Jump to content


sistem by trouble


Trouble

Recommended Posts

Iza zvucnika se nalazi absorber,8 cm akust.panel (absorber) plus 5 cm kamena vuna i par cm odmaknut od zida,morat ću probati neko mjerenje sa priručnom opremom,za sada neka stoji ovako ne svira to loše.

On 12.11.2021. at 19:35, Sten said:

Btw. sudeći po avataru, ljubitelj "Sistersa"? To baš nije audiofilska muzika 😲 😎

Iskreno najmanje se sluša "audiofilska" muzika,muzički extremi teško metalnog zvuka su ono oko čega je koncipiran cijeli sistem.Ako Napalm Death zvuči kao muzika i ima "zrak" između instrumenata onda i sve ostalo "audiofilsko" zvuči kako treba.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

On 15.11.2021. at 9:01, Trouble said:

... Iskreno najmanje se sluša "audiofilska" muzika,muzički extremi teško metalnog zvuka su ono oko čega je koncipiran cijeli sistem.Ako Napalm Death zvuči kao muzika i ima "zrak" između instrumenata onda i sve ostalo "audiofilsko" zvuči kako treba.

Tako i treba. Iako nisam ljubitelj metala, draže bi mi to bilo čuti npr. na sajmovima, barem tu i tamo, umjesto "kamilice" koja se većinom pušta po sobama i iz koje ne možeš uglavnom dobiti nikakav smislen dojam o tome kako zapravo zvuči to ispred tebe, koji su mu zapravo dometi.

S druge strane, ne bih ocjenjivao sisteme s npr. noise glazbom, koje imam jedno 15-20 cd, dok sam to još aktivno slušao početkom 90-ih (Touch&Go, Amphetamine Reptile... uglavnom), a zavrti se još uvijek tu i tamo.

Btw. ovaj post je nastao uglavnom jer mi prije cca. 2 tjedna nije htio uopće proći, ali dogodila se "havarija" na HDD-u, pa novi Windowsi, pa reko' možda je i ovdje sad "proradolo" što se mene tiče. Inače mi to nije bilo prvi puta, da post nikako da prođe.

EDIT: Evo, ovaj prođe iz prve. Valjda će tako biti i sa svm ostalima 😎

Edited by Sten
dodatak
Link to comment
Share on other sites

Ja sam odavno prestao istraživati tu vrst glazbe, jer me jednostavno prošlo s nekim godinama. No, upravo zato i spomenuh etikete, jer ako su zadržale nivo koje su imale prije cca. 25 godina, onda se sigurno i danas tamo može naći dobrih bendova (koga zanima ta vrst glazbe, naravno) kao i početkom/sredinom 90-tih.

Btw. usput, htio bih se i javno zahvaliti Troubleu na ponudi da dođem poslušati njegov sistem, iako nisam puno na ovom forumu, pa čak nismo ni u istim državama, jer su i meni nuđeni isti zvučnici, pa smo se nešto čuli preko poruka. Uistinu lijepa gesta, koja bi se možda i ostvarila da je priča s Portatom dobila konkretniji oblik. Ionako nismo baš predaleko jedan od drugoga.

Sobu/sistem sam već komentirao, ali mogu i ponovo (ono što mi je najzanimljivije) - drago mi je vidjeti da je sve više audiofila svjesno važnosti okruženja u kojem sistem obitava, i da to utječe na zvuk barem kao i zamjena komponente za klasu boljom, a u nekim slučajevima i više.

U mojim počecima, tamo negdje u doba nevdenog noisea, toga baš nije bilo. No, isto tako nije bilo ni interneta i informacije su bile nemjerljivo teže dostupne.

 

Link to comment
Share on other sites

Bočni paneli su još uvijek tu,dva na mjestu prvih refleksija oba zvučnika. Zvučnici su nešto bliže postavljeni,izvučeni su van "boomy" područija,do čega ne bi došlo da cvijeće nije premješteno na "rehabilitaciju" .Na ulaz pojačala stavljeni shure atenuatori (-20 db) tako da  DAC volume uvijek bude u optimumu.Trenutno ne koristim predpojačalo,DAC direktno u pojačalo sa atenuatorom na ulazu je izgleda dobitna kombinacija.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...