Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 3/30/2025 at 10:13 AM, steve_pan said:

IMG_20240625_110255.jpg

Znam da je Willy Hermann pravio taj alat pod oznakom WHS300B i da je bio najbolji, ne znam koliko su precizni A-BEX i ostali jer vidim po nekim stranim forumima da ima dosta kopija alata i da ima odstupanja od W. Hermann-a. 

Posted
1 hour ago, Manda88 said:

Znam da je Willy Hermann pravio taj alat pod oznakom WHS300B i da je bio najbolji, ne znam koliko su precizni A-BEX i ostali jer vidim po nekim stranim forumima da ima dosta kopija alata i da ima odstupanja od W. Hermann-a. 

Najbolji su ti originali, ovaj moj je orig. ABEX THG 801, Inace ABEX je Japanska firma koja je pravila dosta alata za kalibraciju kaseta cd plajera itd.. jako ozbiljna kompanija gde su jako puno koristile i ostale velike kompanije hi-fi-a.  Willy je bukvalno kopirao ove i pravio svoje, ima dosta replika(kineza) gde postoji mala odstupanja. Inace originalne se jako tesko nabavljaju i cene su poprilicne.

Posted

Ja sam nedavno kupio kinesku kopiju na aliexpress-u i dobra je, mere su tacne, i ovo sto kaze @giZ_Mo. I na Tapeheads forumu sve vise ljudi to potvrdjuje, da kinezi sluze svrsi. Koliko vidim nema ovih "originala" vise da se nabave nigde, tako da ko je kupio, kupio je, ko nije ili ako uleti nesto polovno, ili kineza ili sa Head Height trakom.

Evo ovde nasvezije iskustvo, sa kineski gauge-om

https://www.tapeheads.net/threads/head-and-guide-gauge-on-ebay-has-anyone-tried-this-one.114689/page-2

Posted

Добре су те копије не одступају од тамо неких "оригинала" а не коштју бог зна шта притом користе се за празнике.....

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted
17 hours ago, Manda88 said:

Jel imaš neki link za kupovinu orig. A-BEX THG-801?

Nemam, ja sam to svojevremeno kupovao sve preko Ebay-a, jednu po jednu, kada god bi se pojavila a ima vec dosta godina tako da tesko se pojavl za prodaju.. Mozes i ove kopije ali budi obazriv jer postoje neke koje su u granicama tolerancije i one koje nisu. Bas na tom "Tapeheads" forumu imas isto tekstove gde su uporedjivali original i kopije gde su svi imali odstupanja ali bilo je kao lutrija, neke su bile u tim granicama a neke ne. Najbolje da procitas i vidis od kog prodavca su bili ti koji su mogli da prodju.

Posted

За своје потребе Ја сам себи направио копију 801 која је 1/1, с тим да сам плочу правио од клирита.

Бар је провидна ?

Posted
1 sat ranije, giZ_Mo said:

За своје потребе Ја сам себи направио копију 801 која је 1/1, с тим да сам плочу правио од клирита.

Бар је провидна ?

To sam i ja hteo, medjutim nisam imao mogucnosti.. Takodje dosta njih je pravilo 3D stampacem. U svakom slucaju nije neka nauka, mere su dostupne, i svako moze da napravi idealan alat za stelovanje glave.

Posted
7 minuta ranije, shon3i said:

U svakom slucaju nije neka nauka, mere su dostupne, i svako moze da napravi idealan alat za stelovanje glave.

Зато и јесам правио, "није нека наука" а нисам "Соћа", једноставно волим да правим такве справе!

Чак сам и касету са огледалом правио!

Posted

Gledao sam po oglasima neke Sony dekove i zaista mi se sviđaju vizuelno, inače imao sam 2-3 Sony deka pre možda 11-12 godina, trenutno imam Pioneer CT-656 koji mi je ok za moje potrebe međutim primetio sam da su Sony dekovi koji su u rangu sa mojim Pioneer-om skuplji, za one bolje da ne govorim, interesuje me zašto je to tako?