Jump to content


Stari gruzijski film


beatgoeson

Recommended Posts

Negde sedamdesetih, na televiziji je iÅ¡ao ciklus gruzijskog filma. Bili su sasvim drugaÄiji od onih iz ostatka SSSR-a, a sasvim sliÄni onome Å¡to je kasnije raÄ‘eno kod nas, tj "naÅ¡oj Å¡koli filma", ako postoji tako neÅ¡to.

Pošto većinu od nas ništa ne može da tako razgali kao neki od duhovitih domaćih klasika, a nema ih puno, hteo sam da vam skrenem pažnju - ako naletite na gruzijski film, pogledajte ga, može da iznenadi. :D

Radnja jednog od tih filmova se deÅ¡ava u Gruziji, poÄetkom proÅ¡log veka, kada se tamo "primio" fudbal. ReÄ je o grupi entuzijasta, koji žive za tu igru. Lokalni heroj je jedan od njih - kada Å¡utne loptu u vis, svi posedaju i siti se ispriÄaju, dok se ova ne vrati - onda mogu da nastave igru.

Jednog dana, u obližnju luku pristane engleski brod, pun mornara. Domaćini jedva doÄekali da odmere snagu sa ljudima iz postojbine te igre, istovremeno da provere na kojem su nivou, jer nikada nisu igrali sa nekim drugim, osim izmeÄ‘u sebe.

I tu nastane smejurija - Englezi raspale sitan dribling, naprave ih smešnim, i napune im mrežu... Na kraju naši junaci horski zapevaju neku divnu gruzijsku tužbalicu... :D

Link to comment
Share on other sites

Radnja jednog od tih filmova se deÅ¡ava u Gruziji, poÄetkom proÅ¡log veka, kada se tamo "primio" fudbal. ReÄ je o grupi entuzijasta, koji žive za tu igru. Lokalni heroj je jedan od njih - kada Å¡utne loptu u vis, svi posedaju i siti se ispriÄaju, dok se ova ne vrati - onda mogu da nastave igru. ..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...