Jump to content


Kako i sa cim ste poceli?


uzvarb

Recommended Posts

iskra gramofon narandzasto-crne boje sa ugradjenim pojacalom i dva pripadajuca full range zvucnika. Provlacio se i neki Philips magnetofon u kofercetu.

Posle je gramofon crkao pa ga je zamenio auto radio prikacen na iste te zvucnike sa ogromnim DIY transformatorom od 12v - stiglo je vreme kaseta.

Posle je doslo vreme famoznih mini linija sa odvojivim kutijama, ja sam imao neku Hitachi, nije bila losa.

Link to comment
Share on other sites

Uh, taj Pioneer je prelep!Pre par meseci se prodavao jedan SA8800, samo, tad nisam znao da će mi trebati pojaÄalo.

Pioneer je bio k'o plavusa. Prelep i isprazan. Nije mogao ljudski da potera KEFa ( mozda je krivica do Engleza a ne Japanca). Odnosno kad ga potera kako treba, nije moglo da se izdrzi u sobi. Ipak mislim da je Pioneer bio nedorastao zadatku, iako je bio najjaci tadasnji model.

Link to comment
Share on other sites

@VuleJohn, pa ovo je zabava, a ne potraga za smislom života.

@siroma

Neko je govorio da je 8800, iako, slabiji, zvuÄno priliÄno bolji.Å ta znam, zbog onih vumetara, oprostio bih mu loÅ¡ zvuk, donekle.

Od svega toga je bolja soÄna ovÄetina, mlaka.Nemam snage ni da kucam, kol'ko sam se odvalio.

Uživajte.

Link to comment
Share on other sites

Isto i ja, samo sa "original" Koerting zvuÄnicima, beÅ¡e to neko Äudo sa piezo (?) visokotoncima i kontrolom jaÄine istih. Osim Å¡to je dek bio sklon gužvanju metal-traka, nije to bilo tako loÅ¡e, za mene klinca...

Zvucnici su bili model B-100.Sa dekom sam i ja imao problema.Secam se da je prva kaseta koju sam snimio na njemu bila TDK AD-60(kupljena tad u Robnoj Kuci).Risiver mi je radio besprekorno,nikad nijedan kvar na njemu.Vizuelno prelepo izgleda taj komplet.

Link to comment
Share on other sites

PoÄeo sam sa Dual gramofonom CS 701, Heco risiverom SMR 640 i Heco zvuÄnicima iz te serije. To je bilo 1975. Zvuk je bio topao, veseo, ali i priliÄno detaljan. Risiver je joÅ¡ kod mene i radi kao prvog dana. Gramofona mi je bilo malo žao kad sam ga prodao, poÅ¡to je bez problema tukao mnoge, razvikanije marke.

dual-cs-701.jpg

heco-smr-640.jpg

Link to comment
Share on other sites

Na poÄetku bi neki Riz trubadur ili turandot viÅ¡e se i ne sećam, kasnije Toska 10. Osamdesetih se doÄepao kutija koje je po mom opisu zvuka napravio neki Zoran koji je tada radio u Telekomu kod Lole RIbara tako neÅ¡to. Elem, kutije su bile sa niÅ¡kim drajverima duplim bas jedinicama, pozamaÅ¡ne bogami. To je zaista lepo radilo a i danas(poklonio ih paÅ¡i). Najbolje su Å¡ljakale na Harman Kardon hk 430. BaÅ¡ bi bilo interesantno ako neko poznaje dotiÄnog Zorana da javi.

Link to comment
Share on other sites

Prvo cega se secam je da je cale je imao neki mono Philips 4 tracks magnetofon, kojim su roditelji snimali nase prve glasove i muyiku sa radija i TV-a za kucne zabave.

Kad smo ja i brat porasli i poceli da se bijemo oko toga sta ce da se snima, slusa i da presnimavamo trake jedan drugom nabavio nam je 1979-te neko ovakvo chudo, koje jos uvek lepo radi :

Crown-CSC-8501.jpg

kupio nam je i po par kaseta koje smo krili jedan od drugog.

Uskoro sam poceo da pratim SAM, obilazim subotom Nishki buvljak u potrazi za ispravnim TDA800/810 i 2N3055 ...,

da uparujem AD161 sa 162, ... da pravim prve kutije i pojacala, i sve tako dok 1985. nisam cuo kod strica u Bg-u AR4 donesene sa studijskog putovanja u GB.

Tako je nastala ova moja teska neizleciva bolest.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...