Jump to content


Šta se sluša ?


den!s

Recommended Posts

Za sada na netu ima mp3, (320) i dosta dobro zvuči.Skroz je ok album, naravno potpuno je potomvetjisao, ali ako, bolje da naši imaju njega za uzora, nego tamo neke U2, Mission, i tako neke sačuvajmebože grupe.Moram da dodam da su neki tekstovi baš odlični, dok su drugi potpuno nebulozni.Sve u svemu, men' se sviđa ovaj album.

Link to comment
Share on other sites

Cover.jpg


Odličan je Kralj Čačka. Traži da se popije dok se sluša ali to u ovim krajevima nikad nije bio veći problem. Generalna nota albuma je globalna ali je štim lokalni, otud ovakvi tekstovi koji mi se jako dojme, ne mož svako da shvati to svojevrsno podsmevanje sopstvenoj poeziji... a to nije lako izvesti jer ego vreba iza ugla sa toljagom u ruci. Zato je, recimo, Goribor iz Bora napravio pravu stvar jer to nije moglo da dodje takvo kakvo je iz Beograda ili Zagreba. Ne kažem da je ovo na istom nivou ali nije ni daleko ako pokušate da se setite nečega što je u zadnje vreme dolazilo iz BG ili ZG. I ne radi se o lokalpatriotizmu nego osećam da ovaj Kralj ima isti sentiment kao i ja i da tama dolazi iz pravca Mordora i da smo najebali svi. Sa druge, vedrije strane, na raspustu sam i pio sam slusajuci album domaću rakiju, berba 2014, ona masna i pitka od koje sutradan ne boli glava, ali zato otvara euforične prozore tokom konzumacije i tad se svašta vidi i čuje . Srećna Nova Godina svima, da smo živi i zdravi!
Link to comment
Share on other sites

20 sati ranije, trotter said:

 Srećna Nova Godina svima, da smo živi i zdravi!

Srećna i berićetna novim i starim naslovima, sa posebnim osvrtom na novootkrivenim starim.Plus zdravlje, sreća, love, lova.kolo.gif

P.S.Ujko, vrlo dobro kapiram taj čačanski stil, kuma mi je iz tog grada, a kum iz Požege.Najbolji prijatelji.

Link to comment
Share on other sites

Andrew Hill je jazz pijanista koji nije bio preterano poznat sirokoj javnosti. Pripadao je post-bop struji u jazzu, mada su neki tu njegovu svirku nazivali i avangardnim jazzom. Ima tu dosta i free jazz uticaja. Meni licno njegova svirka najvise lici na ono sto je svirao Eric Dolphy. U svakom slucaju njegov stil sviranja je poseban, nesvakidasnji i van sablona.

Verovatno najbolji album Andrew Hilla jeste Point od Departure, snimljen 1964 sa vrlo jakom postavom: Eric Dolphy, Tony Williams, Kenny Dorham, ....  Neobican album, na tragu free jaza ali sa vise strukture. Moze da se oseti u piano solo deonicama eho Monka, po povremenim atonalnim ispadima.

U svakom slucaju vredi poslusati ovaj album, koji i za danasnje pojmove zvuci neobicno sveze i moderno.

Andrew Hill-Point of Departure.jpg

Link to comment
Share on other sites

31 minuta ranije, TurboMaximus said:

Hila treba pretresti temeljno.

Slazem se. Ali s obzirom da je snimio dosta albuma, to trazi vreme. Meni narocito interesantno izgledaju njegovi albumi iz 1960-tih ali je njegov Dusk iz 1999 svojevremeno bio proglasen za jazz album godine. To znaci da treba obratiti paznju i na njegov pozniji rad.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...