Jump to content


Šta se sluša ?


den!s

Recommended Posts

Album Cornbread Lee Morgana iz 1967 se danas smatra jednim od najboljih (verovatno najbolji posle Sidewinder-a) koji je snimio u svojoj kratkoj karijeri. Odlicna postava na albumu: Billy Higgins na bubnjevima, Hank Mobley, Jackie McLean i mladi ali sjajni Herbie Hancock. Na ovom albumu Hancock svira zbilja sjajno. A i ostali su na vrlo visokom nivou.

Inace ovo je jedan od poslednjih (mozda i poslednji ?) snimaka koje je Jackie McLean napravio za Blue Note. Te iste godine je dobio otkaz od Blue Note-a i dosta dugo potom uopste vise nije snimao (nije bilo lako naci angazmane paq je trebalo naci druge izvore prihoda).

album.jpg

Link to comment
Share on other sites

@Thecoki Pretpostavljam da je @Delija pod "pure DSD" mislio na snimke gde je DSD korišćen u celom lancu snimanja što ovde svakako nije slučaj. Ni to što je album objavljen i u formi DSD fajlova ga ne čini pravim DSD izdanjem, niti bi trebalo da bude razlike između SACD rip i pomenutih DSF fajlova. Inače, transfer sa originalnih master traka i DSD remastering je urađen u bečkom studiju "CS Mastering", kao i za mnoga druga, gotovo kultna ECM izdanja, što se može videti i na njihovom web sajtu.

https://csmastering.de/work6.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...