Jump to content


Omiljene serije


zoltan

Recommended Posts

''Kraljeviće'' sam zaboravio. 'Kamerna', minimalistiÄka serija, majstorski uraÄ‘ena.

Prvo Äega sam se setio je momenat kada jaÄa polovina (zaboravio sam ime) tokom porodiÄnog gledanja TV-a lizne prst i trlja svoju bradavicu iz zajebancije (i da razbije dosadu sebi i ukućanima)... :cool:

Majstori su Britanci. Ne samo za komedije. 'Toplo-hladno'', serija koju sam već pomenuo, najbolji je spoj (koji sam video u serijama, a da je konstantan tokom celog trajanja)ozbiljnih životnih situacija i odliÄnog humora.

Prva strana serija koje se dobro sećam je isto britanska - ''Crna strela'', mislim da je Anglia produkcija.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...

Mali je broj serija za koje može da kažete da su odliÄne a joÅ¡ manji broj je onih koje uspeju da uspeju da vam izazovu "blow your mind" efekat. NaruÄito u poslednje vreme kada se, paradoksalno prethodno navedenom, izbor Äini nikad veći. U nedostatku dobrih ameriÄkih serija (možda malo preterujem ali Äinjenica je da sve njihove serije u poslednje vreme poÄinju da liÄe jedna na drugu i da mi se prilikom konzumiranja istih javlja taj deža vi osećaj) okrenuo sam se britanskim. I nisam pogreÅ¡io. Poslednji biser sa Äijim sam gledanjem malopre zavrÅ¡io (ima samo sedam epizoda) i pod Äijim sam joÅ¡ uticajem (Å¡to mi se nije desilo Äini mi se od joÅ¡ gledanja Homicide - Life on the street), bar Å¡to se tiÄe krimi žandra je The Shadow Line. Serija je G-E-N-I-J-A-L-N-A u nedostatku bolje reÄi. Serija koja ne podcenjuje svoje gledaoce (servirajući im sve na tanjiru) već zahteva punu pažnju i ukljuÄivanje moždanih ćelija od istih. Serija Äiji napeti scenario pun zapleta i obrta će vas iznova i iznova oduÅ¡evljavati i uvlaÄiti sve dublje u svoj mraÄni realni svet. Serija koja uspeva da gledaoca drži konstatno u stanju misterije i nedoumice pitajući se: "Ko su ustvari dobri a ko loÅ¡i momci?" Kada bih morao da je opiÅ¡em jednom reÄenicom rekao bi da je to savrÅ¡eni miks panike koja vlada u The Usual Suspects (Who is Keyser Soze?) i paranoje iz David Lynch-ovog Mullholland Drive-a. Svako prepriÄavanje priÄe ne bi moglo da doÄara atmosferu koja Vas oÄekuje u ovih sedam epizoda pa se stoga i neću baviti istim. Jednostavno je pogledajte, jer spada u kategoriju must be seen.

image1forcoleentellyjob.jpg

PS: Srpski/hrvatski prevod postoji samo za prve tri epizode, ali može da se skine engleski titl za ostale koji preporuÄujem i onima koji dobro barataju jezikom zbog lakÅ¡eg praćenja radnje :wave2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...