Jump to content


Šta se sluša ?


den!s

Recommended Posts

Neverovatan film. Dokumentarni (na yifiju se vodi kao da je iz 2008 a ima i prevoda)... Pogledati obavezno i delove na YouT. Mnogo podataka, intervjua. Fantasticno, legendarni producenti snimatelji i neverovatni studijski muzicari koji su odsvirali i prakticno napravili ogroman broj kljucnih pesama najpozanatijih autora i vokalnih solista.

THE WRECKING CREW !!!!!

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Wrecking_Crew_(2008_film)

Jedna od zvezda odlicna basistkinja pre svega ali i dobar gitarista - Carol Kaye.

(kaze u filmu da je u jednom momentu zaradjivala vise nego predsednik... Koliko su snimali)

The bassist Carol Kaye in this sentimental documentary from Denny Tedesco.

Link to comment
Share on other sites

Meni Pink Floyd od kada su izbacili Waters-a gubi oštricu i avangardnost koju je imao pre albuma The Final Cut koji je i izašao u solo Rodžerovom odmetnutom aranžmanu na osnovu materijala koji Gilmur nije želeo na albumu Wall.

A Momentary Lapse Of Reason je Gilmurov projekat, ali je najavio zaokret prema njegovoj "njanjavosti" koja je ranijih godina bivala sukobljavana sa Rodžerovim kreativnim ludilom.

The Division Bell je i dalje produkcijski Floydovska priča ali njanjavo i dosadno jer je Gilmur još više ubacio te njegove dosadne i pojednostavljene melodične aranžmane bez zapleta i intrige koja ih je krasila u ranijem periodu.

Ovaj zadnji koji potpisuje David je ogoljena dosada i repeticija pomenuta dva albuma, sa eventualno malo mistike u Red sky at night i blues živosti u This heaven pesmi, ama ništa vredno pažnje.

Link to comment
Share on other sites

Bojim se ove rasprave..Waters - Gilmour?..Real -Barca? Puma - Adidas? Pc -Mac? Kokakola - Pepsi?

Znamo dobro da nas to nece nigdje odvesti...nekome njanjavo nekome ne...Mozda je Division Bell njanjav ali meni nesto poput High Hopes je remek djelo...makar i bez avangardnosti...(traziti je ultimativno od ljudi od 70 godina je pomalo suludo)...sve u svoje vreme..kada bih ocekivao od Gilmoura, Erica C ili recimo Jethro Tull da imaju avangardnost koju su imali kao mladi stavraoci...ne bi bilo lijepo od mene...Na mladjima svijet ostaje..Dakle, prihvatam..." nista vrijedno paznje ":  :)..Idemo dalje :)

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Father said:

Jednostavno su bili odlična dvokomponentna kombinacija dok je trajala.

Sa ovim mogu da se slozim...ali..vidis ja uvijek to gledam na drugi nacin..Gledam tako da mi,  konzumenti takve umjetnosti uvijek tu profitiramo...Poslije raspada velikih bendova ili bendova koji su imali jake autorske licnosti ( koje su vjerovatno kocili jedna drugu u raznim smjerovima pa taj raspad dodje kao neminovnost) uvijek sam to gledao kao profit za moje usi..Dakako, nekad manje nekad vise uspjesno ..ali uvjek interesantno.Ko je koga tu kocio u kreativnosti ili su samo imali razlicite poglede na istu stvar, manje je bitno.Uvijek sam gledao to kao na "dobitak""..Zamislite s0amo Beatlese...nije to samo dvojac Lennon -Macrtney nego 4 jake muzcke licnosti..MIlion slucajeva..pa cak i jedan Sarlo Akrobata nije mogao ":trpiti" takva dva velika autora kao sto su Mladen i Koja...U slucaju PF meni je uvijek to bilo tesko reci "koja strana" me vise privlaci..Gilmourova ili Watersova..kao sto bi bilo jako nepravedno zanemariti Rick Wrighta ili cak Masona....pa ako hocete i sve onoga sto im je Syd ostavio u amanet...tako da..duga prica...bez pravog rjesenja...Decku se ne svidja ":on the Island" i nek ide dlaje....bespuca muzike su beskonacna..naci ce se vec negdje..kada uspije da razumije i nadje sto mu lezi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...