Jump to content


Antena ???


wwweljko

Recommended Posts

Trebala bi mi neka kvalitetnija zemaljska antena da bi poboljÅ¡ao prijem rts (Äitaj rts HD),za sad imam prijem ali se sa vremena na vreme gubi.Nalazim se 100 km istoÄno od BGD, nemam volju da gledam po ostalim forumima , nekako imam neku vrstu poverenja u ljude na ovom ,pozdrav svima. :(

Link to comment
Share on other sites

Najbolje je da ih pozoveÅ¡ i pitaÅ¡. Svakako mogu da se naprave kanalne antene, ali nikad ona koja prima samo taj kanal, uvek ćeÅ¡ primati i susedne kanale, doduÅ¡e slabije, ali će ih biti. Å to viÅ¡e ideÅ¡ na gore ili na dole od željenog kanala, oni će biti sve slabiji. Hirschmann pojaÄala su u samom vrhu. Mi ovde dobijamo HRT preko njih. Sigurno je Dual iz KruÅ¡evca dostupniji, mogu da ti naprave i kanalno pojaÄalo. Kanalne antene i pojaÄala od Hirschmann-a treba poruÄiti iz NemaÄke, pa dok stignu..

Pitanje je da li ti je potrebna kanalna antena. Ovako može još ponešto da ti ''upadne'' iz BG, što ranije nisi mogao da uhvatiš.

Link to comment
Share on other sites

Trenutno "hvatam i" rts1 i 2,fox,studio b,avalu,pink,happy i neke lokalne duga(PA) ,smederevo,nebi bilo loše da jednim udarcem ubijem dve muve (rts HD + ostali kanali kvalitetniji).Do sada sam gledao digi dok ga nisu.....sad sam prešao na zemamljsku pa me prijem malo :(

Koliko bi koÅ¡tala neka ozbiljnija komabinacija (antene+pojaÄalo)Hirschmann (jer je nemac nemac).

Link to comment
Share on other sites

Tako je. Samo joÅ¡ jedna napomena. Ta Hirschmann antena je za UHF podruÄje, nije za VHF, Å¡to znaÄi da neće proći RTS 1 (obiÄan) sa Avale na 6. kanalu. Ako hoćeÅ¡ i njega da pratiÅ¡, vidi da li to pojaÄalo ima i VHF. Onda ćeÅ¡ tu tvoju mrežastu da prikljuÄiÅ¡ na VHF, samo bez te njene ploÄice, direktno, masu kabela na jedan zavrtanj, a signal na drugi.

Link to comment
Share on other sites

Zvao sam danas ELTU-u u NS .Naravno javila mi se sekretarica sa odgovorom da je "ovo veleprodaja" i naravno nezna ime ni jedne firme sa kojom sarađuju i koja prodaje proizvode koji oni distribuiraju.

Pitanje za milion $, gde mogu da kupim Hirschmann antenu u BG ili NS.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...