Jump to content


Mozartov Sistem


alex_ris

Recommended Posts

Lep sistem kolega,  ;-) nisam nikada slusao te Jamo zvuÄnike mada sam o njima Äuo samo reÄi hvale pa verujem da jako dobro sviraju! Elem zanima me koji HiDiamond zvuÄniÄki kabl imaÅ¡ (ja imam HiDiamond 1) i iskreno da ti kažem baÅ¡ sam zadovoljan, neutralan je, daje lep bas, ali najviÅ¡e Å¡to me je privuklo pri kupovini je sam izrada koja je totalni vrh od žice do onih fensi ÄiÄeva koji se odvrću i mogu da se naÅ¡rafe papuÄice, ma kabl je bruka, kakvi su tvoji utisci?

Link to comment
Share on other sites

@ ska62

To na dnu police je internet strimer + fm tuner. To je neki brend DNT a model se zove iPdio. I nije tako loÅ¡ s obzirom da vredi nekih 100 i neÅ¡to evra. Wireless je i koristi reciva listu stanica (znaÄi viÅ¡e hiljada internet radio stanica).

 

@toza

U ovom setapu je izvuÄen maksimum iz Jamo-a D830. Jako puno detalja, vrlo prostorno, bass je veliki dubok, izkontrolisan. Neznam koliko si imao prilike da sluÅ¡aÅ¡ Trafomatic pojaÄala, ali se može reći da kod njih nema mnogo kompromisa. Naime to je push-pull pojaÄalo od 30w u A klasi. Veliki torusni trafoi mu daju neverovatnu agilnost i puno snage. Kada bi sluÅ¡ao ovakvo pojaÄalo a da ne vidiÅ¡ da je lampaÅ¡, pre bi rekao da je neki rasan tranzistorac po dinamici ali zaÄinjen mekoćom i toplinom lampi. To je nekako zavodljiv, melodiÄan, Å¡armantan zvuk. Sa druge strane vrlo je nezgodan za odabir izvora i kablova. California Audiolabs DX-2 CD player koji sam ranije koristio na Trafomaticu nije svirao dobro, naima imao je premekan i rasplinut bas i pomalo napiÄene visoke. Mnogo viÅ¡e mu sada prija NAD C542 jer valjda 24-bit konverter na NAD-u radi posao i daje precizniji izlaz sa viÅ¡e dinamike i utegnutijim zvukom u krajnjim gornjim i donjim frekventnim nivoima. Trafomatik ultimativno Å¡alje na izlaz ono Å¡to mu se da na ulazu i sa niskobudžetnim izvorom vrlo lako se uniÅ¡ti sve ostalo. TakoÄ‘e je važno dobro odabrati kablove, naroÄito strujni, koji mora da bude Å¡to boljeg kvaliteta. Mislim da je Kimber PK-10 minimum koji ima smisla staviti na Trafomatic.

 

@dragec

Da to jesu HiDiamond 1 i ovi kablovi su za mene bili pravo otkrovenje. Å irmovani su u potpunosti i imaju izuzerno visoku Äistoću bakra. Vrlo su neutralni, Å¡to si verovatno i primetio, i meni su baÅ¡ takvi i trebali. Nakon bezbroj kablova (farbaÄa zvuka) koje sam probao tražeći najpogodnije, prosto sam odahnuo kada sam prikaÄio ove kablove. Odmah sam naruÄio i pripadajuće džampere pa sam sada joÅ¡ zadovoljniji... 5 zvezdica za ovaj kabal *****.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...