Jump to content


Povezivanje zvucnika na LCD TV


Branislav

Recommended Posts

Tv ima sve moguce konektore,novije generacije,na nasem trzistu pojavio se maja meseca.Da li mogu da koristim vec instalisan dvd sa postojecim zvucnicima 5.1?Taj dvd (LG)ima samo aux chinc konektore.

Ako na kraju moram da kupim risiver na koje karakteristike treba obratiti posebnu paznju?I jos jedno pitanje,da li mogu u nekakvom prelaznom resenju da koristim mini stub Sony kao risiver sa postojecim zvucnicima?

Pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

To je ovaj TV? http://www.sony.co.uk/product/t32-v-series/kdl-32v5500#pageType=TechnicalSpecs

Nisam baÅ¡ razumeo u vezi LG dvd-ja, jel to integrisani, sve u jednom kućiÅ¡tu (plejer, pojaÄalo, tjuner + zvuÄnici) sistem? Ako jeste, možeÅ¡ ga koristiti za zvuk sa TV-a ako ima audio ulaze. Tvoj TV ima i digitalni optiÄki izlaz i analogni RCA izlaz. Pogledaj na LG-ju Å¡ta ima od audio inputa, poveži i uživaj.

Isto je sa Sony stubom, ako ima audio ulaze.

Link to comment
Share on other sites

Sigurno si dobio uputstvo uz TV, ja skinuh malopre sa Sony sajta englesku verziju i na strani 38 imaÅ¡ objaÅ¡njenje. U meniju TV-a odeÅ¡ na Audio Settings, tu imaÅ¡ prvo polje Speaker gde postoje dve varijante: jedna je TV Speaker, a druga (ona koja tebe zanima u ovom sluÄaju) Audio System. Biranjem opcije Audio System, gasiÅ¡ zvuÄnike TV-a i Å¡aljeÅ¡ zvuk sa TV-a na ureÄ‘aje koje si prikljuÄio, u tvom sluÄaju LG home theatre system. Ajd baÅ¡ probaj pa javi Å¡ta se zbiva?

:lol:

p.s. Ako proradi, a trebalo bi :thumbsup2 , imaćeš dvokanalni zvuk ili možda mono, zavisi od tv kanala. Nećeš dobiti višekanalni zvuk, da te ne buni.

Link to comment
Share on other sites

Skinuo sam i ja i preveo na srpski to uputstvo.Probao sve varijante oko setovanja zvucnika.Ne ide,pa ne ide.Naravno neka bude mono ili stereo(zavisi od Tv stanice)ali za sada cute.Pokusavam da izvucem mini stubic.Cim ga postavim javljam se.

Mene malo buni taj AUX na LG dvd.Mislim da on zvucnike eksterne ne prepoznaje.On ima funkciju da prepozna neke druge uredjaje.

Da, evo i ovaj stubic Sony ima isto AUX chinc pozadi i na daljinskom isto dugme.Da izvecem kablove i javljam.

Link to comment
Share on other sites

:)

Ne znam. Probao da pomognem koliko mogu. Mislio sam da će to da radi: audio out sa TV-a (dva chincha - beli i crveni obiÄno) u audio in na LG-ju (isto dva chincha - normalno beli na beli, crveni na crveni), podesiÅ¡ na TV-u Å¡ta treba, na LG-ju pozoveÅ¡ AUX i trebalo bi da se Äuje zvuk sa televizora... Valjda su ti ispravni kablovi... :lol: Jel imaÅ¡ neÅ¡to drugo da prikljuÄiÅ¡ na taj AUX na LG-ju, recimo dvd player ili cd player, da budeÅ¡ siguran da li je ulaz ispravan? Ili probaj sa tom mini linijom da li će da pusti neki zvuk.

Link to comment
Share on other sites

Trotter,uspesno zavrseno prikljucivanje zvucnika na LG DVD.Priznajem da je moja greska bila.Jedan chinc nije bio bas dobro zalemljen.Ti si mi inace preporucio u poslednjem postu da proverim kablove.Sada cepeju cetiri bombice i bas.Ne mogu da verujem kako lepo zvuci.Zahvaljujem ti se na podrsci i savetima. :):):lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...