Jump to content


uzvarb


uzvarb

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Nisu se uklopile kockice.. a ovo je kao uz risiver, koji radi apsolutno fenomenalno, ali rado bi ga menjao za sony, ali me strah bez slusanja i poredjenja...sony ume da usere pojacalo ko niko...

A N30 ce najverovatnije ici dalje, kad dojadi..a onda mozda i bude neki Sony. Cilj mi jeste samo SONY u sistemu. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
46 minuta ranije, acazr said:

Taj način otvaranja ladice je baš kremaška stvar.:wub:

Imam ja negde sličnog " Kenwuda" , to je predstava dok se otvori ladica i čak odlično svira CD e . Al na žalost počeo mi se sam gasit nakon cc pola sata pa sam ga "arhivirao" . A nije bio ni jeftin . Mislim da je tip 9ooo i nešto.

Link to comment
Share on other sites

On 18.6.2017. at 8:28, acazr said:

Taj način otvaranja ladice je baš kremaška stvar.:wub:

Apsolutno, pravo zadovoljstvo koriscenja sprave. Na stranu sto stvarno dobro vrti CD diskove. Audio izlaz mu je mogu komotno reci odlican. Mnogo CD plejera bi se naslo ugrozeno pored njega. Dok kao transport radi fenomenalno. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Malo se opet ludovalo. Ponovo je u sistemu D klasa pojacala. Jednom D uvek D, pa nek prica ko sta hoce. Ovog puta "mali" Kanai. TA-FA1200ES. To je poslednje Sony pojacalo uradjeno u D klasi. Prekticno je stereo pojacalo sa analognim i digitalnim ulazima. Podrzava i DTS i DD dekodovanje, i sve do 96khz/24bit. U samom pojacalu je S master pro poslednje generacije u 32bitnoj verziji. Uz pojacalo se isporucivao i kalibracioni mikrofon, kojeg ja nemam, ali cu ga nabaviti vremenom. Po pisanju sa nekih japanskih sajtova saznao sam da je sony u ovo cudo ugradio za to vreme izuetno mocan sistem room correction-a. Koji je podesavao EQ u 32tacke, merio ugao zvucnika, fazu, daljinu. Pored full flat podesavanja moguce je izabrati i mod kalibracije onako kako je sonijev inzenjer zamislio u njegovoj laboratoriji. Taj inzenjer nije niko drugi do Takashi Kanai, koji je i razvio D klasu pojacala za sony. Pojacalo ima skromnih 100w po kanalu, podrzava biwire, i tezak je 14kg. Primerak nije u mint stanju, ali moje raspolozenje sto je tu svakako jeste.

Druga spravica je jos jedan DAT u mint stanju, sampanj boje..DTC-59ES. Inace 5ti dat u kolekciji.

sony ta-fa1200es.jpg

sony dtc-59es.jpg

Link to comment
Share on other sites

Za utiske je jos rano, prvenstveno sto su zvucnici koje trenutno slusam samo u prolazu. Medjutim, slusao sam ih i na pioneeru par dana pa znam kuda oni vuku. Bas je fenomenalan, tu greske nema. Sredina je malo direktnija, formira zvucnu sliku blago ispred kutija, ali sam frekventni opseg poseduje falinku, ja je tako dozivljavam, i jedan deo opsega je dosta tih. Visoki tonovi su malo glasniji, i ostriji od mog ukusa. Sony je to jos vise istakao. Nije to zamorno, evo danas ceo dan slusam i ok, samo po mom ukusu malo previse.

Sony odlicno kontrolise bas, i to se i ocekuje od D klase pojacala. Sredina je predivna...ne znam kako drugacije da se izrazim, zenski vokali su ti na kojima se ovo najbolje cuje. Neverovatno je koliko je zvuk precizniji i razgovetniji, jednostavno nema onih nedoumica sta je otpevano. Sami visoki tonovi jesu malo i od strane sonija forsirani, ali ne na nacin agresije i umora, nego filigranskih detalja koji nisu u nista uvijeni zamuljani i skriveni. Tako je radio i veliki DA9000ES, i ovde ocekujem kad dodju zvucnici koji treba da budu deo sistema i sve legne na svoje.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
On 29.7.2017. at 22:57, uzvarb said:

Cekao sam ga dugo...jos prvi dan je on bio , kako bi se to reklo , bezecovan.

Koliko ja pratim KP, samo jedan je pre ovog bio u ponudi pre izvesnog vremena.

Eto ga jedan 1200 es  u ponudi na KP , nije baš u idealnom vizuelnom stanju , bez daljinca , 220 evrića .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Neke stvari su se menjale u sistemu, al to kod mene hoce tako..jedna zanimljiva stvar je polica od VS audio. Konacno sam resio da sonije, bar jedan deo njih pocastim sa boljom i lepsom policom. Metal/furnirani MDF, u boji istoj kao i zvucnici.  Nije jos sve povezano, ali radi se na tome.

polica.jpg

polica 2.jpg

polica 3.jpg

Link to comment
Share on other sites

On 19.7.2018. at 16:46, uzvarb said:

Taj je bio moj. Ja sam u medjuvremenu nabavio Pioneer A-70.

Zdravo, kako si zadovoljan sa A 70. Ja imam u planu da nabavim A 50. Kažu da je razlika samo u DAC u i snazi. DAC imam, a razlika u ceni baš i ne opravdava snagu. Interesantno je to,  da je jeftiniji u radnjama za računare neko kod specijalizovanih radnji.

Link to comment
Share on other sites

33 minuta ranije, vladat1 said:

Zdravo, kako si zadovoljan sa A 70. Ja imam u planu da nabavim A 50. Kažu da je razlika samo u DAC u i snazi. DAC imam, a razlika u ceni baš i ne opravdava snagu. Interesantno je to,  da je jeftiniji u radnjama za računare neko kod specijalizovanih radnji.

Ja ga imam desetak dana, možda neki dan duže. Apsolutno sam zadovoljan kako radi. Imam neke primedbe više psihološke prirode. Osećaj na volume potu, isto kao i Uzvarb, napojni kabl nekako ne uleže kako bi trebalo........ Ali kao što rekoh više su to "opsesivno kompulzivne smetnje". Zvuk je odličan, skoro se u opšte ne greje ........

Spolja sa prednje strane ima skoro pa dosadan, sveden izgled. Mada ima sve komande koje su potrebne. A sa zadnje strane.......... uh, erot'ka ba.:)

 

IMG_1405.JPG.14fc8411ed8d60bbf216fd05e964855b.JPG

IMG_1406.JPG.c5f8d511431544b60f956f5a25bf6ba8.JPG

 

IMG_1407.JPG.49cc5316902b150e5a01eb0c68154bd8.JPG

Link to comment
Share on other sites

Vrlo sam zadovoljan, sama činjenica  sto trpim pioneer u polici govori mnogo. Narocito je uneo pomak taj DAC, USB veza sa kompjuterom, album plejer i setovanje kako je objasnio dj nik ovde na forumu. Znaci razlika je sokantna. Analogni ulazi su odlicni takodje, a i mogucnost upotrebe kao pojacalo snage mi je veoma bitno, zbog kolicine ulaza koja mi je potrebna. A50 bi trebalo da je jako slican. Mislio sam da su im izlazni stepeni identični. Jedino sta ne prati ostatak pojačala je kad se dohvatis volume potenciometra, nekako je jeftin osecaj kad ga krenes okretati. Dugme je metalno, nema tu problema, nego postoji neki cudan osecaj. I ona plava svetla bi mu povadio grickalicom za nokte i stavio zelene ili narandzaste led samo kad bi znao da ce se zadrzati kod mene... 

Phono sekciju nisam probao. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...