Jump to content


Kaset Dekovi


ScepanBG

Recommended Posts

@Accu

Ala si krenuo sa nudizmom, pazi da te ne zabrane zbog golisavih slika :)

Nisam neki poseban ljubitelj Pioneer dekova, ali da imaju dobrih modela - imaju. Istorijski gledano, skoro sam siguran da je jedino Pioneer primenio neka nova tehnicka resenja kada su ostali vec digli ruke i samo menjali dizajn ili kozmeticki usavrsavali postojece modele. Nesto imam utisak da su sve to izvukli iz fijoka gde je to camilo godinama.

Evo "golisavih" slika CT95 :) Obratite paznju na primenu bakra oko elektrolita i na integrisanim kolima...

post-9475-0-22030600-1316977505_thumb.jp

post-9475-0-43241500-1316977508_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

... A sto je nezgodno napravljen (844)... sa istim konektorima za razlicite stvari.

No, zamajci su mu kao fildzani...

Nisam se nikada dokopao 846 - isti kao 844 ali sa DD motorom.

Interesantno je pogledati i zemlju proizvodnje za neke Dual dekove: ja sam pronašao dva deka koja su bila "Made in Japan"...

Jedan od njih sam i imao, prvi moj ozbiljniji dek, ali sve u svemu - igraÄka, i pored tog "Japan". Danas je samo sentimentalna uspomena.

Link to comment
Share on other sites

Dual je svoje prve dekove pravio u Nemackoj, sa potpuno originalnim resenjima, mehanikom i evropskom elektronikom. Neki od njih su bili veoma dobro primljeni u Evropi (ne samo u Nemackoj, vec i u Britaniji), na primer DUAL C810. Kasnije su poceli da prave dekove negde u Japanu, verovatno su imali ugovor sa nekim OEM proizvodjacem.

Interesantno je da Braun C3 koji sada radim ima na mikroprocesoru jasnu oznaku DUAL-a :)

Dekovi pravljeni u Japanu izgledaju lepse i robustnije, ali mi se cini da po kvalitetu zvuka nisu na nivou par evropskih DUAL-a koje sam cuo. Meni deluju kao "obicni" japanski dekovi, solidni i nista vise, dok evropski imaju dusu u svom zvuku.

Posebno mi se bio dopao C939 - mozda je ruzan u odnosu na Akai i Technics dekove tog vremena, bez gomile metala, nesalomivih dugmadi, sminke i sjaja na sve strane, ali svira za sve pare i uglavnom bolje od vecine japanskih konkurenata.

Link to comment
Share on other sites

Imam Dual C-844 i ovai vaši postovi su me ponukali da ga ukljuÄim i poslušam kasetu koju sam snimio na njemu prije par godina, snimak je sa gramofona na brzini 9.5 i mogu vam reÄi da taj dek možda nije sam vrh ali radi bolje od gomile razvikane plastikarije, o izgledu nebih ali meni je prekrasan.Imao sam i Duala C-830 iz 81', ta mehanika ima u sebi jedan veliki zupÄanik i on se izvitoperio od starosti i vjerojatno loše plastike pa je mehanika bila izuzetno buÄna a nisam uspio nabaviti novi, šteta jer dek izgleda odliÄno i mislio sam da Äe trajati sto godina, nisam ga nažalost slikao jer je to bilo jako davno ali sva sreÄa da imam katalog iz 81' pa je slika iz njega.

post-15891-0-77991800-1317026414_thumb.j

post-15891-0-67325900-1317026430_thumb.j

post-15891-0-25204600-1317026455_thumb.j

post-15891-0-57107600-1317026892_thumb.j

post-15891-0-92050300-1317027594_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima, uzgred jedno pitanje.U koju klasu (smeca) od 1-10 ulazi technics rs-bx606?

Kakve veze ima gdje pripada ako je smeÄe onda je smeÄe, niste naveli razlog zašto vas to zanima, imate li taj dek ili ga želite kupiti-prodati, mislim da bi mnogi bili prezadovoljni da imaju ovaj dek, jest da je plastikarija ali ipak je troglavi, DD motor, Dolby B,C, HX PRO, mana mu je jedan kapstan ali kako se kaže, koliko para toliko muzike.

Vlado molim vas da mi ne zamjerite ali jednostavno mi bode uši i oÄi kada se dek naziva tako ružnim imenom, imam ih 146 u kolekciji i ni za jednog ne mislim da je smeÄe. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Da, u pravu si.Ruzno sam se izrazio.Imam taj dek i nisam nesto zadovoljan sto se tice zvuka.Vise me zanima sta mislite o Denonu dr-m34hr.I njega imam sa tim sto mislim da mu je malo izlizana glava za reprodukciju.Inace sam zadovoljan kako snima, pogotovo na starije i kvalitetnije normalke. Da li je problem naci glave i zameniti ih?To je model iz 88 godine, triglave, tri motora, closed loop dual capstan.Kada sam ga dobio od nekog nakupca iz bg zatekao sam cudo zemlje u njemu, preko glave je bio mastan sloj masnoce i prasine.Cistio sam glave i na kraju zatekao playback glavu sa nekim linijicama, verovatno tragovi koriscenja i neodrzavanja... inace mehanizam deluje zdravo, necuje se u radu uopste, kada namotava traku ne ostavlja tragove krivudanja.Sve u svemu treba mu dobra restauracija.Svidja mi se i mislim da je to ono najbitnije i zato bih voleo da ga sacuvam i koristim ali skroz ispravnog.Evo jedne slicice (nije moje, sa neta je ali je isti takav).

Takodje me interesuje sta mislite o nabavci neceg ovakvog?Stare su kasete ali te su i najbolje ali kada su ne koristene.Ko zna sta su prezivele, znam sta sve moze coveka da snadje ali ipak mozda vredi probati http://www.kupujemprodajem.com/chrom-kasete-992282-oglas.htm?filter_id=5043912post-26397-0-42388600-1317060502_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Denon DRM34HR je prilicno solidna masina. Dajte slike glava iz vise uglova i u sto vecoj rezoluciji pa da vidimo da li su stradale. Postavite i slike rolera.

Meni je najgluplje kada se prodaju kasete "jednom snimljene". Ne stradaju one od snimanja i presnimavanja u magnetno/elektricnom smislu ni delic koliko stradaju od losih rolera, neodgovarajucih sistema za namotavanje/premotavanje i razdesene mehanike. Zato, snimljene jednom, ali reprodukovane 100 puta... neka, hvala.

Link to comment
Share on other sites

Drago mi je da mi ne zamjerate, što se tiÄe Denona imam DR-M33HX i zadovoljan sam mada bih volio nabaviti DR-M44HX, što se tiÄe vašeg možda bi bilo najlakše naÄi drugi kao donor, vjerujem da se te glave nalaze i u drugim modelima ali o tome Äe vam možda više pomoići deÄki koje se bave servisom, što se tiÄe polovnih kaseta osobno sam prolazio i dobro i loše tako da Äete saznati što ste kupili tek kad ih donesete kuÄi i poslušate-presnimite na vašim dekovima.

Link to comment
Share on other sites

Posto nemam kvalitetan foto aparat moracu da se snadjem pa sto pre postavljam slike glava.Drago mi je da pravi znalac kaze da je masina solidna jer sam se stopio sa ovim dekom.nemam pojma zato, sigurno zato sto nisam imao boljeg do sada.

Inace sam do sada posedovao sledece dekove:

-Technics m222

-Technics-rs-bx606

-Sony tc-wr 735s

-Denon dr-m34hr

-Aiwa ad-f 410

-Aiwa ad-f 450

-Pioneer ct-737

i jos neki Jvc dvoglavi model ali je bilo davno.Sve su to slabiji modeli ali sta da se radi.Kada sam bio mladji nije bilo jednostavno izdvojiti vise para za neku kvalitetniju masinu.Ipak i dan danas volim dekove i kasete i uvek ce mi makar i ovi slabiji modeli lepse zvucati od konfekcijiskih cd plejera i diskova raspakovanih iz mp3 formata.Imam nekih 50-ak uglavnom hrom tdk, maxell i sony kaseta koje je starir brat snimao i debelo placao.Uglavnom ih je narucivao od nekog lika iz Cantavira.Taj je dobijao muziku mislim iz engleske, imao dobre dekove a snimao je uglavnom na tdk sa, maxell xll, xll-s, maxell ud II.Ima dosta maxi singlova, remixa i dmc mixeva(pop disco i dance muzika 80-95).Danas muziku snimam sa kompjutera, lose resenja ali sam ga ublazio sa audiophile 24/96 karticom a muziku skidam sa neta u flac formatu a snimam na denonu... Opet lepse zvuci nego naprimer preko sony cdp-415...

Link to comment
Share on other sites

Lijepo je Äuti da još postoje ljudi koji vole dekove, probajte se snaÄi za bolji aparat jer sam siguran da Äe vam deÄki pomoÄi u sredjivanju vašeg Denona, inaÄe pokušajte nabaviti neki od Nakamichi dekova, nije nužno da bude troglavi, ja sam se i više nego iznenadio kako snima Z-480, nabavio sam još jedan a poslje i Troglavi Z-482, dekovi nisu šminka ali vrijede svaku paru, do sada imam 9 Nakova i svaki je poseban na svoj naÄin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...