Breton danas:

http://www.bcb-board.co.uk/phpBB2/viewtopic.php?f=1&t=108770

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 8 months later...

Osvežavam temu, da bude na vrhu i da Koko vidi da hoćemo joÅ¡!   :bounce

 

InaÄe, juÄer sam kupio mint Rumours, prvi put da ga posedujem bez da je prethodno oran Toskom (hvala ti ćale Å¡to si imao dobar ukus, ali brate mili sve su ti ploÄe skrÅ¡ene).  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...