Jump to content


Pojacala


ZoranBG

Recommended Posts

Momci i eventualne djevojke...

hajde malo da pisemo o vintage pojacalima koja smo imali ili posedujemo i ostavila su utisak na nas.

Moja ideja: da pisemo samo o licnim iskustvima, da bismo ocuvali balkanski mentalitet (poslednji u gradu ali prvi u selu):). U suprotnom, Accu ce da izbombarduje slikama onih sega mega empajer stejt japanskih pojacala i ima odmah da se izbedacimo.

Kreni... sad... :)

Link to comment
Share on other sites

Momci i eventualne djevojke...

hajde malo da pisemo o vintage pojacalima koja smo imali ili posedujemo i ostavila su utisak na nas.

Moja ideja: da pisemo samo o licnim iskustvima, da bismo ocuvali balkanski mentalitet (poslednji u gradu ali prvi u selu):). U suprotnom, Accu ce da izbombarduje slikama onih sega mega empajer stejt japanskih pojacala i ima odmah da se izbedacimo.

Kreni... sad... :)

Link to comment
Share on other sites

Sansui AUG 90 X . Visio kao srednjoskolac ispred Poljoopskrbe svaki drugi dan ( kako se nisu samo sazalili pa mi poklonili onaj izlozbeni primerak :plakanje ) , dva godine skupljao svaku centu da bih ga nabavio. Nazalost , vise ih nije bilo novih tako da je resenje bilo druga ruka ( ako se tako moze nazvati pojacalo staro dve godine) . Od tada se druzimo bez prestanka i nadam se da cemo se jos ovoliko druziti.

Sami mozete zakljuciti koliki je utisak ostavilo na mene :grin:.

Link to comment
Share on other sites

U srce me dirnu s temom Zorane BG.

Dakle, svega se promjenilo i druzenja svakakvih se desavalo ali Revox B 750 je bio a i dan danas ostao sa mnom. Doduse,nisam mu davao bas nesto previse paznje, on je tu na dnu, mucen gornjim slojevima sacinjenim od deka, CD i tjunera. Dakle, drzi podosta tereta koji mu bas neda ni da dise normalno. Ali eto, uz malo povremenog glancanja vanjskih povrsina i obaveznog hermetickog zatvaranja u foliju tokom krecenja, zajedno smo toga prezivili. Sto se buducnosti tice, nema on konkurenciju nigdje, ma ni blizu. Negdje na ovom forumu sam jednom slicno napisao a evo i sada cu da kazem, cudnovata je to filozofija jednog gotovo neponovljivog genija, gdin Willy Studer-a.

Na sve bitno je mislio i sve je bilo vazno. Na prvom mjestu covjek.

Ovaj moj zivotni sapatnik sa imenom Revox B 750 je zaista nesto naj ljepse sto je kod mene ikada zasviralo. Kako vrijeme prolazi, cak mi je sve ljepsi i dizajnom (ma kako to nevjernim Tomama zvucalo).

Jedina spravica koja mu moze prilicno dobro korak i ritam drzati je Sansui AU serije (719 i 819).

Cinjenica da je doslo do susenja elektrolita kao i drugih (za sve osim Revox-a - licno iskustvo!!) normalnih i vremenski uslovljenih pojavljivanja gresaka i kvarova, postavlja Revox B 750 na neprikosnoveni tron muzikalnosti i tehnicke referentne vrijednosti.

Mislim da me tek sada ponijelo pisanije, ali nije u redu da sam mlatim svoju pricu po prostoru koji je neko drugi osmislio.

Pozdrav svima

Link to comment
Share on other sites

Quad 303

Posle gomile uredjaja koje sam promenio za 30-tak i vishe godina bavljenja ovim hobijem,vratio sam se ponovo na pojachalo koje sam imao, i ne razmishljajuci prodao pre jedno 25 godina.Generalno je sredjeno od strane velikog maga vintage uredjaja( :wave2) ,i sada peva kao kad je bilo novo.Usudio bih se reci,josh bolje,zbog ugradnje kvalitetnijih komponenata u odnosu kada je konstruisan.Uskoro o celom postupku restauracije u nekoj drugoj temi.

Shto se zvuka tiche,suvishno je bilo shta da pricham,ovo je jedno od najvintage uredjaja ikada,i net je pun informacija o njemu i modifikacijama koje je moguce uraditi.

Legenda: :wave2

Zeon

post-15654-0-67496100-1295821781_thumb.j

post-15654-0-67496100-1295821781_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Dragi ljudi,

hvala na brzim odgovorima. Ako imate neke slike bilo bi lepo.

Ja cu gledati da napisem par reci o Jamahi CA1010 i Revox-u B250. Ovaj drugi sam godinama jurio i samo dva puta naisao na njega, prvi put je bio zlostavljani komad. Kako je sada dosla kriza, svaki dinar se meri. Zato sam dugo razmisljao i pratio B250 koji se prodavao preko oglasa i na kraju ga kupio (u kratkom roku je promenio dva vlasnika). Prvi od njih u Srbiji je clan foruma i prijatelj i lepo mi je opisao njegov zvuk. Medjutim, kada sam ga uzeo i slusao malo kod sebe, skoro je neverovatno koliko lepo ta sprava svira, pored sve hrpe elektronike i racunarske tehnike koja je stavljena u nju i preko dvadeset godina starosti. Nije Metaxas ni VTL, ali je pojacalo da se do kraja zivota zivi sa njim i ne zazali. A kod nas je tako malo popularno.

U buducnosti planiram da zamenim elektrolite, napravim i MC sekciju i stavim bolje operacione pojacavace. Poseduje 4 Sanken trandze po kanalu, tesko 15 kila, natrpano elektronikom da mesta nema ni za zutog mrava. U sekciji napajanja 4x22.000 mikrofarada - u vreme kada su u pojacala slicne snage stavljali 2x15.000. Tih 88.000 MFD se oseca, pojacalo ima zalihu snage na basu samo tako. Pored toga, neverovatno je detaljno, ali ne suvoparno vec je to onaj Revox vrlo umereno topao zvuk - fakticki skoro da nema koloracija. Dinamika mu je sjajna, kompresiju nigde nisam osetio, apsolutno nenaporno svira i moze satima da se slusa. Ono sto je meni bitno - jasno pokazuje razlike izmedju izvora. To sam rekao jer imate slucajeve sjajnih uredjaja - nekih starijih risivera, na primer, koji mnooogo lepo sviraju ali tako kolorisu snimak da svaki izvor zakacen na njih vrlo slicno svira. Super za slusanje, nocna mora za poredjenje. E, tu je Revox na delu.

B250 moze da radi podesavanje inicijalne jacine zvuka po ukljucenju, podesavanje osetljivosti prema izvoru (automatski), prikaz svih funkcija, ponekad na dva displeja. Prednji paneli su pokriveni pravim staklom, sa skrivenim tasterom koji otvara desni. Koriscenje pri osnovnim funkcijama je prava milina, dosta je pritisnuti "CD" i pojacalo se ukljucuje i prebacuje na taj ulaz.

Nisam imao prilike da cujem B750 (na zalost), znam kako lepo svira B251, ali sam mislio da ce B250 biti los zbog velikog broja mikroprocesorskih funkcija - 'em sto smeta audio sekciji, 'em sto je kostalo da se napravi pa se moralo negde stedeti. Sa ove vremenske distance slobodno mogu reci da kada se cuju i otvore Revox uredjaji, coveku se jasno cini da su bili neverovatno jevtini s obzirom kako su bili napravljeni i kako su svirali. Bukvalno domaci zadatak za veliki broj Japanaca.

Link to comment
Share on other sites

Alex, slazem se potpuno, primer drugog pristupa (jak trafo i mali elektroliti) je Meridian - monoblokovi 105 imali su samo 2x4.700 MFD na 100 W sinusa.

Medjutim, kada covek pogleda pojacala, najpre vidi da li su stedeli na sekciji napajanja, ovako ili onako :)

Link to comment
Share on other sites

Na dobro ili loÅ¡e, na mene je veliki utisak ostavio Harman/Kardon 430 risiver.Nemam dovoljno HiFi iskustva da bih izvodio nekakve zakljuÄke ali, mislim da ću, kad omatorim, moći da uzdiÅ¡em i govorim:Eh, Å¡to sam im'o risiver!

Lepa sprava, muzikalna, što kažu.Iznenadjujuće glasna, s obzirom na deklarisanih 25 vati.

Sad svira kod ćaleta, na Grundizima.ZvuÄnici su sabijeni u ćoÅ¡kove i sluÅ¡a se samo pozadinska muzika, al' svejedno, kad treba, ume da grune!Ne znam koliko će trajati, no potrudiću se da ga saÄuvam Å¡to duže.

Sad, znam da je naslov "PojaÄala", al' i Stari Hari je pojaÄavaÄ, a ima i dva trafoa!

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Moje prvo pojacalo kupljeno od ustedjenog dzeparca (polovno naravno) sa mojih 17 god. PIONEER SA 410. Sviralo na EI HSR 120 i sa SHARP rt 10 dekom.

post-10581-0-20933300-1295873094_thumb.j

Inace pojacalo malo ali je veoma dobar "tehnicar" iako sa jedva 20 wati mogao je da lepo pokrene i mnogo jace zvucnike.. Inace pojacalo je jos uvek "zivo" i radi kod jednog mog drugara.

Vec sa mojih nepunih 19 god skoro potpuno obnovljen sistem Pojacalo Sansui A1000 post-10581-0-27108400-1295873634_thumb.j

I dalje sa EI HSR ali tad vec sam imao "ozbiljniji " Teac R540 dek i Samsungov CDR 42 plejer ..

Sansui je iako je bio ono bas budzet klasa , za njega mi je secanje da je imao jako prijatan zvuk. Cak i na HSRima.

Edit : U to vreme diskovi su bili jako skupi ( tada nisu jos postojali rezanci i bugarski pirati ) pa smo ih iznajmljivali iz video i CD klubova pa smo ih presnimavali na kasete.

post-10581-0-20933300-1295873094_thumb.j

post-10581-0-27108400-1295873634_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

PojaÄalo koje mi je stvaralo probleme u srednjoj Å¡koli.

a.jpg

Toliko je oduševilo moje uši da je bilo eskiviranja nastave,pa umjesto u školu pajdo odlazio slušati i sliniti nad Sansuijem AU 6600 koji je vizulano isti ali slabije snage modelu sa slike AU-7900 .

InaÄe u to doba najviÅ¡e se sluÅ¡alo na RIZ i EI opremi.Bilo je susreta sa Pioneer i Marantz ureÄ‘ajima meÄ‘utim ni jedno pojaÄalo na mene nije ostavilo dojam kao navedeni Sansui.

Tada se stvorila ljubav prema Sansuiju koja i danas traje ali sa nekim drugim modelima.....

Link to comment
Share on other sites

One and only...Sansui...Prvo pojacalo koje sam nadavio iz Londona davne 1976 AU-3900.i odmah pala ljubav na prvi pogled,radio bez greske 15g..zamenio ga AU-317 i dan danas sviraju oba.Trenutno najvise koristim AU-g90x,kao sto rece Alex,magija ne prestaje,mozda previse subjektivno,ali je kao droga..Ima i boljih pojacala naravno ali ko se jednom navuce na Sansui,ostaje veran,kao zaljubljeni labud..:)

.Takodje imam i AU-X1,koji radi povremeno tek da ostane u formi,zreo je za generalku ali i tako kljakav radi i svira fenomenalno.Topao,barsunast zvuk sa jakim definisanim basom,sredina idealna bez problema puni i najzahtevine zvucnike..Licno mislim da najbolje i najlepse svira od svih Sansuija koje sam slusao a malo ih je koja nisam cuo.Na zalost,bije ga reputacija da hoce da proosciluje i sam sebe spali,inace da nije tako bio bi siguran sam medju najtrazenijim vintage kolekcionarskim primercima.

Link to comment
Share on other sites

Pozdravljam temu, kad je rijeÄ o Retro ureÄ‘ajima zasvrbe me prsti i moram napisati po koju rijeÄ, ali evo kako je to kod mene poÄelo, prvo pojaÄalo na poÄetku 80' je bilo Sanyo DCA-411, zatim slijedi kombinacija Marantz 1152DC i AR-11 zvuÄnici, tamniji zvuk, visokotonac na +3db, a onda dolazi prvi Audiolab 8000A koji je zaiasta od AR-11 napravio Äudo, smirio bas, otvorio gornje srednje i visoke, sistem sa kojim se moglo uživati u glazbi ( ostatak sistema, gramofon Stabi 1mk2, dekovi Teac Z-5000, Akai GX-570mk2, tjuner Hitachi FT-5500 )ali kako to veÄ bude vrag mi nije dao mira i napravim greÅ¡ku desetljeÄa, prodam AR11+Akai GX-570mk2 ( nikad prežaljeni ) i u Beogradu kupim ProAC Studio 1 umjesto Spendora 2 koji je bio srodna duÅ¡a Audiolaba ali to tada nisam znao, viÅ¡e svojom krivicom i neinformiranosti, a bogme i dobrim djelom prijatelja koji su znali da to dvoje, mislim na ProAC i Audiolab ne smiju biti u istij ulici a kamoli u istom sistemu jer su oboje svijetlog karaktera i to onda rezultira zvukom koji je gotovo nesluÅ¡ljiv, no kuÅ¡nja vlastith interesa je ipak bila jaÄa i ja sam prijatelju izbrojao tadaÅ¡njih 18 orlova i kupio si muku za naredne godine.PokaÅ¡aja da se zvuk u gornjem spektru pripitomi je bilo bezbroj, od raznih ožiÄenja, promijena izvora zvuka i sve se svodilo na jedno popraviÅ¡, drogo zabrljaÅ¡, muku je uveliko skratio Sansui G-901DB, zvuk i dalje svijetliji ali sveukupno puno bolji, zatim Yamaha A-1020, Acuphase E-202 itd...sve dok se u sistemu nije pojavio prvi panel Quad ESL-57, to je bilo otkriÄe i moj tip zvuka koji slijedim i danas, u jednom sistemu koristim Magneplanare SMG-1C, u drugom Martin Logane Aerius, pojaÄala koja sada koristim su Jeff Rowland model One izlaz i Consonence preamp, Soun Curier 18W single ended izlaz i preamp od iste firme, Quad 405, Kenwood KMF-X9000 i preamp Luxman C-3.

Da me nebi krivo razumijeli ProAC-Studio 1 je odliÄan zvuÄnik u Å¡to sam se i uvjerio ali nažalost na sistemu od 20.000 DM, zvuÄnik koji traži A klasu, toplija pojaÄala ili kvalitetne cijevne kombinacije, isto tako i pojaÄalo Audiolab 8000A sam kasnije Äuo sa raznim AR, Spendor i Tannoy zvuÄnicima, radio je jako lijepo, no ja sam veÄ otiÅ¡ao nekim drugim putevima, ali vjerujem da Äu ga prvom prilikom nabaviti za kolekciju.

U kolekciji su joÅ¡ predpojaÄala Pioneer Spec-1, Denon DAP-2500A, Robert Grudinski Research, Hitachi HCA-6500,Revox preceiver A-72O x 2, Grundig preceiver X-6500TP, Soundcraftmen preamp-equalizer, Technics SE-9060 i SUA-8 te joÅ¡ nekoliko mini Technicsa, Grundinga, Philipsa itd...

Od izlaza osim navedenih imam joÅ¡ Pioneer Spec 4, Revox A-740, A-722 x 2,Quad 405 x 2, Technics SC-9060, SE A-7 i dva ruÄna rada za koje nemam pojma Å¡to su ali izraÄ‘eni su dual mono konstrukciji, odliÄno zvuÄe i uglavnom Å¡etaju po prezentacijama ili pružaju utjehu kad neko rasturi sistem pa nema Å¡to za sluÅ¡ati, komentari su uglavnom, lega Å¡to ovo dobro radi ajde prodaj, odgovor je uvijek isti, naravno da NE.

Od integriraca su u kolekciji Acuphase E-202, Sansui AU-11000, AU-717, Pioneer SA-9800, Yamaha A-960, Teshnics SU V-8, Onkyo A-10, Marantz 1122DC, Marantz PM-6 Esotec x 2, Sony TA F-780ES, Toshiba Aurex SB-77, Kenwood KX-9100,Harman/Kradon PM-655vhi, JVC AX Z-711, Denon PMA-860, Dual CV-1460, Mitsubishi DA U-680 itd..

Svi navedeni ureÄ‘aji su ostali u kolekciji prvenstveno zato Å¡to rade i zvuÄe jako dobro, naravno da svi ne rade isto u jednom sistemu ali uz kombinacije raznih zvuÄnika i izvora zvuka svaki od navedenih ureÄ‘aja ju u stanju pružiti ono za Å¡to je u stvari i stvoren, uživanje u glazbi, a ujedno su i ispunjenje davnih i neispunjenih snova.

Zoki i Alex ne znam dali Äe te se složiti ali ja volim dual mono konstrukcije, nije uvijet da bi ureÄ‘aj ostao u kolekciji ali kad uzmem 15, 20 ili viÅ¡e kila u ruke to mi ulijeva neko povijerenje da taj ureÄ‘aj možda nije tonski najbolji ali je zasigurno poÅ¡teno odraÄ‘ena komponenta, veliki trafo, zaliha u mikrofaradima nije joÅ¡ dosada nikad iznevjerila, za ova nova pojaÄala D klase ne znam ali Äujem da su doslovce par kila a vata ko u priÄi brrrrr, ježim se od toga no pustimo vremenu da kaže svoje

<script src='http://img524.imageshack.us/shareable/?i=33409792.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>33409792.jpg</noscript>

<script src='http://img843.imageshack.us/shareable/?i=dsc09248o.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>dsc09248o.jpg</noscript>

<script src='http://img341.imageshack.us/shareable/?i=72411163.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>72411163.jpg</noscript>

<script src='http://img143.imageshack.us/shareable/?i=48268940.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>48268940.jpg</noscript>

<script src='http://img121.imageshack.us/shareable/?i=dsc09562w.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>dsc09562w.jpg</noscript>

<script src='http://img23.imageshack.us/shareable/?i=dsc07863m.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>dsc07863m.jpg</noscript>

<script src='http://img291.imageshack.us/shareable/?i=indexphp6.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>indexphp6.jpg</noscript>

<script src='http://img196.imageshack.us/shareable/?i=dsc07862u.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>dsc07862u.jpg</noscript>

<script src='http://img84.imageshack.us/shareable/?i=71831929.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>71831929.jpg</noscript>

<script src='http://img69.imageshack.us/shareable/?i=dsc08455u.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>dsc08455u.jpg</noscript>

Link to comment
Share on other sites

Retro-Man, fantasticno! Mala primedba - kako to da u kolekciji nema nekog Luxmana??

Sto se tice pojacala, super utisak na mene su ostavili sledeci pojacavaci: Luxman C-02/M-02, Revox B-251, Kenwood KA-1000, Sansui AU-11000, kao i jedan mali snagas Cabre AS-43. Malo bledji ali i dalje vrlo dobar utisak: Revox B-750MKII, Sansui AU-D9.

post-9527-0-30947200-1295906535_thumb.jp

post-9527-0-01927400-1295906542_thumb.jp

post-9527-0-89663800-1295906547_thumb.jp

post-9527-0-69246200-1295906557_thumb.jp

post-9527-0-52766400-1295906565_thumb.jp

post-9527-0-99425600-1295906571_thumb.jp

post-9527-0-30947200-1295906535_thumb.jp

post-9527-0-01927400-1295906542_thumb.jp

post-9527-0-89663800-1295906547_thumb.jp

post-9527-0-69246200-1295906557_thumb.jp

post-9527-0-52766400-1295906565_thumb.jp

post-9527-0-99425600-1295906571_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Evo i ja da se pohvalim Pioneer A-777.Dugo sam ga merkao i sad je moj.19 kila misica i snage.Po meni jedno vrlo dobro pojacalo cistog zvuka

snaznih i dubokih basova svira na Philips 70fb670 paru zvucnika i Sony SS-d301 paru zvucnika.Nisam ga nikad pustio preko pola skale jer se slike po zidovima krive.Trebalo je jedno mesec dana da se upoznamo ono i ja sad kada smo to obavili vodimo ljubav svaki dan.Evo i malo slika sa neta

ciknuo mi je digitalni aparat cim ga poravim stavljam moje slike

Link to comment
Share on other sites

Sale naravno da imam Luxmanova pojaÄala ali nema smisla da sve navodim jer ih imam preko 40. :screwy

Luxman LV-105, Luxman L-200 u kompletu sa Tjunerom T-530, Dekom K-113 i još jedan L-190

<script src='http://img204.imageshack.us/shareable/?i=dsc02147v.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>dsc02147v.jpg</noscript>

<script src='http://img816.imageshack.us/shareable/?i=dsc02151l.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>dsc02151l.jpg</noscript>

<script src='http://img46.imageshack.us/shareable/?i=79246253.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>79246253.jpg</noscript>

<script src='http://img37.imageshack.us/shareable/?i=51093018.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>51093018.jpg</noscript>

Link to comment
Share on other sites

Da dopunim temu komentarom o Yamaha CA-1010 pojacalu. Slike stizu, samo da ih izvucem iz fotoaparata.

Ovaj model je bio ispod najboljeg CA-2010, proizvodio se od 1976. godine, nemam tacne cene ali trebalo bi da je bio poprilicno skup - oko 1.500 - 2.000 DEM.

U Japanu je imao oznaku CA1000 III, kao naslednik pojacala CA1000 koje je Yamahi donelo veliku slavu. Moram, medjutim, da primetim da originalni CA1000 ima napredniju (i verovatno skuplju) konstrukciju u odnosu na naslednike, sudeci po izboru nekih egzoticnijih komponenti koje su ugradjene u njega.

Vratimo se na CA-1010: kada ovo, 20 kilograma tesko pojacalo stavite na policu, cini vam se da izgleda daleko vece nego sto jeste. Nekako je popuni, deluje kao prava "mrga". To i nije daleko od istine: 100 W po kanalu na 8 oma ili 20 W u A klasi cine ga mogucim kandidatom za skoro svaki zvucnik.

Prednji panel ima sve sto pozelite od kontrola: od izbora otpora MM zvucnica (MC preamp je, naravno, takodje tu), preko izbora izlaza za snimace (moze da se iskljuci!!!), tonskih kontrola sa po dve centralne frekvence koje se mogu birati, pa do diskretno osvetljenih pik metara koji pokazuju signal koji se salje snimacima ili onaj na izlazu za zvucnike.

Poklopac je od pravog drveta, danas totalna retkost, tada normalna pojava. Cak pocne da pusta i specifican prijatan miris kada se pojacalo ukljuci i radi nekih sat vremena.

Preklopnik za izbor ulaza daje specifican klik-klik osecaj.

Veoma je interesantno kolo za prelaz u A klasu: cuje se rele (sekcija napajanja prelazi u drugi rezim), a CA-1010 postaje ubrzo vrlo toplo.

Na mom primerku ne radi glavni mrezni prekidac, moram nekako da ga popravim. Zamenjeni su i izlazi za prvi par zvucnika, fabricke feder-konekcije su ocajne za danasnje standarde. Treba ugraditi i IEC kabl. Preklopnici krckaju i ceka ih ciscenje.

Kakav je zvuk? Potpuno drugaciji od kasniih Yamaha, pocevsi od osamdesetih godina. Na pocetku je bio za zericu ostriji, ali je posle par dana "legao" - ocigledno pojacalo dugo nije radilo. Sada je to jedna meka, zavodljiva maca. Topla, za razliku od kasnijih nacisticki ledenih Yamaha, CA-1010 ima zvuk starih pojacala: pun, snazan, mocan bas ali i vrlo dobre detalje i cistu zvucnu sliku. Ne znam da li je Revox B250 detaljniji od Yamahe, ona je samo drugacija i meksa, direktnija, dok Revox ocarava fenomenalnim tajmingom koji cini da nema potrebe za dodatnom toplinom koju u snimak upumpava CA-1010. Dinamika kod Japanca je, takodje, vrlo dobra. Specificno je da detalji gornjeg dela spektra - tamo gde novije Yamahe iritiraju, ovde radi skoro perfektno, detaljno ali nimalo zamorno. Ovo se sve odnosi na AB klasu.

Rad u A klasi mi se nije dopao - CA-1010 postaje hladnija i tvrdja, nije po mom ukusu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...