Jump to content


Accuphase news


accuphase

Recommended Posts

Pa i nije to tako mnogo - ja koristim 14 utiÄnica. :-o

( stereo pojaÄalo, cd plejer, phono pre-amp, gramofon, dek, VHS, TrakaÅ¡, TV, comp, ext. HD, ext. zvuÄna, net ruter, AVR i DVD) :-D

Sada sam izbrojao i umalo se nisam Å¡logirao!

ZemljaÄe, teÅ¡ko da ćeÅ¡ se sa svim tim skalamerijama "uklopiti u 350 KWh meseÄno" !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Po specifikacijama... suÅ¡tinske razlike su u tome, Å¡to ps-1220 koristi 20 paralelnih mos-fet tranzistora u izlaznom stepenu(umesto bipolarnih kao kod ps-1210), zatim balansirana topologija untraÅ¡njeg puta signala, Å¡to sve rezultira manjim izobliÄenjima od 0,1% odnosno 0,22% !!!

Iskreno, zanimljiv im je je ovaj "dual mono-balansirani ispravljaÄ", ali ne verujem da bi Äak i ovakvo ÄudoviÅ¡te, moglo da se izbori sa varijacijama i žestokim padovima napona u mreži(u mom delu grada), pogotovu kada se optereti "gladnim potroÅ¡aÄima"...

Iskreno(2), ipak bih baÅ¡ voleo da probam uÄinak u mom sistemu, ali...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Dostojna zamena za stereo-snagaš u A-klasi, model a-45(izloženom na prolećnom Hi-Files Show 2009-te)... Accuphase a-46 !!!

a-46_front_big.jpg

a-46_back_big.jpg

Zanimljivo je(iako skoro neprimetno), da Accuphase na svim svojim novim modelima, ugrađuje selektor polariteta balansiranih xlr-ulaza !!!

Jako, jako zgodna i praktiÄna dosetka...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ovaj novi Accuphase strujni filter/kompezator (ili kako li bi se to vec moglo nazvati) jeste veoma zanimljiva sprava. To je aktivni filter koji zapravo ne vrsi filtriranje nego definise razliku izmedju mreznog napona i referentnog (idealne sinusoide) i onda vrsi kompenzaciju do idealne vrednosti sinusoide.

post-8717-0-44177500-1308569689_thumb.jp

Znaci to nije ni strujni regenerator, jer ne vrsi ispravljanje mreznog napona pa onda njegovo regenerisanje iz DC. Tehnoloski ova stvar radi tako da pomocu Mos-Fet PP pojacala balansirane konfiguracije, dodaje odnosno oduzima od ulaznog signala ono sto je potrebno da bi se dobila idealna sinusoida. Ukupan THD tako dobijenog napona jeste fenomenalnih 0,06% !!! Poredjenja radi, PS Audio PPP, koji imam kuci, ima 0,5%. I to se smatra jako dobrom vrednoscu.

Ovo mora medjutim da je jako skupa sprava ... poznavajuci evropske cene Accuphase uredjaja. Ali ovo je vrlo zanimljiva sprava ...

Link to comment
Share on other sites

Naravno. Nikako nisam želeo da te obeshrabrim. Mnogo je lepo posedovati Accuphase ureÄ‘aj a joÅ¡ lepÅ¡e biti u mogućnosti da možeÅ¡ sebi da priuÅ¡tiÅ¡ takav užitak. Kao i kod svih ureÄ‘aja drugih proizvoÄ‘aÄa, postoje odreÄ‘ene zamerke i prema ovoj marki. Ali ono Å¡to im niko ne spori je Äinjenica da zvuÄe izvanredno, da su napravljeni do perfekcije, da lepo izgledaju i da traju. Mislim da ih i ti Å¡to im nalaze po neku zamerku jako poÅ¡tuju. To poÅ¡tovanje je zasluženo iz viÅ¡e razloga. Nisu preko noći postali poznati i težili da se cenom odmah svrstaju u hi-end. Jednostavno su (Kensonic-Kenwood) odvojili jedno odeljenje koje će da pravi beskompromisne i kvalitetne ureÄ‘aje. I to traje evo bogami 40-ak godina, sa kvalitetom koji je sve bolji i bolji. Jedni su od retkih proizvoÄ‘aÄa koji nivo kvaliteta podižu iz generacije u generaciju. Nema rezanja troÅ¡kova. Takav pristup proizvodnji u danaÅ¡njim uslovima poslovanja dovodi do cena koje su jako visoke, pogotovo na evropskom tržiÅ¡tu. Za tu cenu kupac dobija satisfakciju da osim Å¡to kupuje izvanredan ureÄ‘aj kupuje i odreÄ‘eni "mir" da je dobio nesumnjiv i neprolazan kvalitet. NeÅ¡to kao kupovina Mercedesa S-klase. Druga veoma bitna karakteristika Accuphase proizvoda je ta Å¡to nema teoretske Å¡anse da se dogodi da im ureÄ‘aj iz nižeg price-rangea zvuÄi bolje od onog iz viÅ¡eg. To je joÅ¡ jedna potvrda kvaliteta koji traje. Ja prosto obožavam njihove tjunere po kojima spadaju u sam svetski vrh. Njihovi plejeri su izvanredni. Kada kupite njihov pojaÄavaÄ znate Å¡ta ste dobili, integralac 120W klase AB je integralac 120W klase AB. I tu je kraj. Možda se i naÄ‘e poneko bolji u tom segmentu ali su retki oni koji će im parirati na duže staze. ObiÄno "zaigraju samo jedno leto" i ne uspevaju da održe taj imidž. Ako vam zatreba veća snaga ima isto to sa obavezno istim kvalitetom i Äak pokojim dodatnim. Hoćete mono-blokove, klasu A... pokrivaju sve segmente. Naravno postoje i drugi proizvoÄ‘aÄi sa podjednako dobrim i ponekim i boljim proizvodima, ali ni oni nisu niÅ¡ta jeftiniji. Postoji samo jedna mala ali ne beznaÄajna razlika: kod njih su oscilacije u kvalitetu mnogo veće. Zbog svega ovoga skidam kapu Accuphase-u.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...