Jump to content


A Serious Man (Coen brothers movie)


trotter

Recommended Posts

Film iz 2009-te, odgledao veÄeras. Ponovo braća potpisuju scenario i režiju i ponovo je u pitanju obrada ozbiljnih pitanja uvijenih u oblandu komedije i karakteristiÄni Coen iÅ¡ÄaÅ¡eni humor uvijen u oblandu ozbiljnih stvari. Radnja je u 1967-oj godini, negde u midwest USA gradicu, jevrejska porodica, tata, mama, bata i seka i tatin brat. Gomila sjajnih dijaloga. Sjajni likovi, izbor glumaca. Kamera, kadrovi i taj zanatski deo, za moj ukus odlicni. InaÄe, volim njihove filmove, i ovaj me joÅ¡ viÅ¡e vezuje za njihov rad, moram da ga pogledam joÅ¡ jednom za recimo pola godine, ali mislim da je za klasu, dve bolji od Burn after reading. Ne bi me Äudilo da postane kultni film kao i Lebowski.

E da, muzika u filmu je :cheers

Link to comment
Share on other sites

priliÄno hermetiÄan humor. neÅ¡to su pokuÅ¡ali da se zezaju sa jevrejskom tradicijom, ali je to vrlo mlako. taj deo je teÅ¡ko svarljiv i priliÄno dosadan.

jedino onaj svakodnevni crni humor vadi stvar. Äini mi se da su krenuli ambiciozno, da se malo naÅ¡ale na raÄun vere, a malo da to bude off komedija, a meni to ne funkcioniÅ¡e kao celina. ladno su mogli od ovoga da naprave 2 filma. ovako je ispalo kao da je neko ubacio film dogma u seriju mad men.

ali vredan je gledanja, daleko bilo...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...