Jump to content


uzvarb


uzvarb

Recommended Posts

Pozdrav svima na forumu. Dugo sam razmisljao da li da predstavljam svoj sistem ili ne. U zadnje vreme dosta se menjao pa onda nisam ni hteo da ga predstavljam, ali sad sam sastavio nesto sto ce mi ( ja se nadam ) malo duze vremena pruzati zadovoljstvo. Mislim zadovoljan sam postignutim zvukom i vreme je da malo odmorim od jurcanja za komponentama. Jedno vreme sam imao i odvojen sistem kucnog bioskopa i sterea , ali sam na kraju ipak odlucio da ostane kucni bioskop koji preferira stereo reprodukciju. Sta tacno ovo znaci videcete i u samom sistemu. Naime sve komponente sistema koje su za stereo reprodukciju su sa vise paznje birane dok ostatak koji cini kucni bioskop su tu da mogu koliko toliko da prenesu visekanalni zvuk. Ovim prvenstveno mislim na centralni i zadnje zvucnike koji su tu vise po paroli bolje ikaki nego nikaki. Pa da krenem sa predstavljanjem.

TV LCD SONY BRAVIA HD ready

AVR ONKYO TX-SR605

CD player ONKYO INTEGRA DX-6870

DAT DECK SONY DTC-55ES

TAPE DECK SONY TC-K561S

MINI DISC SONY MDS-JE520

BLU-RAY player SONY BDP-S550

HTPC u Thermaltake kucistu DH 101

SW JAMO SW410E

Centralni ELTAX Milenium

Front Rucni rad Majstor Save iz Ravnog Sela (VS AUDIO ) ( seas 10" bas, visaton srednji i visaton ribon)

Surr od nekog bang & olufsen tv-a zvucnici

Surr back on nekog jeftinijeg kucnog bioskopa prednji zvucnici sateliti ( moralo zbog prostorije tako)

I rezervni cd player za nedaj boze ONKYO DX-701

Sto se tice kablova na zvucnicima napred je Oehlbach silver stream 2,5

Za surr nesto obicno bakarno

Interkonekti su pravo sarenilo od pijacnih do oehlbacha.

I na kraju prostorija je dampirana na svim zidovima Dekotex tekstilnim tapetama u debljini 3 do 5 mm

Kako to zvuci, komentarisem iskljucivo stereo mod bez SW-a (koji ovim zvucnicima uopste netreba i samo im kvari zvuk) i to Pure Audio modu na ovom risiveru. Vrlo sam zadovoljan i posle slusanja ovih zvucnika, koje je konstruisao i napravio kao i doveo zvucno da savrsenstva u mojoj prostoriji Majstor Sava poznat na ovom forumu kao VS AUDIO, na vise razlicitih pojacala (onkyo integra A-8870, Onkyo kombinacija amp i preamp M5070 i P3060) odlucio da u igri ostane risiver. Zvucno uopste ne posustaje mnogo za pojacalom i jednostavno nema svrhe drzati 2 sistema jer i ovo radi odlicno. Razlike u zvuku su minimalne a u ceni.... Tako da sam pojacalo prodao drugaru koji je sa njim prezadovoljan.

Neznam kako bi opisao zvuk ovih zvucnika u ovom sistemu, ali moram reci jedno OPAKO sviraju , od samog dna do najvisih frekvencija sve je prisutno u tacnoj meri kakvoj i treba da bude. Bas je dubok definisan i precizan, srednji opseg je otvoren a za visoke tonove necu nista ni da pricam . Za taj posao je zaduzen Visatonov ribon. Stereo slika je vrlo realna i ne gubi se pomeranjem mesta slusanja levo desno. Jednom recju po klasi ovi zvucnici daleko nadmasuju ostatak sistema i iz njega izvlace maksimum. Savo svaka cast.

Kucni bioskop necu uposte ni da spominjem jer stvarno mi kvalitet reprodukcije nije bitan mnogo u njemu, ali ono sto moram pohvaliti kod ovog risivera je da je on u auto kalibraciji skoro savrseno podesio sve parametre za zvucnike i vrlo lepo ispravio onu sarenolikost u velicinama , opsezima odzivima.

Stvarno kvalitetan risiver. A zamalo da ga prodam a da mu i ne pruzim sansu.

E sad da vise ne smaram.....slede slike.

post-4856-12851094705_thumb.jpg

post-4856-128510947065_thumb.jpg

post-4856-128510947086_thumb.jpg

post-4856-1285109471_thumb.jpg

post-4856-128510947112_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav i hvala na komentarima.

AVR se greje malo vise nego sto bi to bilo ocekivano , ali nista alarmantno, ocigledno su mu zvucnici legli ko budali samar...ustvari kad sam ga pratio da vidim koliko je zagrevanje primetio sam da se izlazni stepen skoro i ne greje. Glavni izvor grejanja potica sa sasvim druge strana AVR-a i to sa zadnje desne strane gledano sa spreda, gde se nalaze HDMI ulazi i izlazi, tu se u dnu nalazi poveci hladnjak koji se greje daleko vise od onog na kome se nalaze izlazni tranzistori. Sve sam ovo pratio bez otvaranja uredjaja tako da nisam kroz rebra bas najbolje osmotrio cemu sluzi deo koji se greje. Cak i posle celodnevnog rada kad zavucem ruku izmedju AVR-a i cd-a nije temperatura alarmantna.

Sto se tice police verovatno ce i ona uskoro da dodje na red , ali otom potom. I ova dva betonska iviÄnjaka rade posao.

Pre nih sam koristio zidne police iste kao i ova na kojoj se nalazi komp, ali je tezina uredjaja porasla i ovo je postalo malo klimavo. Ovako je stabilno kao stena...

Sony Blu-ray radi vrlo lepo. Slika je na mom tv-u fascinantna, tek sad vidim mogucnosti ovog tv-a i to posle 4 god koristenja. Ocitava sve lepo i cita audio cd, dvd, blu ray i avchd. Ovo zadnje je narocito zanimljivo jer se MKV jako jako konvertuje u taj format i pusta ga savrseno i to sa sve DTS ES , DOLBY DIGITAL zvukom, naravno na dvoslojnom DVD disku. Zvuk iz njega HDMI kablom prosledjujem u AVR i zvuci odlicno, njegove analogne konektore i ne koristim.

Pozdravi svima.

Link to comment
Share on other sites

@nesone

Materijal na zidu je tekstilna obloga koja se prodaje pod vise naziva Dekotex, Flotex i sl. U principu je to seckan tekstil pomesan sa tapet lepkom nanesen na zid u sloju debljine 3-5 mm i kad se osusi odlicna je zvucna i toplotna izolacija. Ima ga u vise razlicitih dezena a od toga zavisi i debljina sloja. Ove su najdeblje. Najkrupnije seckano tako da je zid neravan sto godi dampiranju prostorije. Efekat je slican kao da je tepih i na svim zidovima, a pored toga i estecki lepo izgleda.

Link to comment
Share on other sites

@nesone

Materijal na zidu je tekstilna obloga koja se prodaje pod vise naziva Dekotex, Flotex i sl. U principu je to seckan tekstil pomesan sa tapet lepkom nanesen na zid u sloju debljine 3-5 mm i kad se osusi odlicna je zvucna i toplotna izolacija. Ima ga u vise razlicitih dezena a od toga zavisi i debljina sloja. Ove su najdeblje. Najkrupnije seckano tako da je zid neravan sto godi dampiranju prostorije. Efekat je slican kao da je tepih i na svim zidovima, a pored toga i estecki lepo izgleda.

Pretpostavio sam da je taj materijal. Video sam ga na sajmu gradjevine pre par godina.

poz.

Link to comment
Share on other sites

@siroma

Ja sam taj dekotex postavio pre 5 godina i nisam zabranjivao pusenje u prostoriji iako sam nepusac. I za to vreme se zaprljalo relativno malo. Proletos sam ga komplet skinuo sa zidova oprao i vratio nazad ( inace to je jos jedna prednost ovog materijala ) ali skidanje pranje i vracanje je takav posao da se nemoze opisati. Vrlo naporno i dosadno. Tako da od regeneracije nema vise pusenja u ovoj prostoriji zbog zdravlja, hi-fi ja. Inace kod mame i tate u kuci gde sam ranije ziveo je bio postavljen 10 godina i drzao se odlicno al su oni usput i pusaci. Jedino za sta definitivno nije su kupatila i kuhinje. Ja sam prezadovoljan i nemam nameru da menjam vrstu obloge zida. Za hi-fi je ko stvoren. Samo da to i sam proizvodjac ne shvati ima da digne ionako ne malu cenu.

Link to comment
Share on other sites

Sve navlaci smrad cigareta. Diskovi koji su bili kod drugara pusaca smrde kad mi ih vrati posle odredjenog vremena. Posedis u zadimljenoj prostoriji pa se odeca usmrdi e sada ti kazes za 5 god nije navuko miris. Mozda si se ti navikao i toliko ili je pusenje bilo retko. Mene tu brine kako se ponasa sa prasinom da li je navlaci jer nije bas jednostavno usisati zidove.

Link to comment
Share on other sites

@gvlada

Da pusenje je bilo retko jer smo i ja i zena ne pusaci. Samo kad neko dodje u goste, a sad vise ne ni to. Ako ja ne pusim ne mora niko da me truje pogotovo sto u toj sobi i spavam. Sto se tice prasine nije strasno jer su vertikalne povrsine u pitanju. Za tih 5 godina nije bilo problema sa tim jer materijal na zidu nije bas kao tepih sa sve vlaknima koja strce. Kad bih video i pipnuo bilo bi ti sasavrseno jasno na sta mislim. A usisa se jako lako i ne treba cesto. Jednom u par meseci.

Link to comment
Share on other sites

U da, tapete skrivaju kablove odlicno. Ako mislite ma vinkl na centralnom zvucniku on je postavljen naknadno zato je tako. MD nekoristim kao DAC mada sam probao kako to radi, mislim da je na DAT-u DAC jos bolji. Kad snimim CD koaksijalcem na DAT i posle uporedim, DAT pojede CD.

Evo slike tapeta sa razdaljine od 20-30 cm u makro modu bez blica. Nadam se da ce sad malo jasnije biti kako to izgleda, nema tu prakticno gde da se zavuce prasina.

post-4856-128510948327_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Na ovom dat-u moze. Probao sam i to bez kasete kad se pritisne snimanje na displeju ispise DA ako je na digitalnom ulazu i na analogne reprodukuje konvertovan materijal. Ako je izabran analogni ulaz onda pise AD-DA. Znaci radi i kao Mini Disc. Mada ga ne koristim tako jer bas volim taj format i sve svoje omiljene diskove sam snimio na DAT i uzivam gledajuci i slusajuci ga dok radi.

Link to comment
Share on other sites

E pa onda imas srece. Ja se lozio na kupovinu jednog od najboljih modela SONY DAT 1000ES ali nije imao ovu mogucnost pa sam odustao. Mora da ima kasetu u sebi i ako posle 6 minuta ne prekines PAUSE iskljuci snimanje ( i DA konverziju).

Nabavi USB--> SPDIF i imas vrhunski DAC za PC kao transport :plakanje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...