Jump to content


Problem sa HDMI povezivanjem


Lemur

Recommended Posts

Kupio sam skoro Samsung 37c530 lcd tv i odmah ga povezao sa kompom posto imam gomilu hd i full hd filmova. Veza je preko hdmi kabla sa ati 4850 kartice preko dvi porta uz koriscenje dvi/hdmi konvertora koji se dobija uz karticu. Kabl je Neotech hdmi 1.3. duzine 5m, malo kvalitetnija varijanta iz Kanibala, u buziru, placen oko 2k dinara.

Međutim, problemi odmah navalise....

Kada odradim extended desktop i postavim rezoluciju na tv-u na standardnih 1920x1080 slika koja se dobije na tv-u je MANJA od povrÅ¡ine panela, uglavnom po horizontali, a malo i po vertikali. Kada smanjim res na 1680x1050 kolko je i na monitoru, slika je odgovarajuće veliÄine (ali onda full hd filmovi nisu full hd). Probao sam na tv-u razne auto wide, zoom, adjust opcije ali bez uspeha.

More over, nisam zadovoljan kvalitetom slike u poredjenju sa slikom koja se dobija ubadanjem USB Mass storage uredjaja direktno u TV i pustanje HD materijala na taj naÄin. Slika dobijena preko hdmi-ja sa kompa je prezasicenih boja, sa poremecenim kontrastom.

Extremno sam ispizdeo zbog ovoga, nikako ne mogu da dobijem sliku pune velicine panela u 1920x1080, a da ne pricam o kvalitetu. S druge strane slika koju komp izbacuje na monitor (isto samsung) preko dvi/dvi kabla je sasvim normalna (fantasticna)

Link to comment
Share on other sites

TO se sve resava promenom drajvera i podesavanjem istih.

Ja sam presao na ATi genericke drajvere, jer su oni sa Gigabyte sajta davali isto 'vivid' boje :roll:

Sto se dimenzija slike tice, imas u podesavanjima promenu 'velicine' slike i tu se lepo klizacem podesi sve...

Link to comment
Share on other sites

Driveri jesu original catalyst. Danas cu da instaliram ccc (Catalyst Control Centar) zajedno sa najnovijim driverima pa da podešavam.

ÄŒudno mi je to Å¡to je na Samsung monitoru 22-jci preko dvi/dvi sve u najboljem redu sa bojama i kontrastom, a na tv-u debakl

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...