Jump to content


Kaset Dekovi


ScepanBG

Recommended Posts

Imao sam na kratko i fostex D15 . Zvucno nije bio nista bolji od dtc-55es i 59es. Stim sto je sony teski hi end po kvalitetu izrade.

Fostex je lep, ali toliko jadno napravljen da je to za ne poverovati. Prednja ploca od jogurt plastike koja se uvija na dodir, vrata koja su morala da se dosteluju jer je od godina malo pocelo da zapinje. A kuciste je od lima malo debljeg od onog na poklopcima za pastete. Kakvo razocarenje. Kad se skine poklopac, posle muke tantalove da legne na svoje mesto...smesno. Napajanje ko u jeftinim plejerima...ali mehanika odlicna. Pouzdana i nepogresiva, radi kao sat posle pitaj boga kolko kilometara trake.

Zvuk je odlican sobzirom na kvalitet izrade. Zao mi sto nemam slike, ali sam uredjaj detaljno rastavljao i cistio do najsitnijih detalja, zato je i bio kod mene. Nemam predstavu da li je i ovaj sa oglasa takav, ali definitivno tesko da vredi one pare trazene na KP.

Link to comment
Share on other sites

Obicno je Rec Out sekcija na pojacalima resena na neki od sledecih nacina:

1. Signal se vuce sa izlaza ulaznog selektora, uz mali otpornik na putu signala. Ili ima svoj sopstveni, paralelni selektor.

2. Mnogo bolje resenje je poseban bafer za rec out kojim se anulira uticaj prikljucenja deka i njegove ulazne otpornosti na ulaznu sekciju pojacala.

Mislim da sam negde cak video i da je Rec Out direktno i paralelno spojen sa ulaznim selektorom, ali ne mogu da se setim gde, ovo je krajnje primitivno resenje.

Realno, ne bi trebalo da postoje razlike u zvuku i ako signal ide preko bafera, ukoliko je sve dobro odradjeno.

Medjutim, kada se koriste jevtini elektronski preklopnici (4066, na primer i sl.), lako moze da dodje do cujne razlike cak i kod skupih uredjaja, primer je Revox B285.

Najvisi kvalitet se, naravno, dobija direktnim snimanjem sa izvora (CD itd.) ukoliko je to moguce.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...