Jump to content


WDTV Live (aka WDTV 2) - OUT


obama

Recommended Posts

glavne promene u odnosu na prethodnu verziju:

new and powerful Sigma 8655 chipset

Ethernet network capability

DTS downmixing

Dolby TrueHD pass-through

DTS MA pass-through

video has been posted of the WDTV Live playing perfectly a notoriously difficult 16 reframe video sample. This sample video does not play back properly on any other Media Player. The chipset has been confirmed as a Sigma 8655. This makes the WDTV Live one of the first Media Players to use this new chip (moja primedba: C200 je verovatno ipak prvi). Very early reports show that the WDTV Live is more powerful than the Realteks and the old Sigmas.

ovo je mnogo ozbiljniji upgrade nego Å¡to sam oÄekivao. a Å¡to je najlepÅ¡e, cena je samo malo viÅ¡a u odnosu na prethodnika.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

nemam pojma, ali cenim jedno 2-3 nedelje. ako u neÄemu ne kasnimo mnogo za svetom, to je u uvozu novih tehniÄkih aparata. mada Alti (uvoznik WD-a) ume da bude tragiÄan.

mada vidim da i u USA trenutno vlada nestašica, inicijalna isporuka BestBuy/Amazon-u je planula. ni ameri ne mogu da ga kupe, pa će zbog toga možda malo kasniti kod nas.

Link to comment
Share on other sites

samo da ispravim sebe, wd tv live ima Sigma 8655 chipset, dok c200 ima Sigma 8643 chipset.

znaÄi autor je dobro rekao da je ovo prvi put za 8655.

8655 jeste napredniji, ali oba ureÄ‘aja su procesorski otrilike ista, jer c200 koristi najjaÄi 8643 na 666 MHz, a WDTV live najslabiji 8655 na 500 MHz.

Link to comment
Share on other sites

Koliko vidim razlika izmeÄ‘u WDTV i Live-a je u mrežnom konektoru i komponentnom video izlazu. Bilo bi znaÄajno da saznamo Å¡ta sve preko mreže može da radi - ako je ostalo samo na internet konekciji, nije dovoljno. Bilo bi dobro da preko mreže može da pristupi diskovima u ostalim raÄunarima.
Link to comment
Share on other sites

Kod mene ne radi eksterni USB CD/DVD - doduÅ¡e u njemu je bio audio CD (nisam joÅ¡ probao sa DVD filmom): imao sam spasonosnu ideju da sa WDTV preko eksternog CD/DVD playera puÅ¡tam i audio CD-ove. Imam vintage sansui pojaÄalo na kom mi fali ulaza:)

To navodno može sa nekim od alternativnih upgrade-a (mada nigde nisam video da može da pušta audio CD) - da li se neko usudio da flashuje WDTV?

InaÄe, bilo koja flash memorija i eksterni disk (FAT, NTFS) je bez izuzetka radilo na WDTV.

Link to comment
Share on other sites

Takođe bitne stvari u odnosu na prvu verziju su:

- Podrška za veliki reframe rate (sada ću moći da gledam Dark Night koji je imao puno artefakta)

- DTS downmix, tako da će korisnici bez AV risivera moći da gledaju filmove (malo ih je sa AC3 zvukom)

- Podrška za Wi-Fi USB kartice (mislim da prva verzija to nije imala)

- Interfejs za YouTube, Flickr, Pandora

- Podrška za Real Media format RMVB

- HDMI 1.3

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ne znam zasto se samo prica u WDTV-u kada ima i drugih slicnih uredjaja kao sto su Emtec N-200 sa podrskom za WiFi (1oo EUR napolju), Asus O-Play u dve verzije sa WiFi-em (100 $) a bogami videh u francuskoj i Full-HD medija player made by Samsung sa integrisanim HD-om od 1TB za 170 EUR!!!!!!!!????

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...