Jump to content


Kaset Dekovi


ScepanBG

Recommended Posts

SuÄo hvala na lijepim rijeÄima, takvo miÅ¡ljenje nekoga kao vi je za mene bitno jer mi pokazuje da put kojim nastojim iÄi ima smisla. Volim ljude, volim upoznavati  istomiÅ¡ljenike koji vole ono Å¡to i ja ali i one druge sa drugaÄijm pogledima i hobijima. Pomaži kad god možeÅ¡ a traži pomoÄ kad ti je potrebna je moj životni moto. Mogao bih napisati cijeli roman ali nebih niÅ¡ta viÅ¡e rekao od onoga Å¡to se veÄ zna zato živjela 95-ica, živjela 100-tka i živjeli svi dekovi koji i dan danas rade i uveseljavaju svoje vlasnike, svaka ima Äast. :thumbsup2

 

PS, ovo Å¡to Äu sad napisati nisam mislio da Äu ikada, nema veze sa tekuÄom temom ali jednostavno moram.

Iako sam ja zadnja osoba koja bih nekome mogla ili trebala savjetovati da ne gomila i skuplja veÄe koliÄine dekova jer ni sam nisam sluÅ¡ao pametnje od sebe.

PoÅ¡to me puno ljudi zna Äesto dobijem upite za savjet dali da se kupi onaj ili ovaj dek, jedno savjetujem Äovjeku koji nema dek i koji bi želio ponovo sluÅ¡ati svoje stare snimke a drugo nekome tko se zaljeÄe u gomilanje ( ako mu je 10, 15 ili ne daj bože viÅ¡e) takvima uvijek  kažem ove rijeÄi, ostavi si 2,3,5 ili ako baÅ¡ moraÅ¡ 10 dekova, nabavi si sve Å¡to se za njih danas joÅ¡ može nabaviti od rezervnih dijelova te onda mirno starite svi zajedno i uživajte.

Ako je itko bio luÄ‘ak u sakupljanju svega Å¡to vrti kazetu onda sam to bio ja, nisam mogao odoliti a da ne SPASIM nekog jadnika ali nisam bio svjestan Å¡to radim sebi. Kad sam konaÄno lupio glavom u zid i pogledao oko sebe vidio sam pune police, pune sobe, pun pod. SluÅ¡aona se pretvorila u skladiÅ¡te a luÄ‘ak je uspio napuniti i roditeljsku kuÄu koja je ostala prazna ali ne zadugo.

Ove slike svjedoÄe Å¡to se neminovno dogodi kad pretjerate, kad se dogodi da veliki dio tehnike zastri i kad nemaÅ¡ ama baÅ¡ nijednog pouzdanog majstora da ti neÅ¡to popravi.

Sve ovo sa slika sam poklonio Saletu sa auto pijace, Sale je dobar Äovjek koji od toga živi a puno puta mi je izaÅ¡ao u susret i dao nekakav ureÄ‘aj na probu, ako valja platim ako ne vratim. Zbog toga mi nije padalo na pamet da iÅ¡ta pokuÅ¡am prodati jer znam da bi me Äekalo milijun poziva i natezanja sa ljudima.

Bilo je tu ispravnih ureÄ‘aja, poluispravnih i neispravnih ali to Saletu ionako nije bitno jer on to prodaje za siÄu, ja nisam iÅ¡ao 2-3 tjedna na auto pijacu samo da ne gledam svoju muku. Iako sam ama baÅ¡ svaki od ureÄ‘aja na slici platio neki iznos nije mi bilo žao dati ih ali nije mi bilo dobro par dana. Mislio sam da imam oko 300 komponenti ali nakon Å¡to sam dao 100 ostalo ih je joÅ¡ preko 300, bože moj koliko Äu ih joÅ¡ morati maknuti da bih opet sluÅ¡ao muziku u svojoj sobi nemam pojma ali odluÄio sam postati koliko toliko normalan :cry:

Nisam Äovjek koji bi rekao neÄu viÅ¡e nikad nabaviti niti jedan dek ili neku drugi ureÄ‘aj ali Äu dobro razmisliti Å¡to uzimam i zaÅ¡to to uzimam, do tada SVAKA ÄŒAST NAÅ OJ LUDOSTI I ONIMA KOJI NAS TRPE.   :):wave2

post-15891-0-91706700-1433486596_thumb.j

post-15891-0-03765100-1433486624_thumb.j

post-15891-0-30003900-1433486852_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Kada pogledate RSB - 100 pored RSM - 95 jedno pored drugog , stotka deluje kao parce plastike , jadno . ..a imao sam ih oba u isto vreme !

Bec potpuno se slažem Å¡to se izgleda tiÄe, moja jedina zamjerka Technicsu je to Å¡to su takav sjajan dek strpali u tu malu kutijicu a nisu trebali. Rezlog je najvjerojatnije napredak tehnologije i manji sklopovi ali i Å¡tednja na materijalu. Meni apsolutno nije biltno koji je od njh bolji po zvuku, oba su legende na svoj naÄin, RS-M95 je apsolutni car do poÄetka 80' a RS-B100 poslje RS-M280, 275X, 273, 270 itd...ponosno nosi tilulu i Äast ove firme kaja je priznat Äete kod mnogih od nas izazaivala uzdahe u 70' i 80'. Zaista na neki poseban naÄi volim RS-B100,  tog malog guravca sa velikim srcem a znam da Äi isto tako voljeti i macana od RS-M95 kad dože na moju policu. :wave2

Link to comment
Share on other sites

Ko se usudio na tako nesto i za takav mocan  deck da osudi. Slobodno kazi 

 

Ja sam imao samo M 88  koji sam jedva prodao za 100e a  model iznad M 95  sada IDE 6 X  vise  iako sa cenom nije bio ni duplo skuplji . Neke stvari u hi fi ju su meni jako cudne

 

M 95  - moja tiha patnja  :facehearts

nema potrebe,sami će se prepoznati,pa krenuti  sa  priÄom o svom  poÅ¡tenju,dobroti i sl--bla,bla,truć truć... jedan me davio priÄom kako ne valja ovo,nije dobro  ono,smeta mu neÅ¡to treće  a da moj dek nije ni vidio ni Äuo,a  a  voli se predstavljati kao tobožnji   ekspert,pa ocjenjuje dek koji nije ni Äuo ni vidio sve sa ciljem da me pokoleba pa da valjda prodam dek njegovom kolegi,moÅ¡ si mislit,kao da ne znam Å¡ta sam kupio,no pustimo to,nisu vrijedni  ...u sistemu imam jedan iznad drugog M 85 i M95 i to se ne može usporediti, M 95 izgleda za klasu  bolje i iznad M 85 iako volim i slim line dizajn od M 85/88..i kao nov M 95 je bio jako skup ,oko 3 do 3500 DM,to je ekstremno rijedak dek  pa kad se ponekad i pojavi u prodaji,trguje se po visokim cijenama..pored ovog na KP prodaje se trenutno  jedan na e bay de po cijeni od 900jura..uživo je stvarno  moćna sprava,samo kad stoji  neupaljen na polici izaziva strahopoÅ¡tovanje..malo je dekova koji mogu po tome  s njim na crtu,npr monster dekovi teac Z serije 6000/7000 i sliÄni..vrijedi ga imati i od srca želim da si ga kad-tad nabaviÅ¡,onda će ti biti posve   jasno kakva je to makina koja usput i nije potpuno samostalan nov proizvod i posve nova  konstrukcija već turbo nabrijana verzija prethodnog modela M 85..

Link to comment
Share on other sites

Judge sve je jasno kao dan, iako sam lud za dekovima nisam glup, veliki pozdrav i svako dobro od Retra, uživajte u svojim bebama jer imate i u Äemu.

U današnje je vrijeme hvale vrijedan svaki pokušaj da se ovi prekrasni uređaji održe na životu, nije jednostavno, nije jeftino ali vrijedi svaku paru.

Bec hvala na divnoj vatrici na kojoj se peÄem od sinoÄ. Sretno u udomljavanju ovih bisera iz davne proÅ¡losti,  :facehearts  eh kakav je Ä‘ono bio onaj tko ih je imao u to vrijeme. :wave2

Link to comment
Share on other sites

Moram sacekati kupca Revox liniju 2 dana , da sam znao ne bih pisao da su prodati ...

 

Kako vrsi kalibraciju taj  B 710 MK2  . Ja da nemam svoj  B 215 MK2 sigurno bi bio kupac za ovog  tvog Redzu .  :wave2

 

VIDIM M 95  VEC REZERVISAN  :thumbsup2

 

Blago li se njemu ,jel forumas  :cheers  pa da vodi na pice 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...