Jump to content


Kaset Dekovi


ScepanBG

Recommended Posts

Hajmo dekofili!

Uzivao sam citajuci iskustva drugih, da ne slusam sebe samog

Evo novog teksta, o Dual-u C844, ima dosta slika I moze vam biti zanimljivo...

http://zokiaudio.com/serbian-dual-c844-dual-ova-kruna/?lang=sr

 

Dobar dek i lep tekst.

 

Da li je neko probao ove kasete:

 

https://www.recordingthemasters.com/store/audio-cassettes/fox-c60-type-1-10-units-pack/

Link to comment
Share on other sites

U ovo vreme, slobodno covek moze reci, uzasa, nasao sam malo vremena i snage da se posvetim pisanju. Evo dva teksta o obicno neobicnim dvoglavim dekovima, nadam se da ce vam biti zanimljivo:

http://zokiaudio.com/fisher-dd-350-beautiful-silver-deck/?lang=sr

http://zokiaudio.com/aiwa-ad-f700-one-engine-running-hard/?lang=sr

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, SuperFi said:

Zorane

hvala puno na tekstovima! Kako napredujete sa Teacom? V6030 ili 8030? 

Pozz,

S-fi

SuperFi,

hvala Vama na podrsci.

Ne mogu da stignem da ga servisiram sada, imam nekih drugih koji duze cekaju, a dek je u odlicnom stanju, premerio sam ga i sasvim je dobar, sto je retkost. Zbog toga bih vreme koje imam iskoristio za slusanje muzike i jos neke obaveze.

Trebalo bi da danas stignem da zavrsim tekst o njemu, na odmoru sam pa sam imao dosta vremena da ga slusam.

Inace, jedva cekam slike Vaseg CD plejera u rubrici oglasi :).

Link to comment
Share on other sites

Od svog starog drugara ScepanaBG nabavio sam ovu divnu masinu - Denon DR-M44, ali u silver varijanti, dva puta sam imao crnu. Za mene je silver daleko lepsi, stvar ukusa. Hvala Scepo!!!

Ovo je ozbiljno napravljen dek, ocenjen u najvisoj klasi po nemackom Stereoplay. Ne znam da li je najbolji Denon ikada, tu je konkurencija DR-750, DR-F8, DR-M3 i 4, DR-M33  mozda jos nekog, ali je sigurno u vrhu. Treba mu manji servis jer dugo nije radio.

Naravno, kada zavrsim sve sto treba da se uradi, sledi tekst :).

 

1.jpg

2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Znam da mnogi ljubitelji dekova ovde svraćaju, pa ako nekome treba dek - najpre neko ko više nema na čemu da sluša stare kasete a ima ih i voleo bi da ih čuje ili mu se pokvario njegov ljubimac a popravka je skupa... evo poklona za Novu godinu, da ne kopiram celi tekst ovde:

http://zokiaudio.com/serbian-pokloni/?lang=sr

Ja sam uređaj dobio na poklon od jednog divnog gospodina, izigrao se, napisao tekst i red je da ga poklonim. Mislim da imam negde i daljinski upravljač.

Voleo bih da to bude neko ko ga neće otuđiti brzo ili staviti u podrum. Oglas postoji i na KP pod oznakom "besplatno" ali se niko ne javlja - valjda misle da je greška jer je opis veoma jasan i detaljan.

Zainteresovani neka pažljivo pročitaju šta piše i kontaktiraju me ili ovde ili preko maila na sajtu, svejedno. Izabraću jednog i time učiniti dobro delo u mesecu decembru :).

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pozdravljam sve sa foruma. Posjedujem dek Akai GXC 710D. Jedan izlaz se skoro ne čuje na zvučnicima, a drugi je dobar.

Moram na pojačalu (Akai AA1020) da pritisnem mono, kako bi se čula oba zvučnika. Pojačalo je u redu, jer na ostalim uređajima zvučnici se čuju stereo. Primijetio sam i da se sijalica Rec ne pali kad pritisnem snimanje. Može li neko ovako na daljinu da mi kaže šta da probam na prvu ruku, prije nego potražim majstora. Hvala unaprijed.

Link to comment
Share on other sites

Za pocetak mozete aktivirati snimanje vise puta (20-30), odmah iskljuciti i tako u krug. Ovaj postupak ce pokretati dva preklopnika (za levi i desni kanal) koji sluze za promenu moda rada (reprodukcija ili snimanje) na Vasem deku, jer se cesto desava da oni prekidaju kod takvih uredjaja. Naravno, moze biti i nesto drugo. 

Otvaranjem deka (pazite se visokog napona, ne radite ako niste sigurni sta treba da radite), mozete pomenute preklopnike razraditi i rucno i videti da li dek prekida zbog nekog od njih. 

Ovo je, nazalost, samo trenutna pomoc jer ce preklopnik brzo poceti da ponovo prekida. Ako je problem u jednom od njih, on se moze oprati (pri deku iskljucenom iz struje) bezmasnim kontakt sprejom tipa Kontakt 60 ili slicnim. Ovaj postupak nekada pomaze na duze staze, nekada na krace.

Ukoliko je preklopnik o kome pricamo problem, pravo resenje je da se odlemi, rasklopi, ocisti, podmaze i sklopi i vrati nazad. Dosta posla i pomalo vestine je potrebno.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...