Jump to content


Accuphase news


accuphase

Recommended Posts

Recimo to ovako: "One of the things to do before you die". Jezivo dobro. Posebno u kombinaciji sa navedenim zvuÄnicima. SACD verziju albuma "Brothers In Arms" od Dire Straits nikada pre ili posle ovog slušanja nisam Äuo u boljem izdanju. I obiÄan CD je zvuÄao perfektno. Ovo je dugo godina bio za mene referentan zvuk. Neverovatna simbioza izmeÄ‘u komponenata koja je pokazala svu raskoš SACD kao formata, pojaÄavaÄ je izvanredno kontrolisao Yamahe koje su prosto blistale. Ovaj sistem je "krivac" za moj ponovni ulazak u svet Hi-Fi. U tom momentu sam "shvatio" da moram imati takav zvuk. Navedeni denonov kombo: http://www.avland.co...asa1/sa1lrg.jpg je u to vreme bio straviÄno skup (7.500eur po komponenti, ukupno 15000eur). Posle 7 godina uspeo sam da Äujem takav zvuk i kod sebe u sistemu (koji je naveden u potpisu) ali sa jednim znaÄajnim dodatkom - Weiss Minerva dac-om (5000$) koji nažalost nije u mom vlasništvu:

http://www.computera...wire-dac-review .Gotovo u dlaku identiÄan zvuk. Moja postavka jedino nije imala mogućnost reprodukcije SACD-a mada su DSD fajlovi zvuÄali priliÄno dobro. Malu prednost bih dao mojoj amplifikaciji. Ne znam kako se ponaša DCD SA-1 kao dac, ali ako je na nivou reprodukcije diskova onda bih njemu svakako dao prednost u odnosu na moju postavku - zbog mogućnosti da reprodukuje SACD.

Link to comment
Share on other sites

Nažalost nisam u istom setup-u. Ono što bih mogao da uporedim su pojaÄavaÄi jer je to bio predmet mog interesovanja u poslednje vreme, sa namerom da vidim koji od njih najviše odgovara Yamaha NS-1000M. Moram reći da sam ova poreÄ‘enja pravio u desetak navrata po nekoliko sati. Redosled bi bio sledeći:

1. Link Audio (ubedljivo najbolji pojaÄavaÄ koji sam imao priliku da Äujem)

2.- 3. Forte Audio Model 1 i Accuphase E-406V (mada se meni više dopada Forte)

4. Accuphase E-305

Što se tiÄe izvora zvuka moje interesovanje je više usmereno na PC reprodukciju i DAC-ove.

Ljudi koji su slušali na istom sistemu i Äijem mišljenju verujem kažu da je Accuphase DP-85 još bolji:http://www.accuphase...ys/dp-85_e1.htm,

i da je Sony SDC-777:http://www.avland.co.uk/sony/scd777es/ odliÄan.

Link to comment
Share on other sites

Denon ima neka JAKO zanimljiva resenja to cu cak i ja da priznam. EI trafoi, ali dual - za svaki kanal po jedan, plus izlazni stepen zasnovan na samo jednom paru tranzistora, koji trpe veliku struju... Ja volim takvo resenje.

A Accuphase E-450 sam slusao, sa i bez Accuphase strujnog filtera - i da, jeste integralac da se covek smrzne. Za te pare, doduse ima pre-power kombinacija koje su isto "secenje", ali u svakom slucaju vredi "gladovati". Sprava je da se SMRZNES. Realno, da se nadovezem na ovo gore, jedina dva stvarno dobra resenja koja sam cuo, a da imaju vise od jednog para tranzistora u izlazu su Accuphase i Krell. (Pass Labs nisam cuo).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Denon dcd-sa1 & pma-s1 više nisu u ponudi, niti u prodaji, a naslednici dcd-sx & pma-sx nisu ni predviÄ‘eni za prodaju van tržišta japana !

S druge strane Denon dcd-2010ae & pma-2010ae, su više nego dovoljno kvalitetni, u svakom pogledu, preporuÄujem da ih poslušate...

Apsolutno tacno !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Na sajtu na Engleskom su predstavljeni C-2820 i E-360, ima i brosure za download.

Moram da priznam da, iako ne volim zlatno, VRLO rado bi posedovao taj E-360. Za E-460 nisam siguran da li je korak napred ili nazad u odnosu na E-450 (taj prelazak na MOSFET me kopka), ali i ovime bi bio srecan.... Ne znam gde bi nasao novac, ali eto... stvarno dobro deluje sprava.

Link to comment
Share on other sites

Na sajtu na Engleskom su predstavljeni C-2820 i E-360, ima i brosure za download.

Moram da priznam da, iako ne volim zlatno, VRLO rado bi posedovao taj E-360. Za E-460 nisam siguran da li je korak napred ili nazad u odnosu na E-450 (taj prelazak na MOSFET me kopka), ali i ovime bi bio srecan.... Ne znam gde bi nasao novac, ali eto... stvarno dobro deluje sprava.

Nikola, Nikola... opet ti "na mojoj Accuphase fan-temi" ?

Å ailim se naravno, ali mi se sve nekako & sve viÅ e Äini, da si na putu da izneveriÅ  republiku(black box society), jer ti se opasno sviÄ‘a "tozla", koje uz to opako svira !

Aj priznaj da kujeŠ zaveru, i da ćeŠ uskoro ukoliko već nisi napustiti "republikance"... kako god, Šta da ti kažem sem WELCOME.

logo_accuphase.jpg

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Za fanove i one koji vole poređenja "staro vs novo"...

Accuphase e-360 brošura(eng)

- http://accuphase.com/cat/e-360_e.pdf

Accuphase e-350 brošura(eng)

- http://accuphase.com/cat/e-350_e.pdf

Accuphase c-2820 brošura(eng)

- http://accuphase.com/cat/c-2820_e.pdf

Accuphase c-2810 brošura(eng)

- http://accuphase.com/cat/c-2810_e.pdf

Link to comment
Share on other sites

Niko ne zna sve, niti je sramota pitati... elem, Accuphase t-110cs, predstavljen tržiÅ¡tu 11/1995-te je kakav tuner, o kojem formatu oÄigledno digitalnog emitovanja radio-signala je reÄ ?

- http://accuphase.co.jp/cat/t-110cs.pdf

Ne, ne radi se o sada već (po)odavno napuštenom sat/cable dsr-formatu, korišćenom u evropi i nikada prihvaćenom u japanu.

Da, znam da je brošura na japanskom, ali...

- http://audio-heritag...er/t-110cs.html

- http://audio-databas...er/T-110CS.html

a.jpg

b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Accuphase nikada nije proizvodio "Master Clocks" ureÄ‘aje, poput Esoteric-a, niti je svoje cd & sacd-transporte ili cd & sacd.plejere, kao ni dac-ove opremao ulazima za njih... sve se svodilo na klasiÄne coaxial & optical s/pdif digitalne izlaze i ulaze !

Bez ikakvih spoljnih link-veza, za poseban prenos digital clock signala, a posebnih za digital audio... sve, kao u "dobra stara vremena", s tim što su oni jedni od prvih, ako ne i prvi, razdvoljili cd-plejer na dva dela, odnosno cd-transport i dac, još 1986-te godine, radi se o sada već legendarnim modelima dp-80/dc-81.

- http://accuphase.com/cat/dp-80en.pdf

ÄŒemu sva ova priÄa... ?

SluÅ¡ao sam zahvaljujući ljubaznošću vlasnika cd-plejer Accuphase dp-410, preko njegovih digitalnih ulaza(konkretno optiÄka veza, kablić niÅ¡ta posebno) Sasmung jeftin, mali, lagan plastiÄan blu-ray plejer, ali u ulozi pogaÄ‘ate cd-transporta.... i rezultati su bili, pa blago, ali samo blago reÄeno zaprepašćujuće dobri !

Kako god, složićete se verujem, prosto da se Äovek zapita... ima li toliko istine u svim tim modernim priÄama, taj famozni novo-otkriveni "digitalni neprijatelj" jitter toliki uticaj, ili je ipak sve to, zapravo znate već, da ne koristim "teÅ¡ke reÄi", na meni jako dragoj temi.

Uostalom, i pre "jitter doba" su pravili izvanredne cd-transporte i dac-ove, pa je to sjajno sviralo, Äak i kada nakaÄiÄite sasvim proseÄan cd-plejer na dac.

P.S.

Sećam se, kao da je juÄe bilo, kako je maleni Technics sl-pg400a "propevao", prikaÄen na "digitalni integralac" Technics su-ma10, povezan optikom, naravno...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...