Jump to content


Kaset Dekovi


ScepanBG

Recommended Posts

Pozdrav svima,

 

Imam deck AIWA AD-WX929, i i dalje radi korektno. ALI mu je display crko, i ne daje nikakvu sliku. Da li nekim slucajem to moze da se nadje kod nas?

 

  :cheers

Enes ako ste misli na novo to sigurno neÄete naÄi, jedini naÄin je da naÄ‘ete neki dek kao donor i prebacite displej ili ako je taj OK onda ostavite svog za nedaj bože. Možda netko od Älanova ima takav dek u rashodu pa vam se javi, ja imam dva komada ali su oba u radnom stanju, sretno :wave2

Link to comment
Share on other sites

Svaka cast UzvarB :cheers

 

Taj dek je radio kod mene par casova i onda riknuo. Cekao sam godinu dana da nabavim CF35 koji ima istu mehaniku (ili neki slican).

Pre nekog vremena sam resio da rasturim CF35, izvadim zupcanike i posaljem ih majstoru da ih izlije ili nekome ko moze da ih napravi na 3D stampacu.

Medjutim, djavo mi nije dao mira i prvo sam sredio i podesio CF35 (nekoliko sati nocnog rada) i taman krenuo da ga slusam, kada su se i njemu raspali zupcanici posle sat vremena rada. Izgoreo sam i bacio ga u kantu. Onih 10 minuta koliko je radio podesen toliko me je iznenadio (CF35) da je tesko opisati. Ali, smucio mi se, kao i CF7500 sa tom u**** gumiplastikom.

 

Bane je i ranije radio cuda, secam se vrata za Sony dek. Za mene, on nije majstor za takve stvari, vec madjionicar. Voleo bih da sam bio takav kada sam bio mladji - radio sam kojesta, pravio sitne delove i resenja ali zupcanike i toliko slozene stvari - nikada. Sada sam vec... omatorio, pa biram sta radim :)

 

Jos jednom, bravo care!!!

Link to comment
Share on other sites

2for hvala, :thumbsup2 potpisujem svaku rijeÄ, tokom dugog staža kojeg imam u ovom naÅ¡em prekrasnom hobiju upoznao sam mnoge ljude, bilo je tu svega i svaÄega ali odavno sam shvatio jedno a to je da pravi i iskreni prijetelj nema nacionalnost, državu, boju itd...on je samo pravi Äovjek kojeg je u danaÅ¡nje vrijeme sve teže pronaÄi u gomili ljudi. BaÅ¡ se radujem ovom dolasku jer Äu upoznati neke nove ljude a i vidjeti drage prijatelje. :wave2

 

PS, nabavio sam joÅ¡ jednog Nakamichija 480, znam rekao sam da neÄu ali kad je mignuo onim ljepim VU metrima nisam odolio. Slika nije od mojeg jer ga nisam stigao slikati ali vizuelno je u super stanju, mehanika radi perfekto no morat Äe malo kod doktora u vezi snimanja, do tada Äu se tjeÅ¡iti sa mojim 480 i 480Z i ostalom braÄom . :)

Sa tim dekom sam se druzio nekih 15-tak dana davne 83 godine,ali crnim.Tada sam znao sto je Nakamichi,ali nijesam mnogo toga razumio na pravi nacin.Dek je bio od mog prijatelja i slusao sam ga na sluskama PIONEER SE 205.Priznajem da silver izgleda prelijepo,mozda i ljepse od crnog.

Link to comment
Share on other sites

Dekofili imam pitanje:

Menjao sam idler gumu na Dragonu i nakon sklapanja primetio da se tranzistori koji kontroliÅ¡u rad DD motora jako greju, onako baÅ¡. E sad, nisam siguran da li su se i ranije tako ponaÅ¡ali jer nisam intervenisao oko uredjaja pa nisam ni obraćao pažnju. Ako je neko imao susret sa tim dekom i zna koja je radna temperatura tih tranzistora da li bi bio voljan da to znanje podeli ovde. Pada mi na pamet da neÅ¡to oko slaganja kapstan osovina nisam pogreÅ¡io ali je to priliÄno "foolproof" posao, par podloÅ¡ki i ćao. Kapstani se lako okreću, jedan se vrti malo duže od drugog, onako na oko, lufta nemaju, taman su u ležiÅ¡tu. Prilažem sliku dotiÄnih tranzistora da bi se znalo o Äemu piÅ¡em:

post-9727-0-11833400-1393009080_thumb.jp

 

JoÅ¡ da dodam da je jedna benigna operacija menjanja idlera na toj mehanici pravi rudarski posao. trihiljadeÅ¡eststotinaosamdesetsedam konektora koji svaki ide na neku drugu od Äetiri Å¡tampane ploÄe a sve tako zbudženo da sam ostario dve godine u dva popodneva Å¡to sam se zezao i sada mi smrdi da ću morati sve ponovo da vadim napolje  :cry:

 

Svaka pomoć dobrodošla

:wave2

Link to comment
Share on other sites

 Ako je neko imao susret sa tim dekom i zna koja je radna temperatura tih tranzistora da li bi bio voljan da to z

 

Провери напоне према  СМ-у, ако Ñу добри онда тако и треба. Давно Ñам га имао.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Imao sam priliku uzeti taj SAE 102, ali je bio nerealno skup za dvoglavi dek...dizajnom podsjeca na nak.....ganjao sam dugo njihov trohlavi model, ali bez srece...rijetki su sa ove strane svjeta.....slusao sam ga...nista spektakularno, ali lijep i zanimljiv je.

 

Ма како год, канта.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...