Jump to content


Sustanje u zvucnicima...


m2fast4u

Recommended Posts

Pozdrav svima...Ovako,imam sledeci problem,u pitanju je ozvcenje u automobilu i sustanje u zvucnicima...Sistem je od 4 zvucnika koja idu preko pojacala i fabrickog radio-cd plejera,sve uredno povezano...Problem je sledeci,zelim da zadrzim fabricki radio zbog uklapanja u enterijer auta, a i zbog komanda na volanu...Posto fabricki radio nema izlaze za pojacalo na sebi,uzeo sam izlaze za zvucnike i vezao ih na ulaz u pojacalo koje naravno ima mogucnost(High input)...Sve to radi ok,ali problem je sledeci: Nebitno koliko je pojacan radio,kada ga mutiram u toku pesme cujem sustanje u zvucnicima,sum je isti kao kad na tv-u nema signala... :) Sustanje se cuje i u toku pesme s tim sto ga muzika nadjaca,ali opasno zna da nervira...

E sad taj problem sam resio povezivanjem drugog HU(Alpina) koji vec ima izlaze za pojacalo,tad sum ne postoji i sve je perfektno...Problem je sto ja ne zelim da zamenim moj radio a zelim da uklonim taj sum iz zvucnika ako je nekako izvodljivo,ima li neko neki predlog ili savet?Unapred hvala na odgovoru...

Link to comment
Share on other sites

Ne bi bilo loÅ¡e za poÄetak probati sa HIgh-LOw signal adapterom, znaÄi izlazi za zvuÄnike-adapter-low ulaz na pojaÄalu. Taj adapter imaÅ¡ da kupiÅ¡ i u Kanibalu, Elemnti, već gde( neznamo iz kog si grada)

http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=30501000&pid=30501001

Mada neki fabriÄki radio aparati imaju line izlaz samo je potrebno kupiti dodatni konektor-ne znamo koji radio u kolima imaÅ¡?

Kad to probaš znaćemo nešto dalje..

Link to comment
Share on other sites

Hvala druze na odgovoru,zaboravio sam da napomenem da sam i s tim adapterom probao,marke Sal,drugi nisam nasao,i totalno je isto kao i bez njega,sto znaci da i ta opcija otpada...U pitanju je fabricki radio na alfi 147,oznaka je blaupunkt 937 cd.Mislim da postoji neko resenje da se uzme izlaz sa procesora iz glavne jedinice,u ovom slucaju su dva TDA7375A,samo bi morao da nadjem semu kako to da izvedem..Hvala

Link to comment
Share on other sites

Skidanje signala sa ulaza TDA7375A kola ti nikako ne preporuÄujem jer line out iz aparata ne ide direktno već preko operacionih pojaÄivaÄa koji dižu nivo signala. Ako ga skineÅ¡ sa ulaza u kolo imaćeÅ¡ slab signal koji će tek da zuji a može i da poremeti izlaze u samom radiju. Kod tebe je nezgodan sluÄaj i moraÅ¡ prvo probati sa drugim pojaÄalom ili da probaÅ¡ staviti iza High-low adaptera onaj NF transformator ( zovu ga trafo za zujanje) da bih razdvojio mase ÄinÄeva. Jeste komplikovano ali poÅ¡to želiÅ¡ da zadržiÅ¡ radio moraÅ¡ tako. MoraÅ¡ napraviti dobru masu za pojaÄalo a pokuÅ¡ati jednom žicom direktno da spojiÅ¡ masu radija sa masom pojaÄala..

Da li je moguće da taj radio nema na mini iso konektoru( imaš šemu na nalepnici na radiju) line out izlaze, to je Blau uvek ostavljao-to bude žuti mali konektor..

Mora da se probaju sve kombinacije. Zujanja su Äudo ja sam ih u životu imao neverovatnih... Nema pravila, mora da se eksperimetiÅ¡e dok se ne otkloni!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...