Jump to content


Šta se gleda?


accuphase

Recommended Posts

Pre izvesnog vremena sam, posle dvadesetak godina, pogledao Linchov "Wild at heart", koji mi se tada "chinio" kao fenomenalan film. Boze, kakav danak relativnoj mladosti.Mora da je uticao "Twin Peaks" iz iste godine.Prazno, prazno, pretenciozno, prazno.A, inache sam Linchov fan...

hmmm.... zanimljivo. Moracu ponovo da pogledam, ali mi se cini da sam se prepoznao u boldovanom...

A koliko se secam maestralnog WD u ulozi Bobby Peru-a zasenio bi taj i veca imena od sirorog Nicolas-a (btw odlican mu je 8mm)

Link to comment
Share on other sites

John Carter

Iako su kritičari pokopali ovaj film, a ni na blagajnama nije prošao mnogo bolje, po inerciji odlučih da ga ipak pogledam. Na kraju krajeva, shoot-'em-all rokačina nakrcana specijalnim efektima obećavala je opuštanje uz kokice i no-brainer za kraj napornog radnog dana. U bioskop sam se zaputio poprilično baždaren, ne očekujući ništa posebno i prežalivši unapred 1,3$ od karte kad već nema da se kupi pivo. Međutim, ispostavilo se da film nije totalna propast, kao što je to bio npr. Journey 2. Naprotiv, ova ekranizacija Burrougs-ovih novela obiluje komičnim scenama koje neretko ismevaju i samog glavnog junaka, specijalni efekti su na prilično visokom nivou (ne mogu se meriti sa Avatarom, ali su svakako iznad Journey 2), dinamika je sveprisutna, a i sama gluma spada u kategoriju "prihvatljivo". Sa druge strane, film pati od nekoherentosti priče i nedovoljne razrađenosti likova - materijala je bilo sasvim dovoljno bar za dva solidna filma. Ovako, Holivud je sve to kompresovao u 118 minuta instant zabave, te po ko zna koji put degradirao kapacitet potencijalno uspešnog filmskog ostvarenja.

Summa summarum - ako ste raspoloženi za shoot-'em-all no-brainer sa ciljem da vas razonodi u trenucima dokolice, John Carter može biti rešenje za vas.

Ocena 5/10

john-carter-poster-337x500.jpg

Link to comment
Share on other sites

Headhunters a.k.a. Hodejegerne

DinamiÄan, nepredvidiv, surov, inteligentan, brutalan tj. sve ono Å¡to 95% holivudskih naslova u poslednje vreme (Äast izuzecima) nije. Ako Vam se svidela Å¡vedska Milenijum trilogija svideće vam se i ovaj film. I ako je priÄa malo (ne)realna film je tako dobro voÄ‘en da to nećete uopÅ¡te primetiti. U centru zbvanja je transformacija (i fiziÄka i psihiÄka) kroz koju prolazi glavni glumac tokom filma i sulude situacije Äiji u koje dospeva.

Izgleda da za severnjaÄku kinomatografiju (ovaj film nam dolazi iz NorveÅ¡ke) nema zime već naprotiv, uspevaju da izbacuju sve bolje i kvalitetnije filmove. Za razliku od njih njhove kolege preko bare pritisnuti zahtevima producenata i filmskih studija snimaju ostvarenja koja su unapred ukalupljena, sterilna, bez imalo liÄnog peÄata i umetniÄke slobode. Snimaju politiÄko korektne filmove Äija je ciljna publika od 7-77, dobro pazeći da sluÄajno ne zarade rejting 18. :plakanje

hodejegernever4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Evo ispravke za jedan film sa prethodne stranice,a odgledaj obavezno i onaj sto sam okacio sa youtubea (Kako sam sluzio engleskog kralja)

Ca$h

Orginalan scenario :thumbsup2

OÄekujemo nastavak, koji bi mogao da veoma lako prevaziÄ‘e prethodnika zahvaljujući dobro zacrtanoj putanji koji je postavio isti.

Link to comment
Share on other sites

У мору рециклаже и којекаквог Ñрања, људÑки, леп и једноÑтаван филм. Обавезан за Ñве који Ñу икада живели или волеле рок ен рол.

http://www.imdb.com/title/tt1450330/

Link to comment
Share on other sites

Prolupao, jeste. Nepredvidiv, takodje. Ali ne mislim da su mu filmovi bas puko izdr.....avanje, samo da bude u centru zbivanja, da skrene paznju na sebe.

On se prilicno hvatao u kostac sa zivotnim dogmama, pre svega religijskim, hriscanskim, pa etickim, moralnim i ostalim razlicitostima, veoma efektno prikazujuci u filmovima sta se desava i koje su posledice kada se covek nadje u nebranom grozdju koketirajuci stvarima koje je primio zdravo za gotovo. Tako dolazi do disbalansa, psiha ide linijom manjeg otpora, prepusta se stvarima koje ne razume, da bi zavrsio u kosmaru.

Ima takvih prica koliko hoces, ali mora se priznati da je ovaj lik majstor vizuelnih tehnika i komplikovanih scenarija bez ocekivanog raspleta, pa su njegova prikazanja sokantna, perverzna, bizarna...Tako, mislim da Antihrist nije brutalni pornic daleko je od pornica, bez obzira na eksplicitno prikazivanje koitusa i nasilje koje prati i desava se izmedju. Eksplicit je samo sredstvo razotkrivanja, medij koji ce da ogoli svakoga ko bude zatecen u njemu. Trier zeli da pokaze kako scena koitusa dovedena do banalnosti (The Idiots ) moze da ima isti efekat na gledaoca kao i scena dorucka ili pak u Antihristu na pocetku nagovestavajuci dramu osecaja krivice gde je snosaj paralelna radnja pogibiji njihovog sina. Nisam se ni u jednom slucaju seksualno uzbudio iako sam sve lepo video. U kratko, cin kao i svaki drugi zivotni pokret koji je dogmatskim normama ogranicen na implicitno, kada ga pokazes eksplicitno, obavezno sokira.

Interesantno, pomaknuto, neocekivano, pa i ludo...da. Pornic, nikako ne!

Samo da ne biste mislili da sam i ja odlepio :order

Link to comment
Share on other sites

Slažem se za Antihrista, totalno lud i totalno mraÄan film, ali Å¡ta misliÅ¡/mislite o Melanholiji ?

BaÅ¡ sam ga sinoć odgledao, i nije mi se dopao (imao sam, iz nekog razloga, veoma visoka oÄekivanja, možda je to problem). Prethodni film me je ostavio priliÄno zbunjenim, da ne kažem prolupanim :grin:, ali ovaj nije uspeo (ni) to. Konfuzan i ni na Å¡ta specifiÄno/dubinski fokusiran, tromo se gegao svoja dva i kusur sata, držeći me na liniji dosade. Vrhunska muzika tu nije mogla mnogo da pomogne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...