Jump to content


Dynaudio Focus 140


Igi Pop74

Recommended Posts

  • Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Da li su zvuÄnici iz naslova teme dovoljni za povrsine do 40m2? Pod dovoljni mislim, da li su sposobni da ispune prostor muzikom i kako ih najbolje pozicionirat u dnevnom boravku(dnevna soba zajedno sa trpezarijom)? Å irina dnevnog boravka je 6m2 ,a duzina oko 7m2.

Link to comment
Share on other sites

Slusao sam par bookshelf Dynaudio zvucnika; Od Audience 52, Focus 140 kao i Contour 1.4s koji je i moj favorit. Sve ove zvuÄnike sluÅ¡ao sam u prostorijama do 25 kvadrata i sve je to zvuÄalo jako dobro. Slusnog iskustva u vecim prostorijama sa mojim sistemom nemam. Zato bi mi vasa pomoc oko izbora zvucnika za prostoriju od 40-tak kvadrata bila itekako potrebna.

Link to comment
Share on other sites

Slusao sam par bookshelf Dynaudio zvucnika; Od Audience 52, Focus 140 kao i Contour 1.4s koji je i moj favorit. Sve ove zvučnike slušao sam u prostorijama do 25 kvadrata i sve je to zvučalo jako dobro. Slusnog iskustva u vecim prostorijama sa mojim sistemom nemam. Zato bi mi vasa pomoc oko izbora zvucnika za prostoriju od 40-tak kvadrata bila itekako potrebna.

Ako si finansijski ogranicen, da li si razmisljao da poslusas neki od podnostojecih Excite modela?

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup2

Ili se viÅ¡e ne prave kutije za takve zahteve, ili su sa naÅ¡eg stanoviÅ¡ta popriliÄno skupe. Za toliku prostoriju i zvuk koji je moćan u 40 m2, gde muzika ima "telo" i težinu, treba neÅ¡to tipa ProAc D80R, a kao Å¡to znamo, to koÅ¡ta.

NajÄešće se ispostavi da pojaÄalo nije problem, iako npr. tvoje ima (samo) 70w RMS na 8 Ohma. Bolje je za toliki prostor nabaviti odgovarajuće zvuÄnike. A to ne znaÄi samo neÅ¡to efikasnije, već i da se lako pogone, Å¡to nisu iste stvari. Taj ProAc ima 2x8" basove, 2 kalotna srednjetonca i true ribbon viskotonac, i te bass jedinice imaju laganu kartonsku membranu i labav kretni sistem. Recept za lak pogon, i sa cevima i sa tranzistorcima proseÄne snage.

Problem sa manjim kutijama i pojaÄalima velike snage je Å¡to će na velikoj glasnoći zvuÄati jadno i izobliÄeno, jer će mala membrana imati predugaÄak hod, a postoji opasnost i da izleti i zalepi se sluÅ¡aocu na nos. :ruganje

Tek kada ÄujeÅ¡ kvalitetne velike kutije velikog zvuka u velikoj prostoriji, znaÅ¡ Å¡ta si sve pre toga propustio.

Najteže nabavljiva komponenta kvalitetnog audio sistema je ono što većini nas nedostaje - velika prostorija.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...