Jump to content


Kaset Dekovi


ScepanBG

Recommended Posts

On 5/21/2018 at 8:25 AM, uzvarb said:

Casse-o-player isto nije los. Ovaj drugi sto si naveo ne postoji vise na play prodavnici, a prvi se placa. Verovatno i vredi platiti ga.

Potražiš apk fajl za oba player-a na netu i lepo instaliraš na fon besplatno...:)

Retro Tape Deck mp3 player

Retro Tape Deck mp3 player

DeliTape Deluxe Cassette FREE apk

DeliTape Deluxe Cassette FREE APK

Link to comment
Share on other sites

On 21.5.2018. at 15:28, uzvarb said:

Ja cutim...neka pogode. A dok razmisljaju, evo i kod mene opet jedan lep dupli sony..koji je umislio da je u ES seriji.

Sony TC-WR770.jpg

Imao sam slican, mislim d je bio tc-wr735s. imao je dolby s i autokalibraciju. zvucno odlican ali mehanizam kao iz kinder jajeta...

Link to comment
Share on other sites

Evo jos jednog Sony-a. Single kapstan, 3 glave..kalibracija. Safirni oslonac kapstana, i kvarcna stabilizacija brzine..na obicnom motoru. Prednja ploca metalna i dolby S...bogato opremljen dek. Zvucno vrlo dobar, ali tek nakon par dana rada na njemu. Neko ga je servisirao ranije..kao nogama. Na svu sreću sve sto je unakazeno imao sam drugo.

Sony TC-K715s

sony tc-k715s.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kada sam vec nabavio Dragona, resih da uzmem i neki jednostavniji iz tih godina... imam Cassette Deck 1 koji se izgledom nikako ne uklapa, a 680ZX koji posedujem je starija generacija. I....naleti na KP BX300 (poznati preprodavac iz Tuzle, Rijad). U oglasu pise da deku treba zamena gumica. Naravno, to je najcesce, propadne idler na reel motoru zaduzen za namotavanje/premotavanje, a istegne se i remen za dva zamajca.

Dogovorimo se za 150 evra, dek stigne, lepo upakovan, otvorim - u odlicnom stanju sto se izgleda tice. Medjutim, podize glave, rade kapstani ali nikakav trag rada reel motora, dakle mrtav sto se tice rada levo/desno Skinem plocicu i imam sta da vidim:

IMG_20180529_192617.thumb.jpg.ba52743305b9b1d66c6e75102784ff3f.jpg

 

Neko je "popravljao" dek, cak je zaboravio da dotegne srafove na trafou... nema veze. Ali izgrebao je motor, okolinu, a nosac idlera nedostaje - verovatno polomljen. Na metalnom frikcionom delu motora oziljci od srafcigera. Motor ne moze da se pomeri, ne znam zasto je zaglavljen, verovatno upropasten ili je neko stavio predugi sraf i zakucao i ostetio rotor, nadam se da od kratkog spoja nije stradao i drajver.

Naravno, nema ni remena za zatezac levog kotura.

Pozovem preprodavca, on se jos ljuti sto mi je uvalio dek kome fale delovi. Meni smesno, nagledao sam se toliko budala u zivotu da vise ne reagujem agresivno. Nudim ga nazad ili da mi spusti cenu, on spusti 20 evra, ja prihvatim. Posle se mislim koji sam kreten - pa ne znam koji bi se majstor zezao sa ovim i redovnim servisom za 20 evra. Samo da nadjem delove treba da kanibalizujem neki dek koji po oglasima kosta 40 evra pa na vise.

Videcu sta imam u rezervi delova, znam da originalne nemam, ali mislim da imam Sankyo mehanizam sa zupcanicima i ako uspem da popravim dek imacu odmah unapredjenu verziju.

Elektronika izgleda nedirano, probao sam reprodukciju i snimanje tako sto sam ja izigravao reel motor - cuje se, rastelovan, ali izgleda da radi.

Rijad posla 20 evra i da mu se vise nikada ne javljam da kupim nesto od njega, rece. Valjda zato jer mi je prosli put uvalio neispravan Akai GXR99 kao ispravan pa sam mu svasta rekao. Da ne spominjem iskustva drugih koji su slicno prosli.

Eto, nekakav sam maler, kada me mrzi da radim neki dek (mislio sam samo da zamenim gumicu na idleru pa neka tera, umorih se od rada na dekovima poslednjih nedelja), ispostavi se da bas onda moram da radim i sredim to sto nisam zeleo. Ovako cu ga odraditi kompletno... fuj :(. Ustao sam u 6h jutros da pre posla demontiram transport i operem tragove nikotina i prasine i ostavim da se susi.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, ZoranBG said:

...Naravno, nema ni remena za zatezac levog kotura...Ovako cu ga odraditi kompletno... fuj :(....

Hahahahaha!...izvini, Zorane, ali zaozbiljno volim "kretene" tvog kova.

Pročitao sam mnoštvo tvojih postova u vezi kaset-dekova, kako na forumu, tako i na tvom sajtu...odlično, svaka čast na entuzijazmu i znanju, dakako!

Mislim, da bi ti besprekoran dek izašao na isto kao pravilno ispunjena križaljka - pročitaš...zanimljivo...i šta sad?!

Sa veseljem očekujem nastavek priče - uspješne, bez dvojbe.

 

Pozdrav

Borut

PS: Pošto ti je B215 jedan od omiljenih dekova (ako sam te dobro razumeo), moram priznati, da sam se malo razočarao nedostatkom tvog komentara fotke koju sam postavio. ;)

 

Link to comment
Share on other sites

@Borchee

Malo sam se umorio i volim da mi stigne dek kome se nema sta popravljati. Ionako imam petnaestak dekova koji me cekaju da ih popravim, ali nemam vremena i zivaca.

Od pre nekoliko godina komentare vrlo retko postavljam, ne pratim redovno forum pa sam, verovatno, propustio Vas post.

Link to comment
Share on other sites

22 sati ranije, ZoranBG said:

Kada sam vec nabavio Dragona, resih da uzmem i neki jednostavniji iz tih godina... imam Cassette Deck 1 koji se izgledom nikako ne uklapa, a 680ZX koji posedujem je starija generacija. I....naleti na KP BX300 (poznati preprodavac iz Tuzle, Rijad).....

Žao mi je kad ovako nešto čujem i baš zato moram da se nadovežem na slučaj ove "pohlepne varalice" koja se spominje kao preprodavac!

Dotični "stručnjak" ne zna razliku između otpornika i osigurača, "hvata" kupce na niske cijene atraktivnih uređaja, koji su u stvari u većini slučajeva samo za otpada a nepojmiljivo mi je da mu netko može i vjerovati, obzirom da mu je gledajući po ocjenama na K/P...ogromnu većinu uređaja kupio neki "Nikola", koji mu popravlja prosjek loših ocjena! :D

Ovo govorim iz ličnog iskustva i znajući dotičnog, moje najiskrenije preporuke su zaobilaziti njega i njegovu ponudu u širokom luku! ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Zorane, verujem Vam...i meni prije ili kasnije dođu stvari preko glave, kako sa vremenom, tako i sa voljom.

Fotku mog B215 sam postavio u ovoj temi (post od 11. maja). A napomenuo sam Vam je kao "zagonetku", pošto ste je i Vi postavili (GRADIENTE ESOTECH D-II)...natražio sam se malo. B)

Sve u svemu, ništa značajno niste propustili - pomislio sam samo, da bi Vam bilo zanimljivo.

Pozdrav

Borut

Link to comment
Share on other sites

@Borute

Hvala, video sam sliku jos tada ali nisam razumeo sta je specificno na njoj, sem sto ste rekli da mozete raditi kalibraciju brojaca.

Brojacima se nikada nisam bavio kao necim (za mene) bitnim.

Prodao sam oba svoja B215 (noviju verziju sa tankim tasterima i B215S). Iako je meni B215 omiljen dek po mnogim pitanjima, njegov kvalitet snimanja/reprodukcije nije bas u rangu najboljih dekova koje sam posedovao, neke imam i danas. Pretpostavljam da opasno prosvira kada se modifikuje ali nisam time hteo da se bavim iz raznoraznih razloga.

Ostavio sam sebi Studera A721.

 

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, ZoranBG said:

...video sam sliku jos tada ali nisam razumeo sta je specificno na njoj, sem sto ste rekli da mozete raditi kalibraciju brojaca....Ostavio sam sebi Studera A721.

Hehehe..."specifika" je toliko očigledna, da jednostavno nije uočljiva (ili obrnuto?).

5 sati ranije, ZoranBG said:

Brojacima se nikada nisam bavio kao necim (za mene) bitnim.

Nisam ni ja, ali sam bio radoznao...2001554584_RevoxB215StudeA721realtimecounter.thumb.GIF.67d3383f812be14590ae9e9ec064c2ba.GIF

 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, ZoranBG said:

Malo sam se umorio i volim da mi stigne dek kome se nema sta popravljati

Zorane potpuno te razumem, i ja gotovo ni jedan dek koji mi je dosao pod ruku nije mogao bez ozbiljnog rada, negde je bio servis negde po koji motorcic negde neka plastikica polomljena, srafic ali uglavnom su prodavci bili fer pa spustali cenu, a ova veleprodaja iz Tuzle nije se bas pretrgla. Evo i skoro nabavih novu staru igracku. Pioneer CT 900S . Prelepo ocuvan spolja kao nov. Unutra elekronika ne dirana, trebalo je samo da se zamene gumice. Bar je tako rekao prodavac. Cak ju je i skinuo.Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Tacno Trebalo je menjati sve gumice, ali usput i motorcic osovine koji je prozvizdao, bio je neki hladan lem pa se po ukjucenju sam stavljao u play mod. Sve sam to uspeo srediti, kad avaj ne radi dolby S. Srecom na forumima je ta greska uobicajna za  ovaj model i apsolvirana tako da sam zamenivsi dva otpornika dek doveo u fabricko stanje. Roleri i azimut nisu dirani. Ali prodavac nije otkinuo cenu, za 55 evra vredi se pomuciti malo, Jako lepo snima i reprodukuje kasete sa drugih dekovaIMG_20180524_204804.thumb.jpg.283733ed824e1e58af5c800d9f768eae.jpg

Link to comment
Share on other sites

On 1.6.2018. at 10:29, HiFi-Choice said:

Žao mi je kad ovako nešto čujem i baš zato moram da se nadovežem na slučaj ove "pohlepne varalice" koja se spominje kao preprodavac!

Dotični "stručnjak"

 

 

Doticnog ne mozes ni da ocenis negativnom jer ne komunicira porukama na KP. 

Link to comment
Share on other sites

12 sati ranije, uzvarb said:

Doticnog ne mozes ni da ocenis negativnom jer ne komunicira porukama na KP. 

Pa naravno, da bi izbjegao ostavljanje zasluženih negativnih ocjena...smišljeno ali vrlo providno! :)

Dovoljno je pogledati njegove "izgovore" na osnovu negativnih ocjena...lakrdija od "trgovca"...:lol:

U čitavoj priči, bitno je da je provaljen kao varalica a samim tim smanjen je broj onih koje bi unesrećio...

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, uzvarb said:

Doticnog ne mozes ni da ocenis negativnom jer ne komunicira porukama na KP

U ima mnogo takvih sto postave oglas na KP, pa ih onda smara dopisivanje ili jednostavno ne zele nikakvu komunikaciju preko tog sajta iz verovatno prevarantskih namera. Ja nikad nisam uzeo uredjaj od prodavaca koji ne salju pouzecem il pak ne zele da razmene nikakve poruke. Price o kurirskim sluzbama koje gaze aparate i bacaju ih tamo vamo pa stignu osteceni su preuvelicane od prodavaca koji u startu posalju ostecen uredjaj. Ja bar nikad nisam dobio uredjaj koji je izubijan greskom kurirskih sluzbi. Pa kutija ako je ostecena onda je sumljivo a ako ne znajte da je uredjaj vec ostecen stavljen. Dakle moja preporuka bi bila da od prodavaca koji ne kontaktiraju preko KP i ne salju pouzecem dignete ruke da se ne bi neprijatno iznenedili. Ja sam jednom prodavcu nudio za dek da mi posalje 11000,00  Cenio je dek 100e, nije hteo ni da se javi, a kad je uz dugo boravljene istog na KP postavio slike  dek je bio izgreban, pozlaceni cinc otpao ma uzas. Mislim da ga je jedva prodao za 70e. Ali komunikacije je bila dodji vidi pa idi. Da je bio blizu otisao bih, ali je udaljen 50Km. srecom nisam bio raspolozen za takvu transakciju

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...