Jump to content


Kaset Dekovi


ScepanBG

Recommended Posts

Evo da se i ja ubacim. Kao prvo hvala svima na Äestitkana za denone imam i 34-vorku (Å¡ampanj izvedbu) ali mi je bila spremljena u ormaru pa nije slikana. Å¡to se tiÄe denona 800 i 800a imam original uputstva pa Äu Äim se vratim iz germanije i ovjaviti podatke i koju sliku iz uputstva.

InaÄe najviÅ¡e se slažem sa zoranovom izjavom da je denon iz serije ozbiljnijih dekova od 700 pa do 800a vrlo ozbilnja maÅ¡ina Å¡to se tiÄe zvuka, a Å¡to se tiÄe plastike ona je prisutna maximalno. Razlika izmeÄ‘u 800a i 700, 700a i 800je u tome Å¡to je na 700, 700a i 800 boÄne stranice od plastike i kada otvorite deck skida se samo gornji dio poklopca, dok su kod 800a i dalje prisutne te boÄne plastiÄne stranice samo je poklopac od lima cijeli, tj prekriva gornju povrÅ¡inu decka i boÄne (plastiÄne) stranice decka.

Kao Å¡to je i zoran rekao kvaliteta snimka se ne može mjeriti niti sa jednom aiwom tamo sve do f990, pa sve one lijepe excelije (nabavio sam i jednu od njih, osim 009 koju veÄ imam), a pod ni raznio sa jednim RSB-765. Krajem 80-tih sam posjedovao jedam drm-700 i stalno bio u verbalnom sukobu sa jednim kolegom koji je imao technicsa i bio uvijeren ta njegov tecnics bolje snima. Tada sam bio definitivno laik Å¡to se tiÄe svih ovih naÅ¡ih danaÅ¡njih rasprava oko ovih ljepih limenih kutija ali sam bio siguran u jedno a to je bilo da je moj denon bolji.

Razlika između denonove plastike i lima najbolje se vidi na ovoj slici. Gornja dva denona su 800a,a donji je 800.

Ovi Denon-i su stvarno prelepi, makar za moj ukus.
Link to comment
Share on other sites

Evo moram da se pohvalim. JuÄer nakon radnog dana odem na "Flohmarkt" tj. buvljak koji je bio veÄ pri kraju. HodajuÄi tako i promatram Å¡ta ima od meni interesantnih stvari vidim jednog turÄina kako pakira stvari u svoj kombi a ispred kombija stoji crna komponenta. Iz daljine, nekih 10-15m vidim po donjoj strani da se radi o onkyo komponenti. PriÄ‘em bliže kad ono TA-2570 u solidnom optiÄkom stanju, malo prljav ali ne i izgreban, malo su muse klimale nogice koje treba samo malo pritegnuti sa obiÄnim križnim Å¡arafcigerom. Otvorim vratanca vidim onako na oko da su glave ok roleri dosta prljavi ali sve u svemu solidno stanje s obzirom da je to maÅ¡ina stara 20-tak godina.

Pitam ja njega koliko para, kaže on 30€,ja na to ko iz topa nema Å¡anse da je prljav da mu se nogice klimaju i da je vjerovatno neisprvan, i ponudim mu 15€, on 20€, ja 15€ on kaže ne može ja se okrenem i krenem dalje a on zamnom viÄe ajde može za 15.

I tako sam kupio ONKYO Integru TA-2570 za 15€ za kojeg nisam znao da li je ispravan.Dođem na stan upalim makinu i ona radi.

E sad kad kazeta krene svirat na poÄetku malo zavija neÅ¡to kao u smislu da mu treba da se zalaufa kad uhvati pravu brzinu, mislim da se radi rolerima, a možete mi i vi koji se bolje razumijete u ovakvu vrstu mehanike kazati o kakvomkvaru se radi.

InaÄe reprodukcija je odliÄna, pogotovo mu odgovara snimak sa aiwe xk-009, xk-s7000 i sony tc-k770es.

Slike za otprilike pola sata.

Link to comment
Share on other sites

Ah, evo jos malo ceznje: moj Phase Linear pozvao u goste par poznanika... kaze da se dugo nisu videli, pa hajde da se slikaju zajedno :)

Crni Zorane :blink: . Uh koliki je ovaj Nak - PL je ogroman a ovaj je jos veci. Hitachi mi je najlepsi. Cestitke! Nakamichi 700 ZXL :klanjanje ? Jesi li ga probao? Samo sam ga jednom video uzivo - ogroman je - tip nije hteo ni po koju cenu da ga proda iako ga nije koristio ( od njega sam uzeo OMS7).

Link to comment
Share on other sites

Crni Zorane :blink: . Uh koliki je ovaj Nak - PL je ogroman a ovaj je jos veci. Hitachi mi je najlepsi. Cestitke! Nakamichi 700 ZXL :klanjanje ? Jesi li ga probao? Samo sam ga jednom video uzivo - ogroman je - tip nije hteo ni po koju cenu da ga proda iako ga nije koristio ( od njega sam uzeo OMS7).

Slažem se Alex, jeste lep Hitachi.

Zoki svaka Äast ! Kakav je zvuÄno u odnosu na ostale? Jesi li ga testirao, trebalo bi da je to dobra maÅ¡ina ?

Pozdrav :cheers

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...