Jump to content


Dr Agecov HI-FI


dragec

Recommended Posts

2 minuta ranije, nesone said:

Svaka cast dragec, jako lepo.

Samo jedno pitanje. Nista vise. Nisu li spkrs blizu zadnjeg zida?

Uzivaj.

Jesu, nemam mnogo prostora iza, levo i desno su poprilično slobodni, najvažnije je snažno pojačalo sa visokim damping faktorom (ovde kod mene čak 320) koje drži membrane pod kontrolom tako da neželjenih efekata nema, bar ne da ih ja čujem. Sa Kappama sam imao izvesnih problema po tom pitanju, još su one manje po dubini od L80 i mogao sam malo više da ih isturim u prostor. Ne znam, probao sam dosta bookshelf kutija i nije mi to bilo to, više volim veći zvuk sa svim beneficijama i manama koje nosi.

Link to comment
Share on other sites

31 minuta ranije, Delija said:

vec tolika blizina zida ne omogucava dubinu zvucne slike

Jasno sve ali ne mogu da okrenem raspored nikako da mi kutije budu na užem zidu (što bi bilo bolje svakako) jer je prolazna soba, imam još jednu manju (spavaću) u nastavku. Uslovi su takvi kakvi su, uvek može bolje ali za sada sam zadovoljan i ovim, eventualno ću podići kutije na spajkove, planiram malo da se bavim time, da probušim rupe dole i stavim ih na šiljke, kolega gvlada je to uradio sa svojim parom dok ih je imao i reče mi da je dosta dobio na zvuku sa tom sitnom intervencijom. Inače ko ne zna ove kutije fabrički na dnu nemaju ništa, prethodni vlasnik je zalepio samo onaj filc da se ne grebu. Slikaću danas i panoramu cele sobe pa da vidite kako sve izgleda u globalu, hvala svima na sugestijama!

Link to comment
Share on other sites

Одличне кутије али траже простор и доста струје да их контролише. Да би код мене, у 20ак квм, добро свирале додао сам спајкове али и масивно постоље испод. Може пробати са гранитном плочом испод. Колико се сећам трпе 270w/4ohm а тада сам их терао са Ротелом 993 са 3х 330w/4ohm. Са слабијим појачалима звук је био као да се пореди колор и црно-бели филм. Тада сам имао и азмафон панеле иза и са стране. Добар простор и дубину сцене сам постигао закривљењем око 15°, размаком око 2м од твитера до твитера и удаљењем задње стране кутије од зида 70цм.

Link to comment
Share on other sites

10 minuta ranije, gvlada said:

удаљењем задње стране кутије од зида 70цм

To ne mogu da izvedem nikako, maksimalno mogu da dobijem nekih 30-ak cm od zadnjeg zida. Za dubinu scene i prostor više sreće u sledećem izvlačenju što bi se reklo, moram u toj sobi i da živim i boravim i da gledam filmove, dakle nije totalno music dedicated a i ja nisam neki prezahtevni audiofil, meni ovo zaista svira odlično, kao što rekoh može uvek da se dobije bolji zvuk ali ne treba ni preterivati, pa ne živim ja u studiju. Elem htedoh na basove da stavim neke bakarne kablove a  ove koje imam (Oehlbach Rattlesnake 4 kvadrata) da ostavim na HF, da li je neko probavao kombinaciju sa dve vrste različitih kablova od različitih proizvođača biwirng povezivanje? Imao sam do skoro Kimber 4TC, naišao kupac za lepe pare i nisam mogao da odbijem ponudu i prodadoh ih...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
47 minuta ranije, Delija said:

Pih. Samo Spitzenklasse - nije Absolute Spitzenklasse? :D

Jel si razmisljao mozda da pojuris neku jacu Yamaha-u iz tih generacija? AX-1090, recimo?

L90 je Absolute a on mi se manje dopada od ovih mojih, slušao sam ih nebrojeno puta i obične i modifikovane.

Što se tiče Yamahe komšija ima 1070 u mint stanju, isto titanijum boja pa čekamo povoljan trenutak da mi donese sednemo da probamo, javiću utiske.

Link to comment
Share on other sites

24 minuta ranije, prophet said:

Lepa sprava ali ne bih gurao AV risiver u stereo sistem bez obzira na kvalitet i snagu. 

Btw kad sam video one izlaze i ulaze na slici muka me uhvatila, ne treba mi ni deseti deo od svega toga.

Link to comment
Share on other sites

Kontam da će dalji razvoj sistema biti kupovina snagaša ili dva monobloka. Ako ostanu ove kutije, to se kod mene nikad ne zna. I neki dobar DAC sa preampom. Ali videću, za sad sam baš zadovoljan sa ovim. Opet gledano ovo je sistem od cirka ni 1.000 evra a svira jako dobro, kutije bile 400, amp 160, cd 60, tjuner 50, svi kablovi oko 100 evra. Čekam tu Yamahu 1070 da probam, ako je baš velika razlika u odnosu na 596 možda se i zamenim sa tim drugom, on ima 10 pojačala tako da je sve stvar dogovora.

Link to comment
Share on other sites

Kao što sam  več pisao jednom prilikom, L90 je najpopularniji JBL-ov promašaj, tako da se treba manuti tih testova i na osnovu njih donositi mišljenje o uređajima

Špic klasa, apsolutna špic klasa, špic klasa, špic klasa II, polušpic klasa..... uvek me pootseti na onu narodnu zagonetku: moj otac tvom ocu gurne špic u guzicu..... šta je to ?  :D

Link to comment
Share on other sites



Ne mislim na snagu. Jace Yamaha-e sviraju kvalitetnije, rafiniranije. AX-596 znam dobro kako zvuci i nije bas sampion po tom pitanju.
Sta ce mu visekanalni AVR sa stereo? Jes' da je nekad bio zmaj.


Imao istovremeno sa Accu 306 i 406v. Slusao na celoj toj gami: l60, l80, l90, ti5000...nije bilo razlike. Ima i dobar dac. Prodat za 1800eur pre dosta godina.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Došlo je do "malih" promena u sistemu, plazma otišla u zasluženu penziju, uzet novi tv, LG 49" 4K sa IPS panelom, novi zvučnici - Monitor Audio RS6 i Yamaha network risiver R-N602, rešio sam da smanjim broj uređaja i kablove tako da je jedina solucija bila kupovina all-in-one uređaja. JBL bio odličan ali velika kutija za moj prostor, one tri Yamahe sam stavio u sistem B, neću da ih prodajem, to je to za sada, ustisci su super, raspevani englezi rade samo tako :listen

1617269745135.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...