Jump to content


Kaset Dekovi


ScepanBG

Recommended Posts

promenio silikonsko ulje za fino sintetičko za Å¡ivaće maÅ¡ine. 

 

Ulje za šivaće mašine je suviše retko za ovu namenu. Znam da ti je stoN preporučio da bude što ređe ali moj savet je da bude gušće jer podmazuje plastiku, mesing i bronzu a ne čelik. Čak je i silikonsko ulje bolje rešenje od sintetičkog jer iza sebe ostavlja silikonsku prašinu koja podmazuje, slično grafitu i teflonu, samo što je trajnija od ovog poslednjeg i trpi veća mehanička opterećenja. Moj savet ti je časovničarsko ulje.

Link to comment
Share on other sites

 Moj savet ti je ÄasovniÄarsko ulje.

 

ЧаÑовничарÑко уље је минерално.

 

Ма ни у наку ниÑу кориÑтили баш неко xxxl уље. Ја бих ту пре неку ÑиконÑку маÑ' .

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Ulje za Å¡ivaće maÅ¡ine je suviÅ¡e retko za ovu namenu. Znam da ti je stoN preporuÄio da bude Å¡to reÄ‘e ali moj savet je da bude gušće jer podmazuje plastiku, mesing i bronzu a ne Äelik. ÄŒak je i silikonsko ulje bolje reÅ¡enje od sintetiÄkog jer iza sebe ostavlja silikonsku praÅ¡inu koja podmazuje, sliÄno grafitu i teflonu, samo Å¡to je trajnija od ovog poslednjeg i trpi veća mehaniÄka opterećenja. Moj savet ti je ÄasovniÄarsko ulje.

 

Slazem se sa Willi-jem. Jos davno sam citao o servisima dekova i preporucivali su gusto ulje za menjace.

Ja sam ranije koristio mesavinu ulja za masine za sivenje i ruskog "Resursa". Davalo je odlicne rezultate.

Link to comment
Share on other sites

Poslato:)

 

Гледам га баш је леп. Захваљујем на Ñликама и Ñве Ñам их фолдериÑао.

 

Ðко Ñе превариш у неким Ñвојим размишљањима, понуди ми га :facehearts . Ðего паде ми на памет, јел то твој оглаÑ? 

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Ono sto je zanimljivo,da je TD-4800 kostao 2800 do 2850 dm u zavisnosti od casopisa do casopisa,a Sony 1400 dm.U Stereoplay-u je Sony bio ocenjen bolje za 2 klase,dok su u Stereo-u bili u istoj klasi.U UK je Harman bio 1299 funti a Sony 550 funti.Imao sam davno TD-4500 koji je na mene tad ostavio jako dobar utisak.

Ne mogu da shvatim da skup dek nema svetlo u vratima.

Link to comment
Share on other sites

@Scepane

Da, zaboravih da navedem, TD4800 nema svetlo u vratima. Stvarno su idioti. Mogli su bar da ga ubace iznad kasete... sada se to da odraditi LED-ovkama. Mogli su i tada. Brojac ne prikazuje preostalo vreme, ako ne znate koliko traje kaseta koju ste ubacili, adios... nista se ne vidi kroz vrata.

A nozice TD4800 su plasticne, sa aluminijumskim prstenovima oko sebe. Pa ne mogu da verujem da nisu ubacili svetlo, stavili su prednju plasticnu masku a onda aluminijum oko nozica, koji nikome ne treba. Na kakvim li su drogama bili dizajner/menadzer projekta?

 

@Idler

Odnos, inace, nije ravnopravan. Sony TC-KA6ES sa slika sam pre desetak dana modifikovao izmenom linijskih operacionih pojacavaca u putanji signala. Nista specijalno, slicno kao kod CD-a. Nisam menjao sve, samo neke, ali u oba kola - i za reprodukciju i za snimanje. Imao sam na raspolaganju 5 razlicitih tipova OpAmp-ova (i spalio jedno 2134 kolo usput :() te sam detaljnim slusnim testovima snimanja i reprodukcije dosao do optimalnog resenja. Trebalo mi je dosta vremena za to.

 

Medjutim, za moje uho Sony sada snima i reprodukuje osetno bolje od fabricke verzije. Iznenadio sam se koliko ovaj dek moze da napreduje ako se malo cacne. U odnosu na osnovnu varijantu drasticno se smanjila kompresija srednjih tonova koja postoji kod ovog deka, zvucna slika je postala cistija a detalji visokih su znatno bolji. Ono sto je najbitnije, izgubio se onaj "IC" zvuk po kojem su neki dekovi poznati i koji izvezbano uho oseti kod KA6ES, mada ne velikoj meri. Iako KA6ES i u osnovnoj varijanti zvuci sasvim lepo, poboljsan je (bar za mene) takav da se nikada ne bih vratio nazad.

 

U planu je jos jedan korak modifikacije, ako budem imao zivaca.

 

Eto, takav Sony nastupa protiv HK. Mozda nije skroz fer, ali takav je dekovski zivot, pa cemo videti kom opanci, kom obojci.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...