Jump to content


Šta se gleda?


accuphase

Recommended Posts

Film LA JETEE spada u najuticajnije, najradikalnije nauÄno-fantastiÄne filmove ikada snimljene. Inspirisan ovim filmom, Teri Gilijam je snimio "12 majmuna" 1995. godine. U Tokiju postoji kafić koji se zove „La jetee".

Reditelj je Kris Marker, autor, poeta, novinar, fotograf, montažer, multimedijalni umetnik. RoÄ‘en je 29. jula 1921. godine. On ne daje intervjue. Kada mu novinari traže fotografiju, on Äesto im poÅ¡alje sliku svoje maÄke - Gijoma.

Dejvid Bouvi je snimio spot za pesmu "Jump they say" koji je takđe inspirisam ovim remek-delom.

Film LA JETEE poÄinje reÄima: „This is the story of a man, marked by an image from his childhood".

La_Jetee_Poster.jpg

Link to comment
Share on other sites

Molim one koji znaju da pomognu. Tražim film koji ne znam kako se zove ni ko je režiser ni glumci, ništa. Znam da je radnja u Starom Rimu ali je scenografija moderna ( Crna kožna odela ko u nekom sajens fakshn :) filmu. ). Cela atmosfera filma je crno bela.

Fabula:

General se posle pobede vraća u Rim i dovodi zarobljene sinove i majku (tj ženu) neprijateljskog generala ( cara). Ali ona se oslobadja i uspinje u Rimu , kao i njeni sinovi i sveti mu se. Sve je u stilu antiÄkih tragedija ( ćerku siluju, oslepe, otseku jezik da ih ne izda ...) Oprostite, sećanje je varljivo, ali otprilike ovako neÅ¡to ide.

Da li iko zna koji je film u pitanju ili bilo koji podatak koji može da pomogne u otkrivanju?

Hvala

EDIT

PS Nadjoh. Tit Andronik po Å ekspiru.

http://www.imdb.com/title/tt0120866/

Sve preporuke za gledanje.

Link to comment
Share on other sites

Da li neko zna da li postoji na dvd-u film "Crna braca pevaju" tako je preveden kod nas. Film je iz 70-tih god. i koliko se secam to je dokumentarac (mozda gresim) o "crnom Vudstoku". Gledao sam ge davno i secam se da je izuzetno dobra muzika. Voleo bih da nabavim taj film pa ako neko nesto zna neka javi. Pozdrav Bogisa :wave2

Link to comment
Share on other sites

The Hangover Part II Todd Phillips je odluÄio da igra na sigurnu kartu, pa smo dobili bledunjav copy/paste prvog dela. Film je zabavan, ali niÅ¡ta viÅ¡e od toga - sve je, uglavnom, déjà vu: gegovi su manje-viÅ¡e Å¡ablonski, elemenat Å¡okantnosti nije izostao ali je oÄekivan pa samim tim ima manji uticaj na gledaoca, a i broj samih fora i gegova je manji nego u prvom delu. Da prvi deo ne postoji, ovo bi možda i bilo osveženje u odnosu na isprazne holivudske komedije kojima nas konstantno bombarduju. No ovako, film je vredan gledanja ako nemate niÅ¡ta pametnije na repertoaru. Jedno je sigurno - nije vredan bioskopske karte. Ocena: 5/10 The%2BHangover%2B2%2BMovie%2BPoster.jpg

Meni je prvi deo baÅ¡ onako glup (a ocena na IMDB 7.9). Ne znam kako sam izdržao do kraja da ga odgledam, valjda imam to neÅ¡to mazohistiÄko u sebi. :) Nakon tog iskustva nije mi palo na pamet da gledam drugi deo.

Odgledao pre neki dan Shutter Island - sasvim u redu ali mi nije jasno zaÅ¡to je potrebno da joÅ¡ uvek gledamo aktere filmova kako u vrlo dugim scenama bez razloga sami ulaze i krstare mraÄnim lavirintskim hodnicima u viÅ¡e nivoa. To bi trebalo da je već odavno prevaziÄ‘eno.

Link to comment
Share on other sites

Meni je prvi deo baš onako glup (a ocena na IMDB 7.9). Ne znam kako sam izdržao do kraja da ga odgledam, valjda imam to nešto mazohističko u sebi. :) Nakon tog iskustva nije mi palo na pamet da gledam drugi deo.

Moram priznati da je to jedna od retkih ocena na IMDb sa kojom se slažem. Stvar ukusa, šta li je, ali prvi deo mi je baš legao. :)

Odgledah pre par dana The Muppets. Interesantna kombinacija proverenog recepta Muppet Show-a i ismevanja klasičnog mjuzikla. No, ipak imam utisak da je film promašio ciljnu grupu. Pravljen je kao film za decu, pri čemu današnja deca pojma nemaju ko su Mapeti ni šta lutke uopšte traže u filmu, te samim tim imaju problem da se prešaltaju na koncept star par decenija, a prilika da se starija deca dobro zabave je propuštena mlakim humorom i plitkom glumom. Klasika kod Diznija. Sa druge strane, pozitivni utisci se odnose na putovanje kroz vreme - naime, film je poput vremeplova. Nakon prvih taktova uvodne špice (The Muppet Show Theme) vratićete se u neko prošlo, lepše, bezbrižnije doba, i tamo ostati sve dok se ne završi dobro poznata odjavna (Mahna Mahna) špica. Na kraju, sve se svodi na nostalgiju i moram priznati da mi je drago što sam imao priliku da se nakon dugo vremena dobrih sat i po družim sa starim drugarima iz detinjstva.

The+Muppets+2011+movie+poster+film+review.jpg

Link to comment
Share on other sites

BLITZ sa Jasonom Stathamom - nije los za zabavu i Fun club JS-a

http://www.imdb.com/title/tt1297919/

Taj sam. :bounce

Doduše, sa više zebnje sam iščekivao "Killer Elite" - Statham, Owen, De Niro - lud'lo u najavi. Međutim, u recenzijama ga kritičari uglavnom isekoše ki džipom na Slaviji. Da li je neko gledao? Utisci?

Link to comment
Share on other sites

Taj sam. :bounce

DoduÅ¡e, sa viÅ¡e zebnje sam iÅ¡Äekivao "Killer Elite" - Statham, Owen, De Niro - lud'lo u najavi. MeÄ‘utim, u recenzijama ga kritiÄari uglavnom isekoÅ¡e ki džipom na Slaviji. Da li je neko gledao? Utisci?

Odavno ne odgledah loÅ¡iji film (a gledam dosta toga). U stvari i nisam uspeo da ga odgledam do kraja, prekinuo sam jedno 15 minuta pre zavrsetka (traje bezmalo 2 sata). Bezidejno, dosadno, užasanog scenarija punog rupa (koji je zasnovan na istinitij priÄi!?). Režiser koji prebacuje radnju iz jedne države u drugu bez ikakve propratne priÄe Äini film veoma teÅ¡kim za praćenje. Likovi su svi maksimalno iskarikirani (ukalupljeni) da imate osećaj kao da je režiser radio satiru, a ni sama akcija nije liÅ¡ena ni jednog jedinog kliÅ¡ea koji ste bezbroj puta videli do sada (Äak mislim da su se trudili da istih Å¡to viÅ¡e ubace): "poslednji posao glavnog junka" koji se posle njega povlaÄi, ljupka ženica koja ga Äeka u drvenoj kolibi u planini i romansa izmeÄ‘u njih, ranjavanje neprijatelja umesto njihovo ubijanje ("ja sam u stvari dobar momak" fazon) itd... Nisam neki veliki obožavalac filmova Jason Statham-a (iako mu je ovo verovatno najgori) tako da se ne uzbuÄ‘ujem previÅ¡e, ali iskreno ja ne znam Å¡ta je De Niru trebalo ovo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...