Jump to content


Dr Agecov HI-FI


dragec

Recommended Posts

Tu je tek doÅ¡lo do joÅ¡ većeg pomaka u zvuku, prosto da ne veruje Äovek Å¡ta može ovaj maleni kef iq30 da odsvira. To je za sada to, za sada je super, videćemo Å¡ta dalje...

Dalje, ja bih dalje izbacio ovaj Sony`jev CD player i na njegovo mesto stavio neki Media Player sa digitalnim izlazom i 2 terabajta hard diskom, tako bih iskljucio potrebu za kompom koji stoji sve vreme u cosku sobe, tako bih ja iskreno uradio da imam novaca. Uvek kad hocu nocu da ostavim komp da svira ne vredi, ventilatori zuje kad se muzika smanji za spavanje, tako da bi jedan Media Player odlicno legao za skladistenje sto muzike sto filma sto slika :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Ako mu se svidja neka zadrzi Sony ali mrezni player kao ideja uopste nije losa. HDMI na tv, neki spdif na AVR i lepota. Ostajes na stereo ili vremenom dodajes zvucnike?

Otprilike ta prica, drago mi je kad ima istomisljenika :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Kompjuter ostaje tu gde je poÅ¡to se bavim grafiÄkim dizajnom ponekad ne stignem u office-u da zavrÅ¡im sve pa odÅ¡ljakam neÅ¡to i uveÄe kući, inaÄe nije povezan sa tv-om ni sa risiverom. Sony ne bih isto menjao, nek stoji leba ne traži a imam dosta diskova, preko 200kom, možda pazarim neki srebrni cd da se uklopi sa risiverom vizuelno, baÅ¡ se pojavio jedan Cambridge audio skoro u oglasima, moram da ga Äujem da vidim kakav je. Medija plajer se uzima obavezno ali kasnije, a u sistem će prvo da doÄ‘e jedan subwoofer viÅ¡e zbog filmova tako da će biti stereo 2+1. Jel imate neku ideju za sub? InaÄe uskoro prelazim u veću sobu od 20 m2.

Link to comment
Share on other sites

Ok za komp, sto se tice woofera, tu ne bih bacao pare ako ces da gledas u 2.1 al ako planiras da sklopis 5.1 to onda dolazi u obzir. Kad je woofer u pitanju kao sto vidis ja za filmove imam Genius 5005 i zavrsava sve poslove, uvek je tu neko da me opomene smanji malo hehe tako da po meni gledaj da prodjes sto jeftinije. Meni je recimo trebao samo sub al posto znam kako ovaj 5005 svira kad je film u pitanju, ja odem u prodavnicu i uzmem svih 5.1 a ostale ostavim u kutiji, jbg. najeftinija varijanta tako da to je to. Ok drago mi je sto imas u planu Media Player, pozz :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Da bitna stvar, ako uzimas sub za filmove najvise, onda gledaj da bude otvoren sistem tj. bass da mu bude napred i vidljiv, dok je sub zatvoren sa cevkom napred kao ovaj moj vise pogodan za muziku, eto to nisam znao al sam procitao u enciklopediji ovog sajta, pozz :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

kako sam izbacio jeftin sub (sony SW2500) iz stereo sistema ja sam drugi covjek.

nema vise stimanja reza,polozaja,jaÄine nista samo sjednem i uzivam.

za filmove je puno lakse samo nek gruva al muzika...

Ako sam te dobro shvatio otkacio si 2.1 i sad si na 2.0 tj. samo stereo???

Link to comment
Share on other sites

Meni je stereo super i za filmove i za muziku, jedino kad predjem u vecu sobu trebace mi neki zvucnici koji mogu da izvuku dublji bas. A za sub se bas dvoumim zbog pozicioniranja i tih reznih frekvencija, pre bi uzeo neke florstandere.

Link to comment
Share on other sites

Razmisljao sam o MA RX6, bili bi dovoljni za 20-ak kvadrata, mislim da bi lepo radili...

Sad mi opet nije jasno, da li bi to bio quadro ili stereo, jer znam koliko si nahvalio ove KEF`ove zvucnike, i zasto mislis da ovi nece odraditi posao ako nisi jos ni probao kako zvuce u novom prostoru, mislim pretpostavljam da ih nisi probao u tom prostoru.

Link to comment
Share on other sites

Biće stereo, naravno da ću probati kako kefovi rade u većem prostoru. Ako se izgube idemo na drugu varijantu, ako ne onda ostaju. Problem je Å¡to niko ne daje zvuÄnike na probu, mislim na prodavnice, pa ću videti da pozajmim od kolega sa foruma. Meni je hi-fi hobi, ionako stalno neÅ¡to menjam s vremena na vreme, pa se skrasim i tako... Ne shvatam to toliko ozbiljno, uostalom ako i kupim woofer pa ne budem zadovoljan uvek mogu da ga prodam i da kupim florstandere, pa ako mi se i oni ne sviÄ‘aju mogu i njih da prodam i eto... Uglavnom Å¡to se god unapredi podeliću sa vama tj. okaÄiću slike!

Link to comment
Share on other sites

Ako sam te dobro shvatio otkacio si 2.1 i sad si na 2.0 tj. samo stereo???

2.1 diamondi 9.2 plus sub su zamjenjeni sa tannoyem.

sa jeftinim subom neces nista cuti ispod 50hz sve ce biti prenaglaseno i muljace ti cijeli bas spektar,barem je tako bilo kod mene.dobri polovni floorstanderi za stereo a ostatak za sub,za filmove je bio dobar i moj sony ( nesto preko 100eur nov).

Link to comment
Share on other sites

Da bi ti stereo bio dobar za sw moras uzeti sw koji je namanjen i za muziku. Kod nas ispod 1000e jedino neki REL da potrazis a preko grane ima jos primera. Da bi stereo zvucnici zamenili sw kako treba u najnizem spektru moras ici vise nego duplo za RX6. Pogledaj npr Deliju, ciji podni kostaju vise k e a opet ih dopunjava sw. Jedan je od retkih koji zna kako treba nesto da zvuci.

Link to comment
Share on other sites

Kod nas ispod 1000e jedino neki REL da potrazis a preko grane ima jos primera.

Eto ja sam kupio AE Neo sub, on je ispod 1000e, pretpostvaljam da si ga cuo kako zvuci kad preporucujes samo REL?

Ne kazem naravno da AE svira dobro ili lose, jer sam samo njega i cuo do sada, ali da bi rekao da postoji samo REL onda bi morao da cujes SVE ostale da bi bila validna izjava.

Moj savet za sub za muziku, a hvala Deliji na skretanju paznje, je da obavezno mora da ima regulaciju faze. Bas zbog toga nisam ni imao izbora u kupovini sub-a, jer sem AE i jednog jeftinijeg KEF-a nema kod nas nista drugo da se kupi, a da ima promenljivu fazu.

Verovatno bi bolji izbor bio kao Delijin SVS sub, ali nisam bio voljan da narucujem iz inostranstva, a i cena je veca.

Link to comment
Share on other sites

REL je pravljen za muziku, koristim ga te zato i preporucujem. Sta si se nasao uvredjen? Pa nisi rodio taj AE. :P

Preporucim jedno, ti ili neko drugi se javi pa preporuci i drugo i trece i eto vise primera i izbora. Onda kome treba proveri sve primere i izabere sta mu najvise odgovara.

Licno mi ne smeta da uzme AE, REL ili Genius sto se mene tice, samo neka bude zadovoljen. ;)

Link to comment
Share on other sites

Nema razloga da budem uvredjen, ti nisi shvatio sta sam hteo da kazem. Poenta je da si ti napisao da jedino REL ima ispod 1000e, dakle po meni je sporna rec JEDINO. Lepo sam napisao da niti hvalim niti kudim moj sub, jer NISTA drugo nisam ni cuo, niti kod sebe niti kod drugih.

Zvucno je vrlo moguce da je REL bolji, ali meni ne radi posao jer nema promenljivu fazu, pa tacno da imam i sub od 5000e koji nema tu opciju, opet bi mi bio bolji ovaj moj jer ne bih mogao da ustelujem zvuk kako zelim.

Jedina alternativa bi bila neko profi sredjivanje akustike sobe, ali posto nema sanse da punim dnevnu sobu panelima, ostala je jedino ova mogucnost.

Sve ovo pisem ne da bi nekom preporucio AE, naprotiv, samo sam hteo da naglasim vaznost opcije za menjenje faze, a AE sam uzeo jer nisam nasao nijedan drugi da ima kod nas da se kupi. Ko ima mogucnost da nabavi bilo koji drugi koji ima izmenjivu fazu, sto jer zivi negde drugde gde ima drugih marki, sto jer hoce da naruci preko neta, moja preporuka. Cak sam napisao da je verovatno bolji SVS sub jer je isto "pravljen za muziku" a ima pomenutu opciju. Poz.

Link to comment
Share on other sites

Ma ako, neka covek proveri i AE i REL i sta god jos moze. I treba da preporucis taj sw. Uzeo si ga, koristis ga i ako si zadovoljan njime naravno da mozes i trebas da ga preporucis. Iz tog razloga ja i preporucujem MA, Marantz, Onkyo, REL i sl jer iz prve ruke mogu preneti utiske. Da mi smetaju zamenio bih i uzeo druge. Opaske da radim za neku firmu koje sam dobijao su smesne. Pozz....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...